Aktuelt Klassikere Romaner

Margaret Atwood hitter på skærm og papir

Ind imellem genopstår forfattere. Altså: deres bøger bliver genopdaget mange år efter deres udgivelse – af nye læsere eller endda: af en ny generation af læsere.

Det skete for John Williams, hvis mesterværk ”Stoner” i 2014 brød igennem den populærkulturelle lydmur og blev et moderne must-read. Og over sommeren skete det for Margaret Atwood, hvis klassiker ”Tjenerindens fortælling” fra 1985 – godt hjulpet på vej af HBOs smukke og ildevarslende tv-serie, “The Handmaid’s Tale” – pludselig igen var at finde på bestsellerlister over hele verden.

Læs mere om “Tjenerindens fortælling” her

Ny Atwood-serie på vej

Men “Tjenerindens fortælling” er ikke den eneste af Atwoods titler, der får nyt liv i år. I november kan vi nemlig glæde os til endnu en tv-serie på baggrund af en af hendes bøger. Denne gang er det Netflix, der er på spil. Og denne gang er der ikke tale om en fremtidsdystopi – men om en roman med et historisk forlæg: en virkelig mordsag fra midten af 1800-tallet.

At dømme efter Netflix’ trailer, så bliver denne serie lige så smukt filmet og lige så ildevarslende som HBOs udgave af ”Tjenerindens fortælling”.

Alias Grace

”Alias Grace” omhandler den 16-årige tjenestepige Grace Marks, som i 1843 idømmes livsvarigt fængsel for sin delagtighed i mordet på sin arbejdsgiver og dennes husholderske. Grace selv kan intet huske fra dagen, hvor mordene fandt sted – så da den unge læge Simon Jordan opsøger hende i fængslet nogle år efter mordene er det for at forsøge løsne op for hendes hukommelse. Men kan han stole på Grace? Kan vi, der ser eller læser med?

Bogens handling er baseret på en af de mest omtalte mordgåder i Canadas historie, og Atwood blander elegant fakta og fiktion – samtidig med at hun hele tiden bevarer mysteriet omkring Grace’s person. Er hun skyldig – eller er hun selv et offer? Døm selv.

Alias Grace, Netflix, Margaret Atwood, TV serie, Alias grace trailer, Handmaids Tale, HBO Nordic, Alias Grace Netflix trailerBogen ”Alias Grace” genudgives 13. oktober – tre uger inden tv-serien kan ses på Netflix – og udkommer i samme format som ”Tjenerindens fortælling”. Læs mere om “Alias Grace” og forudbestil bogen her.

Læs mere om bestselleren “Tjenerindens fortælling” og køb bogen her.