Krimi

Volker Kutscher er manden bag bøgerne bag tv-serien Babylon Berlin

DR har netop haft premiere på tv-serien BABYLON BERLIN, som er baseret på Volker Kutschers krimiserie om kriminalkommisær Gereon Rath.

 

Du kan streame BABYLON BERLIN på DR, hvor første afsnit blev vist 31. oktober 2018. Henrik Palle giver tv-serien 5 hjerter i Politiken og kalder den “direkte blændende” og “fabelagtigt underholdende”.

Bøgerne bag Babylon Berlin

Historien om Gereon Rath er skrevet af den tyske forfatter Volker Kutscher. Den våde fisk er første bind i den historiske bestseller-krimiserie fra mellemkrigstidens Berlin. En rå fortælling i bedste amerikanske stil med masser af skurke, intriger og hårdkogt action, og et stemningsfuldt tidsbillede af byen Berlin i 1920’erne og de tidlige 1930’ere.

Har du fået lyst til at læse bøgerne, så findes de første fire bøger i serien allerede på dansk som e- og lydbøger.

Du kan finde dem fx hos Saxo.com, Mofibo og iBooks og rækkefølgen på bøgerne om Gereon Rath er:

  1. Den våde fisk
  2. Den stumme død
  3. Goldstein
  4. Sagen Vaterland

 

Den våde fisk er første bog i serien om Gereon Rath

Berlin 1929. Livet leves med kabareter, svindlere, dejlige damer og gryende nazisme. Det er det berømte forår, hvor kommunistiske demonstrationer og andre optøjer truede statens sikkerhed. Gereon Rath, en desillusioneret, ensom politibetjent fra Køln, bliver overflyttet til Berlin-afdelingen, efter at han har dræbt en psykopatisk massemorder i selvforsvar.Hans nye job begynder med, at han opdager liget af en mand i en bil i floden Spree. Offeret, en russer, er helt tydeligt blevet både torteret og myrdet, før han er kørt i vandet. Og før Rath når at se sig om, er han dybt involveret i at opklare sagen om en plan om at smugle firs millioner mark fra det kommunistiske Rusland til Berlin.

-> Læs et uddrag af Den våde fisk