Krimi

Husk på navnet Volker Kutscher. Forfatter til bøgerne bag den fremragende tv-serie Babylon Berlin

Tag med kriminalkommissær Gereon Rath til Berlin i 1929, hvor storbydekadence og revolutionære undergrundsbevægelser møder den gamle verden i en politisk forandringstid.

 

Volker Kutschers bestsellerkrimiserie Babylon Berlin er med stor succes blevet filmatiseret som tysk TV-serie, der blev sendt på DR i efteråret 2018. Nu genudgives Den våde fisk, som er første bind i Babylon Berlin-serien

Var du en af de mange, der i efteråret ivrigt fulgte med i Gereon Raths forsøg på at opklare et mystisk mord i tv-serien Babylon Berlin?

–> Se hele serien frem til den 19. marts 2019 på DRTV

Med sit budget på 300 millioner kroner er det den hidtil dyreste TV-serie indspillet på et andet sprog end engelsk, og den har været en bragende succes blandt både seere og anmeldere.

Eksempelvis giver Kristian Lindberg “mesterlig tysk TV-serie” 5 stjerner i Berlingske og anbefaler den til alle, der er “fan af historie, af Berlin eller bare af gennemarbejdede TV-serier”.

Og Henrik Palle giver Babylon Berlin 5 hjerter i Politiken og kalder den “direkte blændende” og “fabelagtigt underholdende”.

Den våde fisk, Volker Kutscher, Babylon Berlin, krimi

Romanen bag TV-serien Babylon Berlin

Det var med den historiske krimi-bestseller Den våde fisk, at tyske Volker Kutscher for alvor slog sit navn fast i 2007 (på dansk i 2009). Nu genudgives romanen bag den populære TV-serie Babylon Berlin.

Berlin, 1929. Livet leves med kabareter, svindlere, dejlige damer og gryende nazisme. Sideløbende med storbyens dekadence truer dog kommunistiske demonstrationer og andre optøjer i højere og højere grad statens sikkerhed.

Gereon Rath, en desillusioneret, ensom politibetjent fra Køln, bliver overflyttet til Berlin-afdelingen, efter at han har dræbt en psykopatisk massemorder i selvforsvar. Kort efter sin ankomst til Berlin opdager Rath liget af en mand i en bil i floden Spree. Offeret, en russer, er helt tydeligt blevet både tortureret og myrdet, før han er kørt i vandet. Og før Rath når at se sig om, er han dybt involveret i at opklare sagen om en plan om at smugle firs millioner mark fra det kommunistiske Rusland til Berlin.

Volker Kutschers Den våde fisk byder på en sprængfarlig cocktail med masser af skurke, intriger og hårdkogt action, der udspiller sig i mellemkrigstidens Berlin.

Læs et uddrag af Den våde fisk her

Du kan købe Den våde fisk af Volker Kutscher online her eller i din lokale boghandel fra den 27. december.

Læs hele Volker Kutschers bestseller-krimiserie på dansk

Kan du heller ikke få nok af Babylon Berlin? Heldigvis findes de første fire bøger i serien allerede på dansk som e- og lydbøger.

Du kan finde dem fx hos Saxo.com, Mofibo og iBooks. Rækkefølgen er som følger:

  1. Den våde fisk
  2. Den stumme død
  3. Goldstein
  4. Sagen Vaterland