Romaner

Vild med Jane Austen? Så vil du elske de her romaner!

Jane Austen

Jane Austen er kendt for sine smukke skildringer af kvindeliv, klassesamfund og kærlighed i 1800-tallets England. Hendes romaner er vidunderligt læsestof, og får læseren til at drømme sig væk til livet i 1800-tallets elegante overklasse.

Hvis du også elsker at læse bøger, der får dig til at drømme dig væk til en anden tid, anbefaler vi her to titler – og introducerer dig for yderligere to titler, du kan glæde dig til.

Abelone på Bangsbo af Bent Haller


Bent Haller har skrevet en farverig og underholdende roman, baseret på overleverede erindringer fra sin oldemor. Perfekt for fans af Downtown Abbey – og beundrer af den Austenske verden, hvor klassesamfundet herskede.

Abelone på Bangsbo er fortællingen om den unge Abelone, der kommer i huset på godset Bangsbo i Nordjylland. Godsejeren, Johan Knudsen, er en gæstfri og yderst liberal levemand, og Bangsbo er tilflugtssted for en lang række af 1890’ernes kunstnere. Alt kan ske på Bangsbo: affærer, intriger, dueller, selvmord og spøgeri. Abelone suger til sig af det hele og mærker for første gang suset fra den store, nye verden.

-> Nysgerrig? Læs et uddrag af bogen her.
-> Køb bogen her.

Jane Eyre af Charlotte Brontë

Jane Eyre er en vaskeægte klassiker – skrevet 30 år efter Jane Austens død af forfatteren Charlotte Brontë. Ligesom Jane Austens bøger, foregår den i England, og fans af Austens univers kan glæde sig over dramatiske scener, en Darcy-lignende antihelt og smukke beskrivelser af det landlige England.

Jane Eyre er fortællingen om den fattige og forældreløse Jane, der bliver sendt på kostskole, hvor hun oplever megen modgang. Efter hendes skoletid er forbi, får hun arbejde som guvernante på det store gods Thornfield Hall. Her stifter hun bekendtskab med godsets ejer, den mystiske mr. Rochester, som hun senere forelsker sig i, og sammen med ham lærer hun gradvist sine egne følelser og lidenskaber at kende, men både Thornfield Hall og mr. Rochester gemmer på dystre hemmeligheder …

-> Nysgerrig? Læs et uddrag af bogen her.


Og så to du kan glæde dig til

Kvinderne på slottet af Jessica Shattuck

Vild med historiske dramaer? Så skal du glæde dig til at læse Kvinderne på slottet.

Kvinderne på slottet er en fængslende og stemningsfyldt fortælling fra en af historiens mest turbulente perioder, Anden Verdenskrig. Romanen giver et dramatisk og nuanceret portræt af krigen og dens menneskelige konsekvenser.

Overtalelse af Jane Austen

Hvis du er Austen-fan, har du måske allerede læst Jane Austens sidste roman inden sin død, Overtalelse. Om ikke andet kan du nu glæde dig til at læse den i en smuk, nyoversat udgave, der passer perfekt med vores andre Jane Austen-romaner.

Overtalelse handler om Anne Elliot, der som 19-årig forelskede sig i den fattige men ambitiøse søofficer, Frederick Wentworth. Dengang overtalte Annes snobbede familie hende til at bryde forlovelsen.

Da Anne atter møder Frederick Wentworth, er hun 27 år, ugift og er aldrig kommet sig over sin forelskelse. Han er i mellemtiden blevet velhavende og er stadig på udkig efter en hustru, men han har ikke tilgivet hende, at hun afviste ham dengang …

Har du læst vores andre Jane Austen-romaner?
-> Køb Fornuft og følelse her.
-> Køb Stolthed og fordom her.

Jane Austen. Jane Austen. Jane Austen.