Mad og drikke Madværkstedet Timm Vladimir

Timm Vladimirs Små retter Stor smag

Timm Vladimirs Små retter Stor smag

Timm Vladimirs, små retter stor smag

Har du fået øje på Timm Vladimirs nye spændende kogebog “små retter stor smag” som udkom 1. oktober?

Timm Vladimir henter inspiration fra mellemøsten og middelhavsområdet og kombinerer det med danske madtraditioner. Resultatet er et køkken, der tilbyder mange små retter med masser af smag.
Med fokus på det fælles måltid, hvor familie, venner og bekendte samles om et veldækket bord, giver Timm en række nye spændende bud på, hvordan mange små retter kan kombineres på kryds og tværs til et helt måltid.

Her får du Timm´s bud på kartoffelmos-kroketter:

Timm Vladimir - kroketter foto

Dette skal du bruge til 4-6 personer:

300 g bagekartofler, skåret i store tern
100 g chorizo
lidt olie
1 dl fløde
50 g smør
salt
50 g mel
4 æggeblommer
200 g pankorasp
1 liter solsikkeolie
friske urter

Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem dampe lidt af i gryden.

Skær chorizoen i mindre stykker, og blend stykkerne til smulder. Steg chorizosmulderet sprødt i lidt olie på en pande. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Mos kartoflerne, tilsæt fløde, smør og chorizosmulderet. Smag til med smør og salt. Mosen skal være fast uden at falde fra hinanden.

Form mosen til små cylindre, og vend dem godt i mel, pisket æggeblomme og panko. Gentag processen, så du “dobbeltpanerer” dem. Varm olien op til cirka 180 grader i en dyb pande. Friter cylindrene, til de er helt gyldne. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.


Timm Vladimir forsideFakta om bogen:
Titel: Timm Vladimir – Små retter stor smag
Forfatter: Timm Vladimir
Omfang: 192 sider
Pris: 249,95 Kr.
Udkommer: 9. oktober 2015

Køb bogen her > 

Timm Vladimirs Små retter Stor smag