Louisa Lorang Mad og drikke

Super snacks: Små pizzaer med spinat

Super snacks: Små pizzaer med spinat

Skal du smøre madpakker til dig selv eller dine børn? Eller kender du nogen, der skal? Så er Louisa Lorangs nye bog Super Snacks måske noget. Her får du inspiration til andet end leverpostejsmadderne og bananen. Lækker og nem mad, lige til at tage med. Prøv for eksempel de små pizzaer med spinat. Du får opskriften lige her. Velbekomme!

Små pizzaer med spinat

8-10 stk

Bund
25 g gær
4 dl lunet vand
1 spsk salt
3 spsk olivenolie
300 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel

Fyld
2 fed hvidløg
olivenolie
300 g spinat
salt
200 g mascarpone

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt salt, olivenolie og de to slags mel lidt ad gangen, indtil du har en glat og smidig dej. Føl efter, om du behøver alt melet eller måske en smule mere. Der er stor forskel på mel, ikke mindst hvis du som jeg bruger stenkværnet mel, så er du nødt til at sole på fornemmelsen. Lad dejen hæve i 30 minutter på køkkenbordet, eller lad den stå natten over, så er den klar, når du står op.
  • Form 6 små, tykke pizzabunde, og tænd ovnen på 250 grader. Lad pladerne stå i ovnen. Snit hvidløget fint, og sauter det i olivenolie på en varm pande. Rib spinaten groft, og skyl den grundigt. Sautér den sammen med hvidløget, indtil den lige akkurat falder sammen. Krydr med salt.
  • Smør lidt olivenolie på pizzabundene, og krydr med salt. Fordel spinaten og små skefulde mascarpone på pizzaerne. Bag pizzaerne på bagepapir på de varme bageplader. Bag dem i den varme ovn i 8-12 minutter, eller indtil de er gyldne.
  • Lad dem køle af, og pak dem i madpakken.

TIP: Hvis du vil have en version med mindre fedt, kan du erstatte mascarponen med ricotta.


Louisa Lorangs SUPER SNACKS gør hver dag til en god madpakke-dag, hvor både børnene og de voksne kan se frem til at åbne madkassen. Med 60 lækre, enkle og inspirerende opskrifter, er der rige muligheder for at gøre alle familiens maver glade, og bevare energien når dagene er lange. Her er både snacks til den lille og den store sult: hjemmebagte pretzels, knækbrødsstave, sunde chips, soja-mandler, hørfrøskiks, spinatwraps, jordbærmælk og meget, meget mere. Jeg er ikke ude på at slå den halvkedelige rugbrødsmad, der ligge i de fleste børns madpakker, ihjel. Jeg er bare ude på, at give den lidt godt og gerne ekstra grønt selskab, så den ikke føles så kedelig! – Louisa Lorang

Køb bogen her

Super snacks