Bøger til teens Børnebøger

De bedste serier til tween piger

Når man giver en bog i gave, giver man en oplevelse. Dét man får, når man bevæger sig ind i fortællingers univers, kan man ikke få andre steder – og det gør en god bog til en skøn julegave at gi’ og modtage.

Men hvilken bog vil hitte hos de 8-12-årige piger, når den trækkes frem fra under træet?

Her er vores bud på tre gode serier til de dejlige tweens. Gode bøger kan hjælpe pigerne til at sætte ord på nogle følelser og behandle nogle områder, som de måske synes er svært at tale med andre om: forelskelse, skilsmisse, at føle sig holdt uden for, pinlige forældre, hjerteveninder og alt det andet vigtige, man tumler rundt med som tween.

Tip: Du kan klikke på forsiderne og læse mere og se hele serien.

Emmy serien Mette Finderup

EMMY-SERIEN handler om 13-årige Emmy, hvis forældre lige er blevet skilt. Bøgerne er spækket med humor og alt det, der er vigtigt når man er 13 år og skriver dagbog. Serien startede med “Emmy- et nyt liv truer”, men senere har Mette Finderup skrevet “Emmy – Konfirmationshys? Hvem, mig???” som indeholder Emmys allerførste dagbog. I år udkom den 10. bog i serien. Du kan læse mere på Mette Finderups side her.

K FOR KLARA

 

K FOR KLARA- SERIEN er en serie om veninder, uvenskaber, hverdagsliv, det første møde med drengene, pinlige forældre og alt det andet, der er vigtigt. Det er en realistisk serie for piger mellem 7-10 år som har masser af illustrationer. “Hjerteveninder” er den første bog i serien, som nu indeholder i alt 10 bøger om Klara. Læs mere på Line Kyed Knudsens side her.

den magiske bog

 

DEN MAGISKE BOG-SERIEN handler om Cecilie, der er nødt til at stjæle “Den magiske bog” for at få styr på kærlighed og venskab. Men det gør ikke livet lettere for Cecilie, tværtimod. Magien bliver til sort magi. Kærlighedsdukken bliver til en voodoodukke. Og forældrenes ægteskab begynder pludselig at falde fra hinanden. “Kærlighedsdukkerne” er den første bog i serien, som indtil videre indeholder 6 bøger. Læs mere på magiskbog.dk