Krimi

Seje Embla fra Göteborg

Helene Tursten søsætter ny serie med seje Embla fra Göteborg.

Svenskerne kan det dér med krimier, og Helene Tursten – forfatteren bag Irene Huss-serien, der også er filmatiseret som tv-serie – er ingen undtagelse. Indtil videre er der udkommet 10 bøger i serien om den kvindelige kriminalkommissær, der er bosat i Göteborg med mand og børn. Bøgerne er solgt i over 4,5 millioner eksemplarer verden over og er oversat til 18 sprog.

I Irene Huss-romanen, Det lunefulde net, dukkede en anden kvindelig kriminalassistent op: den unge kriminalassistent Embla Nyström, single-pigen, der trænede boksning og gik på jagt i sin fritid. En helt anden type end Irene Huss og en karakter, som Helene Tursten fandt så interessant, at Embla nu får sin helt egen serie.

JAGTMARK_forside_3.inddFørste bog i serien, Jagtmark, foregår på en af jagtturene. Den nu 28-årige Embla er med sin onkel på den årlige, traditionsrige elgjagt i skovene omkring hendes hjemegn Dalsland. Alt starter fint, men mystiske hændelser præger jagten, og pludselig forsvinder to af jægerne i skoven. Da den ene bliver fundet død, må Embla trække i arbejdstøjet. Sammen med sine kolleger i den mobile enhed af kriminalpolitiet indleder hun en nervepirrende jagt på en morder. Og SÅ er vi i gang.

Du kan læse starten på bogen her

Politikens anmelder, Bo Tao Michaelis giver Jagtmark fire stjerner i weekendens Bøger-tillæg og skriver bl.a.:

Embla har fået sin egen serie, og den begynder lovende. Tursten skriver i en behagelig nøgtern prosa uden for meget stuk og stilmøbler. Hendes personer er virkelige og lever i det sunde, stolte og smukke Sverige, vi danskere forbinder med alt godt made in Sweden, fra Astrid Lindgren til Kalles kaviar. Hendes stærke kvinder er herlige og heldigvis ikke dukkebørn som i visse andre skandinaviske krimier, men har morgenhår, tisser på hug og skyder med skarpt” .

Mød Helene Tursten på Krimimessen 2015 i Horsens søndag den 22. marts, Sort Scene kl. 13:20.