Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen Højtlæsning

Sådan gør du højtlæsningen sjov – 6 ting, dit barn vil elske!

Sådan gør du højtlæsningen sjov – 6 ting, dit barn vil elske!

Højtlæsning er fantastisk til at skabe nærvær med dit barn og styrker samtidig dets ordforråd og sprog. Her får du gode råd til, hvordan du kan gøre højtlæsningen med dit barn endnu sjovere og hyggeligere.

Er bøger ikke lige det, der vækker størst begejstring hos junior? Eller mangler du lidt inspiration til, hvordan jeres fælles læsestunder kan blive endnu bedre? Så er der hjælp at hente her!

Vi har samlet en håndfuld gode råd fra forældre, bedsteforældre og læseheste i alle aldre her på forlaget, som vi håber, kan være med til at gøre det endnu hyggeligere at finde bøgerne frem hjemme hos dig. Og, så har vi samlet en oversigt over både hyggelige, sjove og spændende bøger du kan læse med dit barn.

1. Læs forskellige steder

Det er ofte i sengen inden puttetid eller krøllet sammen med tæpper i stuen, de fleste foretrækker at læse højt for deres børn. Nogle bøger bliver ekstra sjove, når de bliver læst et bestemt sted – eller et sted, hvor I normalt ikke læser. Prøv at tage lommelygterne frem og læs en uhyggelig historie på loftet eller i kælderen. Det kan også være fantastisk at læse i det fri og få både frisk luft og en god histore med et smæk.

2. Gør bogens karakterer levende

Er der en sjov remse, replik, joke eller måske et udtryk fra en af dit barns bøger, så brug det i andre sammenhænge i hverdagen. Der er mange hverdagssituationer, hvor der også kan komme en sjov og spændende snak ud af at tale om, hvad f.eks. Peter Pedal, Pippi Langstrømpe, Batman eller Kaptajn Underhyler mon ville have gjort her.

3. Uden mad og drikke duer helten ikke

De fleste voksne nyder at få en god kop kaffe eller the og måske et stykke chokolade, mens de slapper af med at læse en god bog. Små skåle med eksempelvis frugt eller andre små hapsere kan også være med til at gøre det endnu hyggeligere for dit barn at sidde stille og lytte.

4. Find jeres indre anmelder frem

Mange børn synes, det er sjovt at få lov til at give stjerner og bedømme den historie, de har hørt. Det kan også gøres med en simpel thumbs up eller down, hvor I, når den sidste side er læst, giver tegn til hinanden og afslører, hvad I synes. Det er også en god anledning til at få gang i en samtale med dit barn om det, I netop har læst.

5. Lad dit barn læse højt for et begejstret publikum

Er dit barn ved selv at knække læsekoden, kan det være festligt og motiverende at have nogen at læse højt for – det kan både være mindre søskende, en stor samling bamser, figurer og tøjdyr på rad og række eller måske husets firbenede beboer.

6. Husk at læse andet end bøger

Der kan gemme sig gode historier, en hyggelig fælles læseoplevelse og nye spændende ord i alt fra opskrifter til manualer og Facebook-opslag. Skal I bage en kage sammen, så lad dit barn se og lytte med, når du gennemgår opskriften. Er der snart biografpremiere på en film eller et nyt spændende spil på vej, som du ved, dit barn bare vil elske, så læs højt af nyheder om det i aviser eller på nettet.

God læselyst til store og små! Højtlæsningstips, højtlæsning, Højtlæsningstips, højtlæsning, gør det sjovt at læse, gør det sjovt at læse. 


Hvad skal I læse næste gang?

Er du på udkig efter lidt inspiration til, hvilke bøger du og ungerne skal læse sammen? Eller leder du måske efter den første selvlæsningsbog til dit barn, så er der hjælp at hente her.


de bedste børnebøger, de bedste bøger, børnebøger, massageremser, højtlæsning

Vil du have endnu mere inspiration? Se oversigten over alle vores inspirationslister og guides her eller find en oversigt over alle vores bøger her.