Featurepost, Ungdomsbøger
comments 105

Carlsens romankonkurrence: NYE STEMMER

Nye stemmer

Skriv en ungdomsroman og vind 100.000 kr!

At være ung er at træffe store valg, der afgør ens fremtid, at gennemleve store følelser, at opleve den første store kærlighed, at blive det menneske, man gerne vil være, og finde sin plads i fællesskabet. Men hvad vil det mere sige at være ung i dag? Hvad betyder det, at der findes sociale medier, smartphones, skræmmende forudsigelser af miljøkatastrofer og snarligt opbrugte ressourcer, reality tv osv.? Enorme forventninger til en hurtig vej gennem uddannelsessystemet, men også en hidtil uset frihed til at indrette sig på nye måder. Eller er det overhovedet ikke det, der definerer unges virkelighed i dag?

På Forlaget Carlsen er vi nysgerrige efter at høre nye stemmer fortælle den historie – og derfor udskriver forlaget nu romankonkurrencen NYE STEMMER.

Nye danske stemmer

Nye stemmer kan forstås på mange måder: Det kan være nye forfattere, som aldrig har skrevet en bog før, men det kan også være en rutineret forfatter, som har fundet en ny måde at fortælle på. Det kan være stemmer fra en minoritet, som vi sjældent hører fra med deres egne ord. Det kan være historien om et enkelt individ eller en episk fortælling om en hel generation. Det kan være historien om den virkelighed, vi synes, vi alle kender, fra en vinkel, som vi aldrig før har set.

De største bestsellere i YA-genren (young adult) er skrevet af udenlandske forfattere. Ungdomsromanene læses af både unge og voksne og er i de seneste år blevet både mere synlige og populære. Vi glæder os til at læse de danske forfatteres bud på en dansk YA-roman.

God skrivelyst!

Forlaget Carlsen

Info om Carlsens romankonkurrence

 • Deadline for indlevering af manuskript senest 1. maj 2016 – sendes med posten eller indleveres til: Lindhardt og Ringhof, Vognmagergade 11, 1148 København. Egmonts reception er åben kl 8-17 alle hverdage. Da 1. maj er en søndag, kan manuskriptet afleveres i Egmonts reception senest mandag d. 2. maj kl. 10.00.
 • Manuskriptets længde: Minimum 100.000 tegn inkl. mellemrum
 • Målgruppe: 13 år og opefter
 • Vinderen udnævnes på BogForum 2016
 • Præmie: 100.000 kr. samt udgivelse af vindermanuskriptet på Forlaget Carlsen
 • Har du spørgsmål, så tjek kommentarer og svar nederst på siden – eller skriv til: nyestemmer@carlsen.dk (manus kan ikke afleveres digitalt, kun printet af hensyn til anonymitet som beskrevet under betingelser)

Dommerpanel

 • Sarah Engell (formand for dommerpanelet og forfatter)
 • Sara Ejersbo Frederiksen (redaktør på Forlaget Carlsen)
 • Erik Struve Hansen (souschef i DR Ung)
 • Damian Arguimbau (anmelder på Weekendavisen)
 • Pernille Brix Madsen (fra boghandlerkæden Arnold Busck)
 • Asbjørn Bourgeat (forfatter og bibliotekar)

Betingelser for deltagelse

 • Deltagere skal være fyldt 18 år.
 • Manuskriptet skal indsendes/afleveres i papirform anonymt og mærket “Romankonkurrence”. I kuverten vedlægges manuskriptet samt lukket kuvert indeholdende deltagerens navn og kontaktoplysninger samt manuskriptets titel.
 • Forlaget har 1. option på alle indsendte manuskripter i op til et år efter deadline for indlevering.
 • Forlaget returnerer ikke indsendt materiale.
 • Når vinderen er udnævnt, vil de resterende deltagere modtage et formelt afslag. Når afslaget er modtaget, hæves den pålagte 1. option på manuskriptet.
 • Modtager man ikke et afslag, kan det skyldes, at forlaget ønsker at gøre brug af optionen og udgive manuskriptet. Disse forfattere vil blive kontaktet af forlaget, når vinderen er udnævnt.
 • Håndskrevne manuskripter vil ikke blive taget i betragtning.
 • Forlaget forbeholder sig retten til ikke at kåre en vinder.

Nye stemmer_romankonkurrence.ai

 

About FORLAGET CARLSEN

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.

105 Comments

 1. Mathilde Rybka says

  Hej!

  Hvis man deltager i Nye Stemmer skal man så skrive på dansk eller må man bruge skrive på engelsk?
  Derudover ville jeg hører hvor grænsen går i forhold til fantasy og sci fy elementer? Skal det være 100 % normalt skoleliv eller må man bringe frem andre sider af verden?

  -Mathilde Rybka-

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Mathilde!
   Ja, manuskriptet skal være skrevet på dansk. Til gengæld er man velkommen til at beskrive andre sider af et ungdomsliv end det traditionelle med skole og den slags, så hvad det angår, er der ingen begrænsninger.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 2. Deica Kassim says

  Hej, jeg vil gerne vide, om man skal tilmelde sig et sted eller om man skal sende sit manuskript på deadline og at det automatisk gør en til deltager.

  Venlig hilsen Deica

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Deica
   Man behøver ikke tilmelde sig noget sted, man kan bare indsende/aflevere sit manuskript inden deadline, så er man automatisk med i konkurrencen. Husk at skrive “romankonkurrence” uden på kuverten!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 3. Marie Louise Bisgaard says

  Hej

  Ønsker I kun manuskripter, der hører til i reality-genren, eller er fantasy også en mulighed?

  Mange hilsner
  Marie Louise

 4. Sara Ejersbo Frederiksen says

  Kære Marie-Louise
  Mange forbinder nok ungdomsromaner med realisme, men der er bestemt ikke noget i vejen for, at man kan deltage med en historie, der fx har fantasy-elementer eller er ren fantasy. Hvis det er der, man har en historie at fortælle, så er det den, man skal fortælle!
  Mange venlige hilsener
  Sara

 5. Rebecca says

  Hej!

  Er der ét bestemt krav til skrifttype og skriftstørrelse? Og siden man skal forsegle titlen i en kuvert, må man så heller ikke navngive kapitlerne i manuskriptet?

  Mvh Rebecca!

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej!
   Der er ikke noget bestemt krav til skrifttype og størrelse, men det må meget gerne være let at læse, så ikke for småt/tæt.
   Man må meget gerne navngive kapitlerne, og man må også gerne skrive navnet på manuskriptet på selve manuskriptet. Det skal bare også stå sammen med navnet i den lukkede kuvert, så vi kan være helt sikre på at vide, hvilken forfatter, der hører sammen med hvilket manuskript. Det er bare en ekstra sikkerhedsforanstaltning, at navnet på manuskriptet også skal stå sammen med navnet på forfatteren. Håber, det giver mening, ellers så skriv endelig igen!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 6. Stephanie says

  Hejsa

  Må man deltage med mere end 1 bidrag? Og er de 100.000 skattefrie?

  Mvh
  Stephanie

 7. Sara Ejersbo Frederiksen says

  Hej!
  Man må gerne bidrage med mere end et manuskript, og de 100.000 kr. er ikke skattefrie, desværre.
  Mange venlige hilsener
  Sara

 8. Niels says

  Hvis romanen bliver en “best-seller” får man så honorar ud over præmien ? Hvilket honorar får eventuelle bøger som I vælger at trykke som ikke vinder hovedpræmien ?

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Niels
   Godt, du spørger. Vi laver en helt almindelig forlagskontrakt på alle de bøger fra konkurrencen, som vi vælger at udgive, også vinderen. Præmien på de 100.000 kr. kommer altså oven i en bogudgivelse på almindelige vilkår.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 9. Helena says

  Hej!

  100.000 anslag virker ikke af meget, når nu konkurrencen går ud på at skrive en ungdomsroman, så jeg vil lige spørge kort og måske en smule dumt, om det kun er et uddrag af romanen, der forventes tilsendt?

  Helena

 10. Sara Ejersbo Frederiksen says

  Hej!
  De 100.000 tegn er minimum længde – dit manuskript må altså være lige så langt, du har lyst til, så hold dig ikke tilbage. Derfor regner vi også med, at det er det fulde manuskript, der indsendes, og ikke et uddrag.
  Mange venlige hilsener
  Sara Ejersbo Frederiksen

 11. Sofie says

  Har I et specifikt krav på hvor gammel en “young adult” må være? Der er lidt forkellige definitioner på hvor grænsen går, nogle mener 18 og andre 25.

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Sofie
   Nej, der er ikke noget specifikt krav fra vores side – vi vil gerne lade det være op til forfatteren at vurdere.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 12. Ditte Maria Mikkelsen says

  Hej :)

  Er det tilladt eventuelt at inddrage illustrationer/grafik i manuskriptet? Det er jo ikke ligefrem almindelig kutyme, og det er heller ikke sikkert at jeg gør det, men jeg overvejede blot om det var tilladt.

  På forhånd mange tak!

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Ditte Maria
   Ja, det er tilladt at inddrage grafiske elementer, bare husk, at hvis vi skal kunne udgive det, skal det være materiale, som du selv har rettighederne til.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 13. Anna-Louise Schou Rasmussen says

  Hejsa :)

  Er det tilladt at indsende første bog i en serie, eller skal historie være en enkeltstående historie?

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej!
   Man må gerne deltage med første bind i en planlagt serie, men eftersom vi kun vurderer det enkelte manuskript for sig, så står det nok stærkest, hvis det samtidig også kan fungere som en enkeltstående historie.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 14. Sofie says

  Hej! Lige nogle få spørgsmål:
  – Læser I alle indsendte manuskripter færdigt, eller vil I kassere nogle af dem efter f.eks. 15 sider?
  – Er der noget særligt, som I leder efter eller vægter højt?

  På forhånd tak!
  Mvh. Sofie

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Sofie
   Ja, vi læser alle de indsendte manuskripter i deres fulde længde.
   Hvad vi specifikt er på udkig efter, kan jeg ikke svare på, selv om jeg selvfølgelig godt kan forstå, at du spørger. Vi vil gerne overraskes, og vi vil gerne være åbne over for noget nyt, så vi vil helst ikke lægge os fast på noget allerede nu.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 15. Amalie says

  Hej
  Ved godt at dette nok er et lidt dumt spørgsmål, men må man indsende sit manuskript hvis man kun er et par måneder fra at blive 18 når der er deadline?
  Vh.
  Amalie

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Amalie
   Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål, jeg kan godt forstå, du spørger. Desværre kan vi ikke ændre på reglerne, så man skal altså være fyldt 18, når der er deadline for aflevering. Beklager! Men du er selvfølgelig altid velkommen til at sende os dit manuskript uden for konkurrencen med henblik på udgivelse.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 16. Jannik Johannes Ledreborg Brun says

  Hej

  Hvis man vil deltage i ‘Nye Stemmer’, er det så tilladt at skrive indenfor genren Fantasy?

  Vh.
  Jannik

 17. Sara Ejersbo Frederiksen says

  Hej Jannik
  Ja, det er tilladt både at skrive fantasy eller en blanding mellem fantasy og andre genrer.
  Mange venlige hilsener
  Sara

 18. Anne says

  Må man tidligere have udgivet værker? (selvfølgelig ikke manuskriptet, som indsendes)

  Vh.
  Anne

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Anne
   Ja, det kan du tro! Det er ikke nogen hindring, at man har udgivet før – alle må være med.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 19. Pingback: And the nominees are … | A. RUNE

 20. Hej

  Har I virkelig juridisk ret til at sige “førstevælger!” på manuskripterne fra afleveringsfristen 1. maj og helt frem til maj 2017? Der skal vel ikke underskrives en kontrakt for at deltage i konkurrencen?
  For mig at se er det en pæn henstilling og ikke noget, I uden videre kan pålægge forfatteren.

  (Og jeg er helt med på, at det er god skik inden for forlagsverdenen, at man ikke fremsender samme manuskript til flere forlag på én gang, men det er vel ikke noget, der kan pålægges uden kontrakt).

  Mvh. Anna

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Anna
   Vi skal jo læse alle manuskripterne for at kåre en vinder, og det vil vi gå i gang med, så snart vi når deadline. Derfor vil vi sandsynligvis kunne give alle deltagere besked inden for relativt kort tid, om hvorvidt vi ønsker at udgive deres manuskript. Præcis hvor hurtigt vi kan give besked er lidt svært at sige, så for en sikkerheds skyld har vi sat en god margin (som er “op til” et år; det betyder ikke, at vi nødvendigvis venter så længe!), men så snart deltageren har fået besked fra os, gælder den ikke længere, og vi skal selvfølgelig nok bestræbe os på at være hurtige.
   Jeg håber, det er svar nok – ellers må du endelig skrive igen.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 21. Camilla says

  Hej,

  Jeg kan se, at andre også spørger omkring genren fantasy. Så vidt jeg forstår, må vi altså hjertens gerne skrive fantasy-romaner, så længe de henvender sig til målgruppen.
  Jeg er medlem inde på en hjemmeside, hvor man deler sine tekster, så andre kan læse det og kommentere det. Det manuskript jeg påtænker denne konkurrence, er derfor mulig at læse derinde. Må jeg stadig sende den til konkurrencen, eller er den udelukket?
  Manuskriptet er dog langt fra færdigt og mangler stadig at redigere det igennem. Derfor kan produktet i sidste ende blive helt anderledes. Jeg går ud fra, at det kun er fuldstændig færdige manuskripter, I tager i mod?

  Med venlig hilsen
  Camilla

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Camilla
   Ja, kun færdige manuskripter, og fantasy er velkomment.
   Med hensyn til at have teksten liggende på et offentligt tilgængeligt skrivesite er det helt fint, det er jo en del af din skriveproces. Jeg vil dog foreslå, at du fjerner teksten fra siden, når du sender den ind til konkurrencen (men først da).
   Mange venlige hilsener
   Sara

 22. René says

  Jeg ved, at man må skrive fantasy, men betyder det så også, at man gerne må skrive “i en nær fremtid” – og altså ikke nødvendigvis anno 2015? Jeg spørger, fordi man jo – både med fantasy og fremtid – hurtigt kan komme væk fra oplægget, hvor der nævnes ting som smartphones, reality-tv og sociale medier.

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej René
   Det må man i hvert fald! Oplægget er mest ment som inspiration og for at fortælle deltagerne lidt om vores tanker bag at lave sådan en konkurrence. Men med det sagt så er vi meget åbne over for nye ideer og andre måder at gøre det på, så det er helt okay at bevæge sig i andre retninger; en ungdomsroman kan jo være mange forskellige ting.
   Mange venlige hilsener
   Sara

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej linda
   Ja, det er korrekt! Ingen øvre aldersgrænse.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 23. Pingback: Skrivekonkurrencer | Anna Dyhr Lorenzen

 24. Amanda says

  Hej!

  Når I skriver, at I er på udkig efter de danske forfatteres bud på en dansk YA-roman, betyder det så også, at den skal foregå i Danmark? Eller må den gerne foregå i eksempelvis USA, hvis bare den er skrevet på dansk?

  De bedste hilsner,
  Amanda

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Amanda
   Din roman må gerne foregå i USA eller et andet sted – bare den er skrevet på dansk.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 25. Sofie says

  Skal historien foregå i Danmark eller er det okay at den foregår i udlandet, f.eks. på college i USA?

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Sofie
   Den må gerne foregå i udlandet og/eller med udenlandske hovedpersoner, bare den er skrevet på dansk.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 26. Ellen says

  Jeg har først lige hørt om konkurrencen i dag på bogforum og vil rigtig gerne være med. Problemet er bare at jeg ikke er særlig langt med min bog, og jeg derfor tvivler på om jeg kan nå at skrive den færdig inden deadline. Er dette en konkurrence i kunne finde på at afholde igen på et tidspunkt eller er det kun denne ene gang?

  Vh Ellen

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Kære Ellen
   Jeg kan desværre ikke sige ret meget om, hvonår vi kommer til at lave sådan en konkurrence igen, og det er jo heller ikke sikkert, at det bliver med samme emne (altså ungdomsromaner), så mit bedste råd vil næsten være, at du ser, om du ikke kan nå at blive færdig med din roman inden deadline.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 27. Ditte Maria Mikkelsen says

  Hej (igen) :)

  Er det tilladt at dele en mindre del af 1. uddrag offentligt på nettet? Jeg tænker i omfanget af 50 sider ud af ca 200 i alt. Det kan jo være en hjælp at prøve og præsentere en del af materialet for målgruppen, på f.eks. movellas hvor der er mange unge læsere.

  Men hvis det ikke er tilladt, og evt. grund til diskvalificering, vil jeg nødigt ødelægge mine chancer ved sådan en lille dum ting.

  På forhånd mange tak for svaret :)

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Ditte Maria
   Ja, det kan du godt gøre, og det er bestemt ikke grund til diskvalificering, men måske er det en god idé at fjerne det igen, når du indsender manuskriptet – bare for en sikkerheds skyld.
   Skriv endelig igen, hvis du er i tvivl om noget!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 28. Pingback: Om ro til at skrive | Superheltemors bekendelser

 29. Julie says

  Hej,
  Deadline er sat til 1. maj 2016, som er en søndag. Da jeg går ud fra at jeres kontor er lukket i weekenden, så er deadline vel reelt 29. april 2016 kl. 17, eller hvordan?

  Mvh. Julie

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Julie
   Godt spørgsmål! Man aflevere sit manuskript personligt indtil klokken 17 om fredagen. Sender man sit manuskript med posten, skal det bare være poststemplet før deadline.
   Mange venlige hilsener
   Sara

   • Henriette says

    Hej Sara,

    Betyder det, at et manuskript, der er sendt med posten lørdag 30. april, og som dermed er på jeres kontor mandag den 2. maj (eller senere, afhængig af posten), er sendt i rette tid til at være med i konkurrencen?

    På forhånd tak for svar.

    Mvh.
    Henriette

    • Sara Ejersbo Frederiksen says

     Hej!
     Ja, hvis det er os i hænde inden kl 10 mandag den 2. maj, så anser vi det for rettidigt, eller hvis vi kan se, at det er poststemplet inden fristens udløb. Så hvis posten skulle ske at være langsom, går det altså ikke ud over deltageren.
     Mange venlige hilsener
     Sara

 30. Hej!

  Jeg er interesseret i at vide, om I har nogle specielle regler ift. brug af pseudonym eller anonymisering af forfatter – hvad synes I om det?
  Der har været så meget fokus på forfatteren de seneste år, så det kunne være interessant at lave en lidt anden vinkel på det. Evt skabe/performe en forfatter bag værket. Bare en tanke, jeg leger med :-)
  På forhånd tak for svar!

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej MB
   Det lyder da interessant! Vi er nødt til at kende forfatterens navn, fordi vi jo skal indgå en kontrakt omkring udgivelsen af værket, men derfor kan bogen jo godt udgives under pseudonym. Det har vi ingen særlige regler for, men det burde godt kunne lade sig gøre. Det er svært at svare mere konkret, det er jo noget, vi må vurdere i forhold til det enkelte værk. Jeg håber det er svar nok, ellers må du lige skrive igen!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 31. Marie says

  Hej!
  Mit spørgsmål lyder på: gør det noget, hvis man vælger at bruge citater, der er engelske? (jeg vil ikke springe ud at oversætte dem til dansk, selvom, hvis min bog bliver antaget, at jeg har en drøm om at de skal oversættes til dansk) – bliver det vurderet på nogen måde eller ‘er det lige meget’?

  På forhånd tak :)

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Marie
   Du skal bare gøre det, du foretrækker. Du kan enten at beholde den engelske version eller selv oversætte – begge dele er helt fint med os.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 32. Gry Ranfelt says

  Vil I måske lige opridse igen alle krav for formaliteter til indsendelse?
  Teksten udprintet i en kuvert og på kuverten skal der stå “Romankonkurrence, Forfatternavn, Bogtitel” og så adresse? Eller skal det komme i en kuvert indeni? Lidt forvirret over det med kuverterne :)

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Gry
   Ja, det er også lidt besværligt, men det er simpelthen for at sikre, at vi ikke på forhånd kender navnene på forfatterne, så vi ikke lader os påvirke af, om nogen er udgivet på forhånd og den slags. Så altså: Hele dit manuskript udprintet med manuskriptets titel på forsiden, men IKKE dit navn. Ned i en kuvert med det. Og i en anden (mindre) kuvert lægger du så en seddel med manuskriptets titel + dit navn + din kontaktoplysninger, gerne både mailadresse, postadresse og telefonnummer. Den lille kuvert med dit navn lukker du og lægger ned til manuskriptet. Når vi så modtager den, så læser vi manuskriptet, og først når vi har læst dem alle og fundet en vinder, åbner vi kuverterne med navnene.
   Jeg håber, det giver mening! Ellers skal du bare skrive igen.
   Mange venlige hilsener
   Sara

   • Gry Ranfelt says

    Damn it … så må jeg vente til mandag med at sende det, for så skal det hele lige printes ud igen (havde sat navn og titel på hver eneste side)

   • Filip says

    Titlen på manuskriptet må vel godt være skrevet på den lille kuvert også..?

 33. Emilie says

  Hvor meget vil manuskriptet gennemgå redigering, hvis det udvælges som vinder?
  Betragter I et vindermanuskript som værende helt og aldeles færdig skrevet eller vil der være mulighed for sparring med redaktøren frem mod udgivelse i forhold til småændringer?
  Og hvornår forventer I at udgive vinderens bog?

  Mvh. Emilie

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Kære Emilie
   Et manuskript gennemgår altid adskillige redigeringsrunder – også erfarne forfatteres – så vi regner bestemt med, at der skal redigeres i det, og det vil ske i tæt samarbejde med en redaktør.
   Vi forventer at udgive vinderens bog til efteråret, så den kan udkomme samtidig med, at vinderen udnævnes på BogForum.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 34. Jannik Brun says

  Hej :)

  Jeg ville bare vide om denne konkurrence er noget der gentages til næste år? Fik først øje på den nu, og blev enig med mig selv om at tiden er ved at løbe ud….

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Kære Jannik
   Vi regner med at lave skrivekonkurrencer igen, men det bliver nok ikke en ungdomsroman igen allerede næste år … Jeg håber, du kan nå at være med!
   Mange venlige hilsener
   Sara

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Kære Gry
   Du kan sende dit manuskript til Lindhardt og Ringhof, Vognmagergade 11, 1148 København K. Og husk at skrive “Romankonkurrence” udenpå!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 35. Camilla says

  Mit bud er færdig i dag, og skal sendes afsted.. Men jeg har lige et spørgsmål… I skriver:

  “Manuskriptet skal indsendes/afleveres i papirform anonymt og mærket “Romankonkurrence”. I kuverten vedlægges manuskriptet samt lukket kuvert indeholdende deltagerens navn og kontaktoplysninger samt manuskriptets titel.”

  Må jeg så også godt have manuskriptets titel i kuverten med manuskriptet, eller må jeg kun have det i kuverten med kontaktoplysninger?

  Mvh Camilla

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Kære Camilla
   Manuskriptets titel må gerne stå på det, så vi kan se det – men dit navn skal kun være i kuverten.
   Vi glæder os til at læse dit bidrag!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 36. Petrine says

  Jeg har læst din kommentar om alder og at, det afhænger af forfatterens holdning. Men kan en fortælling med en hovedperson der er i midten af tyverne/slutningen af tyverne overhovedet falde indenfor Y/A?

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Kære Petrine
   Det er selvfølgelig lidt svært at svare på uden et konkret eksempel, men der findes jo fx også billedbøger/børnebøger om både dyr og voksne og gamle mennesker, så jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne være tilfældet for YA også. Jeg tænker, at det nok kan lade sig gøre, at en hovedperson i en anden alder af en eller anden grund gør sig nogle erfaringer, som er relevante for et YA-publikum.
   Håber, det er svar nok!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 37. Bente Sanchez says

  Når man sender, så sender man vel sit manuskript anbefalet, og skal der så ikke stå afsender på kuverten? Skal manuskriptet (+ kuvert med oplysninger) så ind i en kuvert i kuverten, der er med afsender- vil nødig bortdømmes ved at skrive afsender- men vil også nødig at posten ikke når frem.
  Skal alle breve i DK anbefalede eller ikke være med afsender?

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Kære Bente
   Jeg tror, PostDanmark kan hjælpe bedre end mig med det spørgsmål, men jeg kan i hvert fald se, at mange har sendt deres bidrag anbefalet og så bare dækket afsenderinfos til med et stykke papir, der er klistret henover. Men spørg på posthuset, de kan sikkert hjælpe!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 38. Filip says

  Er der en brevsprække på Vognmagergade 11, i fald man ikke har den store tillid til posten, og ikke kan komme forbi mellem kl 8 og 17..?

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Kære Filip
   Det er der faktisk ikke, desværre. Men du kan jo sende manuskriptet anbefalet med posten, det kan jeg se, at der er en del, der har gjort.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 39. Peter says

  Kommer der en offentliggørelse af hvor mange bogmanuskripter, der er blevet indleveret til konkurrencen?

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej!
   Det har vi ikke lige talt om, så det tør jeg ikke love. Men det kan da ikke udelades! Jeg skriver sikkert et blogindlæg om det – så vil jeg prøve at huske at få antal deltagere med.
   Mange venlige hilsener
   Sara

   • Filip says

    Hej Sara, jeg kunne VIRKELIGT godt tænke mig at læse et blogindlæg om at være dommer i sådan en konkurrence, selvfølgeligt ikke et, hvor der blev fortalt om de enkelte manuskripter, men mere noget om, hvordan det er (som forfatter) at være dommer, og – selvfølgeligt! – hvor mange og hvor forskellige tekster, I har fået denne gang…

 40. Josefine says

  Jeg sendte mit bidrag i dag, men damen på posthuset virkede meget undrende over sedlen, som jeg havde klistret over afsenderoplysningerne på kuverten, og det virkede ikke som om hun kunne garantere at den fik lov at blive siddende.

  Hvordan er proceduren, hvis man er så uheldig, at ens navn bliver ‘blottet’ på kuverten under sendingen. Får man så en mail omkring, at man er diskvalificeret, eller får man blot et afslag når alle andre gør i november?

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej!
   Vi ved godt, at det er et kæmpestort stykke arbejde at skrive en hel roman, så vi kunne aldrig finde på at afvise en deltager på grund af noget, I ikke selv er herre over. Hvis jeg kan se, at den seddel er faldet af, så vil jeg skynde mig at få en anden til at pakke det manuskript ud og ikke sige noget om. hvad der stod på kuverten. Men vi har modtaget mange allerede, hvor der har siddet sådan en seddel på, så jeg tror bestemt, posten lader den sidde.
   Mange venlige hilsener
   Sara

   • Josefine says

    Tusind tak for svar. Det er jeg glad for at høre. God læselyst :-)

   • Kim says

    Min mand sendte mit manuskript for mig, og postdamen bed ham skrive afsender på. Dette gjorde han, uden at forsøge at dække den til… Er mit manus så diskvalificeret?

    • Sara Ejersbo Frederiksen says

     Hej Kim
     Vi har ikke diskvalificeret nogen, hvis der skulle ske at være afsender på, for flere har haft samme problem – vi har bare undladt at læse navnet og skyndt os at smide kuverten væk!
     Mange venlige hilsener
     Sara

 41. Pernille says

  Jeg har indleveret mit manuskript, men jeg havde forstået det sådan, at navnet på manuskriptet ligeledes kun måtte stå i den lukkede kuvert med forfatterens navn. Og nu har jeg jo så i dag opdaget alle disse fine spørgsmål her ved indlægget, og er da en smule nervøs over min fejlfortolkning, men jeg tænker, at I vel gemmer den lukkede kuvert sammen med manuskriptet? :)

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Pernille
   Ikke noget problem, vi har gemt kuvert og manuskript sammen og givet dem begge et nummer, efterhånden som vi modtog dem, så de bliver ikke væk fra hinanden, uanset om der står navn på manuskriptet eller ej!
   Mange venlige hilsener
   Sara

 42. Kathrine T Hansen says

  Hej gælder det du skrev i en tidliger post stadig med at breve stemplet inden den 1 maj stadig kvalificerer sig?
  Det kunne nemlig godt se ud som om min forsendelse er bortkommet med post danmark selv om jeg sendte den som rekommenderet a post i fredags.

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej Kathrine
   Ja, det gælder absolut. Bare den er poststemplet inden fristens udløb, så anser vi den for afleveret i tide, så vi skal nok læse den.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 43. Anonym says

  Hej!

  Jeg har lige opdaget at det manuskript jeg har indsendt var den næstsidste frem for den færdige gennemrettelse.

  Det vil bl.a. sige at der er nogle ting der ikke er så heldigt formuleret i løbet af de første tre kapitler, samt at der et enkelt sted er en sætning der decideret er “halv”, altså ikke færdiggjort.

  Det er frygtelig sjusket..

  Tæller den slags meget ned for bedømmelsen? For jeg kan godt se at det lidt virker som om man end ikke har prøvet, når den type fejl har sneget sig med i det “endelige manuskript”.

  På forhånd tak, og jeg undskylder for den lidt sjuskede læseoplevelse!

  • Sara Ejersbo Frederiksen says

   Hej
   Det tæller selvfølgelig med i den forstand, at det er en del af det samlede indtryk, men omvendt så kigger vi jo ikke så meget på, om et manuskript er helt finpudset, for al den slags ordner vi alligevel i redigeringen. Så vi vender altså ikke tommelfingeren nedad, fordi der er lidt med nogle formuleringer eller med tegnsætningen, eller hvad det nu kan være.
   Mange venlige hilsener
   Sara

 44. Hej. Jeg indsendte mig manuskript til konkurrencen men uden at skrive afsender på konvolutten! Nu håber jeg så at hele herligheden er nået sikkert frem. Man modtager ikke en form for kvittering, vel, så man ved det er nået frem til jer?

 45. Filip says

  Nu har jeg via Google kunnet se, at I har modtaget “mere end 130 manuskripter”, men alle peger på links, hvor man enten skal logge ind for at læse med, eller hvor jeg kan se seneste indlæg og ikke finde det, I har skrevet.
  Kan I sende et direkte link til nogle af de skriverier, I har lagt ud om konkurrencen?

 46. Amalie says

  Hej,
  Kommer afslag på mail, med posten eller noget helt tredje? :-)

 47. Biene says

  Jeg har ikke hørt noget. Bliver helt i tvivl om de har modtaget manuskriptet ; )

 48. Hvor kan man finde Sara Ejersbo’s blog?
  Ved nogen om afslagene kommer løbende helt indtil BogForum 2016, eller kommer de alle inden længe?

 49. Hvor mange af de 130 manuskripter er gået videre fra redaktørerne til dommerne?

 50. Anonym says

  Er vinderen blevet kontaktet, hvis den skal gennemgå redigering og være klar til udgivelse 11-13. november?

 51. Pingback: 140 manuskripter deltog i Carlsens store romankonkurrence - Forlagsliv | Lindhardt og Ringhof

 52. Pingback: Kristina Aamand: Til kamp for kærligheden! - Forlagsliv | Lindhardt og Ringhof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *