Romaner

4 anmelderroste romaner du ikke må gå glip af

gode bøger

Vi har dykket ind i vores boghylder for at finde en række gode romaner, der både har fået fantastiske anmeldelser fra deres hjemlande og i Danmark.

I dag anbefaler vi 4 meget forskellige anmelderroste romaner: en fransk, en britisk, en amerikansk og en ghanesisk-amerikansk roman.

God fornøjelse!


 

Pigerne af Emma Cline

Pigerne er Emma Clines debutroman. Og sikke en debut! Bogen er blevet anmeldt i en sand stjerneregn, og Emma Cline er blevet kaldt en af de mest lovende nye stemmer i amerikansk litteratur. Pigerne beskriver indgående fællesskabet mellem pigerne i en kult. Et fællesskab der vil få fatale konsekvenser.

anmelderrost, amerikansk roman, historisk roman, Emma Cline

Pigerne bygger løseligt på historien om Charles Manson og de mord, som han fik sine kvindelige følgere til at begå i slutningen af 1960’erne. Men for Evie er det ikke kultlederen Russel, men derimod den gruppe af unge kvinder, der omgiver ham, der er dragende: deres fandenivoldskhed, frihed og farlige aura af vildskab fascinerer og drager hende øjeblikkeligt. Og først da det er for sent, indser Evie, at det der foregår, vil få katastrofale konsekvenser.

27-årige Emma Clines debutroman er en af de seneste års store litterære begivenheder. På kort tid er bogen solgt til udgivelse i 35 lande og filmrettighederne er solgt til Scott Rudin (True Grit, No Country For Old Men).

Emma Cline: Pigerne kan købes her eller hos din lokale boghandler.

 


Hjemfærd af Yaa Gyasi

Hjemfærd er en medrivende slægtsroman om race, arv, kærlighed og tid. Yaa Gyasis debut var en af de mest interessant bogudgivelser i 2016.

anmelderrost, slægtsroman, historisk roman, Ghana, god bog, Gyasi

Yaa Gyasi debuterer med en gribende fortælling om slaveriets konsekvenser i løbet af 300 år, over tre kontinenter og syv generationer.

De to halvsøstre Effia og Esi vokser op i 1700-tallets Ghana uden at kende hinanden.

Effia bliver giftet bort til en britisk kolonisator og lever et ubekymret liv på Cape Coast Castle, kan sende sine børn til udlandet for at få en uddannelse, så de kan vende tilbage og arbejde for det engelske imperium på Guldkysten.

Esi bliver taget til fange af de hvide kolonimagter og sidder i fangekælderen under Effias slot, indtil hun bliver skibet til USA som slave. Hendes efterkommere pukler i Alabamas bomuldsplantager, bryder kul i Mississippis miner og flygter fra Sydstaterne og slår sig ned i det 20. århundredes Harlem.

I USA og Ghana stiger og falder velstanden fra forælder til barn, kærligheden kommer og går, og karakterernes tillid til den hvide mand vakler.

Yaa Gyasi: Hjemfærd kan købes her eller hos din lokale boghandler


Opkald fra en engel af Guillaume Musso

Drama, mystik, romantik og action findes i denne anmelderroste roman.

Guillaume Musso er Frankrigs bedst sælgende forfatter, og hans bøger er kendt for at være ægte page-turnere. Opkald fra en engel er ingen undtagelse; det er en medrivende roman om et tilfældigt møde, der ender med at forandre to menneskers liv for altid …

anmelderrost god bog fransk roman action krimi underholdende Guillaume Musso på dansk

I JFK-lufthavnen i New York støder en kvinde og en mand sammen, så de taber alt, hvad de har i hænderne. Madeline og Jonathan har aldrig mødt hinanden før. Undskyldende og frustrerede samler de deres ting op fra gulvet, og i forvirringen får de forbyttet deres mobiltelefoner.

Da de opdager fejlen, er de 10.000 kilometer fra hinanden. Hun er blomsterhandler i Paris, og han er restaurationsejer i San Francisco.

Inden de får aftalt at få sendt telefonerne til rette ejermand, kan de ikke modstå fristelsen og begynder hver især nysgerrigt at undersøge indholdet på den andens telefon. Utilgiveligt af begge, men langsomt bliver de mere og mere optaget af at snage i hinandens liv, hvilket fører til en uventet opdagelse: Deres skæbner er forbundet af en hemmelighed, de begge troede var mørklagt for altid …

Guillaume Musso: Opkald fra engel kan købes i paperback her eller hos din lokale boghandler.


Hvor der er vilje af Jeffrey Archer

En medrivende beretning om en ung mands liv i tiden efter Første Verdenskrig. Det er en storslået pageturner, der strækker sig over flere årtier og er fyldt med drama, kærlighed, krig, tab og svigt.

anmelderrost roman god bog Jeffrey Archer slægtsroman slægtskrønike romanserie

Den storslåede fortælling om Harry Cliftons liv begynder i England i tiden efter Første Verdenskrig.

Harry vokser op i den fattige del af Bristol med en hårdtarbejdende, enlig mor og historien om en far, der blev dræbt under krigen.

Harrys far arbejdede på havnen, ligesom Harrys onkel gør nu, og som Harry selv vil gøre den dag, han bliver færdig med skolen. Men Harry har et uventet talent, som fører ham en anden vej, og han bliver tilbudt et stipendium på en eksklusiv drengeskole.

Gradvist får Harry historien om, hvordan hans far virkelig døde at vide. Den frygtelige sandhed får Harry til at sætte spørgsmålstegn ved alt.

Er Harry søn af Docker Arthur Clifton, eller er han den uægte søn af arvingen til Barrington Shipping Line?

Da Anden Verdenskrig bryder ud må Harry træffe en vanskelig beslutning: Skal han takke ja til tilbuddet om en plads på Oxford University eller skal han lade sig hverve af flåden og kæmpe mod Hitlers Tyskland?

Hvor der er vilje er første del i en større slægtskrønike.

Jeffrey Archer: Hvor der er vilje kan købes her eller hos din lokale boghandler

Se de andre bøger i krøniken.