Fagbøger Mad og drikke

River Cafe: Lav den bedste chokoladekage med kokkene fra River Cafe

River Cafe, Opskrift, Kage, Chokoladekage, Den bedste chokoladekage, chokolade-nemesis, lindhardt og ringhof, kogebog, opskrifter, desserter, verdens bedste

I den nye kogebog fra kokkene bag den prisbelønnede restaurant The River Cafe får du en kogebog tæt pakket med de bedste italienske opskrifter. Lige her får du opskriften på den bedste chokoladekage.

 

Mesterkokkene Ruth Rogers og Rose Gray åbnede The River Cafe i 1987. Dengang var der ikke nogen, der vidste, hvem de var. I dag er blandt gastronomiens store stjerner, og de har fostret mange af verdens mest anerkendte kokke blandt andre Jamie Oliver.

I River Cafe har de samlet de 120 bedste opskrifter på italiensk kogekunst.

River Cafe, Opskrift, Kage, Chokoladekage, Den bedste chokoladekage, chokolade-nemesis, lindhardt og ringhof, kogebog, opskrifter, desserter, verdens bedste


Chokolade-nemesis

TIL 18 PERSONER

Det skal du bruge:

10 æg
575 g sukker
675 g god mørk chokolade (ca. 70 % kakao), brækket i små stykker
450 g usaltet smør, blødgjort

River Cafe, Opskrift, Kage, Chokoladekage, Den bedste chokoladekage, chokolade-nemesis, lindhardt og ringhof, kogebog, opskrifter, desserter, verdens bedste

Sådan gør du:

Stadig den bedste chokoladekage, der findes.
Forvarm ovnen til 130°.

Beklæd bunden af en 7½ cm dyb springform eller anden kageform på 30 cm med bagepapir, og smør den.

Pisk æggene og en tredjedel af sukkeret sammen med en elpisker, til massen er vokset til firedobbelt størrelse
– det vil tage mindst 10 minutter.

Smelt chokoladen sammen med smørret over vandbad, dvs. i en varmefast skål stillet oven i en gryde simrende vand (skålens bund må ikke røre vandoverfladen).
Tag skålen af gryden.

Rør resten af sukkeret sammen med 2½ dl vand, og lun det under jævnlig omrøring, til sukkeret er helt opløst.

Rør langsomt siruppen i den smeltede chokolade.
Skru ned for elpiskerens hastighed, og pisk så langsomt den lune chokoladesirup i æggeblandingen.
Skru atter op for hastigheden, og pisk videre, til blandingen er jævn.
Den vil falde sammen igen undervejs.

Hæld dejen i den klargjorte form.
Stil formen på et viskestykke i bunden af en dyb bradepande, så formen ikke flytter sig.
Fyld bradepanden med kogende vand, så det når mindst to tredjedele op ad bageformens sider.

Bag kagen i 1½-2 timer, eller til den er gennembagt
– den skal føles fast ved et let tryk på overfladen med flad hånd.

Tag formen op af vandet.
Lad kagen køle fuldstændig af i formen (men undlad at stille den i køleskabet).

Server den med cremefraiche.


 

River Café samler 120 opskrifter på italiensk mad, når det er aller bedst.

Køb bogen online her eller i den nærmeste boghandler.

Kogebogen er lavet af kokkene bag den legendariske River Café-restaurant i London, der fostrede kokke som bl.a. Jamie Oliver og Hugh Fearnley-Whittingsfall (River Cottage).

Opskrifterne er enkle, nemme at gå til og der er forholdsvis få råvarer, men stor fokus på smag.

Bogen er inddelt i: Antipasti, primi, secondi, contorni og dolci. Du finder både opskrifter med pasta, risotto, salater, suppe, kød, is og kager.