Krimi

Krimien der vil stjæle din nattesøvn

Ny svensk krimi udkommer nu på dansk. Stefan Ahnhem, forfatter til krimiserien om Fabian Risk, har læst Når isen brister og siger: “Jeg kunne ikke lægge den fra mig. Ikke før sidste side var læst.” Så ja, vi tør godt love at din nattesøvn er i fare efter den 12. maj. På svensk hedder den Elskeren fra hovedkontoret – men vi forelskede os i en alternativ titel, så bogen på dansk hedder Når isen brister.

Når isen brister

Emma er forelsket. Jesper er alt, hvad hun har drømt om og lidt til. Men han er også direktør i den tøjkæde, hvor hun arbejder, og dermed hendes øverste chef. Diskretion er derfor nødvendig.

Men uden varsel hører Emma pludselig ikke mere fra Jesper. Han er som sunket i jorden, og Emma er ude af sig selv af bekymring. Samtidig bliver en ung kvinde fundet myrdet og lemlæstet i hans mondæne villa i en forstad til Stockholm.

Peter Lindgren er efterforsker hos kriminalpolitiet og bliver sat på sagen. Da mordet har tydelige ligheder med en ti år gammel uopklaret sag, bliver adfærdspsykolog Hanne Lagerlind hentet ind for at hjælpe med en gerningsmandsprofil. Peter og Hanne deler en smertelig fortid, og sammen må de søge svar. Hvem er den myrdede kvinde? Hvor er direktøren? Sporene fører dem ind i kærlighedens mørkeste skyggeside.


 

“En af årets mest interessante svenske krimier.”

– Skånska Dagbladet

Når isen brister udkommer den 12. maj, men kan allerede nu forudbestilles her.

Når isen brister

 

Camilla Grebe. Foto (c) Viktor Fremling

Camilla Grebe. Foto (c) Viktor Fremling

Camilla Grebe (f. 1968) debuterede i 2009 og er en erfaren krimiforfatter. Sammen med Åsa Träff og Paul Leander-Engström har hun tidligere skrevet seks bøger. To af dem har været nomineret til Bedste svenske kriminalroman.
Når isen brister er Camilla Grebes krimidebut på egen hånd og er allerede solgt til udgivelse i 20 lande.