Krimi

Forårets nordiske must read krimier

Der er masser af nordic noir at kaste sig over dette forår. Uhyggeligt spændende historier med psykopatiske skurke bliver ved med spire frem af den nordiske muld, og 2017 byder sjalfklart på nye krimier, der vil få dig til at læse hele natten – eller sove med lyset tændt. Her har vi fundet 5 af de stærkeste.

1. Hævn af Yrsa Sigurðardóttir

yrsa

Hævn” er Nordic Noir, når det er bedst! En 8-årig pige, der en efterårsdag forsvinder fra sin skole, efterlyses af politiet. En teenagers mærkelige spådom dukker op i en tidskapsel, der blev forseglet og gravet ned 10 år tidligere, og i kølvandet på dette finder nogle frygtelige begivenheder sted i Reykjavik. Politiet er på bar bund.

Dette er andet selvstændige bind i den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttirs serie om makkerparret Huldar og Freyja – efterforskeren og børnepsykologen, som mødte hinanden under efterforskningen på en stribe makabre kvindemord i seriens første bog, “DNA“.


2. Atten grader minus af Stefan Ahnhem

stefan-ahnhem krimier

Atten grader minus” af svenske Stefan Ahnhem er en isnende spændende krimi om jagten på en bestialsk og kynisk morder.

Hvor meget af et menneskes liv kan man stjæle? En bil kører ud over kajkanten i Helsingborgs havn efter en heftig biljagt. Alt peger på, at der er tale om en ulykke, men da føreren obduceres, viser det sig, at han har været død i to måneder. Og har været frosset ned. Fabian Risk og hans team hos Helsingborg Politi kæmper mod tiden i en sag, hvor intet er, som de tror.

“Atten grader minus” er tredje selvstændige bind i serien om Fabian Risk, som Nordisk Film for længst har sikret sig filmrettighederne til. Læs mere om Stefan Ahnhem og Fabian Risk-serien 

Udkommer 30. marts 2017. Køb bogen hos din boghandler eller på lindhardtogringhof.dk


3. Ligblomsten af Anne Mette Hancock

Ligblomsten

Anne Mette Hancock debuterer med en skarp krimi om hævn, tilgivelse og retfærdighed.

Københavner-journalisten Heloise Kaldan modtager en række kryptiske breve fra Anna Kiel, en ung kvinde som på tredje år er eftersøgt for knivdrab på en advokat i Nordsjælland. I brevene antyder den mordsigtede Anna, at hun og Heloise er forbundne. Sideløbende med Erik Schäfer fra København Politi begynder Heloise at grave i sagen, men da en tidligere kollega, som har advaret hende mod at gå videre, findes død, bliver hun bange. Er Anna Kiel på spil igen? Hvorfor leder alle spor i sagen pludselig til Heloise? Og er hendes eget liv i fare?

Ligblomsten udkommer 1. april 2017.Nordic Noir Nordic Noir

4. 87 sekunder af Lone Theils

87sekunder

Glæd dig til den 31. marts, hvor der er nyt fra Lone Theils. Ikke i Nora Sand-serien, men med en ny spændende krimi med titlen “87 sekunder”.

I april og maj sender P1 otte radioudsendelser, hvor Lone Theils researcher til sin krimi for åben mikrofon. Dørene ind til forfatterens værksted åbnes, så man kan høre, hvordan en kriminalroman bliver til.

“87 sekunder” starter med, at en ung kvinde findes druknet i Christianshavns Kanal. Da efterforsker Georg Guldmann opdager, at der er tale om drab, viser det sig også, at kvinden ikke er det eneste offer. Hvem er det, der huserer langs kanalerne i København? Og hvad får morderen ud af at drukne en ung kvinde som Amalie Frederiksen?

Efterforskningen trækker tråde til det københavnske restaurationsmiljø, Christiansborg og Operahuset, og først i retten kommer den grufulde sandhed for en dag. Eller gør den?

87 sekunder” udkommer 31. marts.

Sandgrav af Helene Tursten

helene-tursten

“Sandgrav” er anden, selvstændige del i svenske Helene Turstens nye, anmelderroste krimiserie om Embla Nyström.

En kold decemberdag forsvinder den ni-årige Amelie sporløst, da hun er på vej hjem fra skole. Kriminalinspektør Embla Nyström og hendes team sættes på sagen, og mistanken rettes mod en stille og indadvendt teenager. Men da en politibetjent findes død og en eksplosionsbrand kort tid efter hærger en lade, begynder Embla at tro, at der ligger andre og større kræfter bag. Er der en seriemorder på fri fod, og vil det lykkes politiet at finde Amelie i live?

“Forsvundne børn, en død politibetjent, og mordbrand er bare nogle af ingredienserne i denne handlingsmættede fortælling fra Strömstad. Det hæsblæsende tempo og det autentisk persongalleri gør Sandgrav til en forrygende krimi.” – Litteratursiden