Fagbøger Mad og drikke Madværkstedet

Claus Meyers Chicken Tikka Masala

Chicken tikka masala er en indisk nyklassiker, som er opstået i løbet af de sidste 50 år. Kylling marineret i yoghurt natten over og tilberedt med karrykrydret sovs med tomater, fløde, kokosmælk, paprika og krydderiblandingen garam masala.

Meyers egen currymester, Salehuddin Ahmed fra Bangladesh, er kokken bag denne opskrift på chicken tikka masala:

OPSKRIFT PÅ MEYERS CHICKEN TIKKA MASALA

Til 4 personer

Marinering

3 fed hvidløg

3 cm frisk ingefær

1 håndfuld friske mynteblade

2 spsk. tandoori-karrypasta (fås i asiatiske butikker)

2 spsk. citronsaft

1 dl yoghurt naturel 4ó %

1 tsk. fint salt

1 tsk. paprika

8 kyllingelår, gerne overlår (ca. 700-800 g)

Sovs

3-4 løg (ca. 300 g pillet)

3 fed hvidløg

3 cm frisk ingefær

1 frisk stærk chili

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. garam masala

1 tsk. paprika

2 dl fjerkræbouillon

1 gulerod

1/2 rød peberfrugt

80 g smør

1 dåse hakkede tomater

1 tsk. tomatpuré

1-1,5 dl piskefløde

1 dl kokosmælk

2 spsk. citronsaft

1/2 bundt frisk mynte

1/2 bundt frisk koriander

1 dl yoghurt naturel 4ó%

Desuden

neutral olie til stegning, havsalt, friskkværnet peber, 4 dl basmatiris

Skærmbillede 2016-01-27 kl. 13.36.10
Fra “Meyers Simremad”: Chicken Tikka Masala

SÅDAN GØR DU:

Dagen før

Pil hvidløget, og skræl ingefæren. Hak begge dele fint. Hak mynten groft. Vend det hele sammen med de øvrige marinadeingredienser. Vend kyllingen i marinaden, dæk den til, og sæt den i køleskabet natten over.

På dagen

Tag kyllingen op af marinaden, og skrab den godt af med en ske – men gem al marinaden. Brun kyllingen på begge sider på en varm pande medolie – pas på, det ikke branker. Krydr med salt.

Lav nu sovsen. Pil løg og hvidløg, og hak løgene groft. Skræl ingefæren, og skær den i mindre stykker. Skær også chilien i mindre stykker. Kom de to slags løg, ingefæren og chilien i en blender sammen med spidskommen, garam masala og paprika. Kom også lidt af bouillonen ned i blenderen, så glider den nemmere – men pas på ikke at komme for meget i, så massen bliver for vandet. Kør til en ensartet masse.

Skræl guleroden, fjern stok og kerner fra peberfrugten, og snit begge dele i fine tern. Smelt smørret i en bredbundet gryde. Sauter grønsagerne og løgmassen i smørret, og lad det riste godt sammen. Tilsæt de hakkede tomater og puréen sammen med resten af bouillonen, fløde, kokosmælk, citronsaft og resterne af yoghurtmarinaden fra kyllingen.

Kom kyllingestykkerne ned i sovsen, og lad retten simre ved svag varme i 40-50 minutter under låg. Kog risene efter anvisningen på posen. Hvis sovsen virker tynd, så tag kyllingen op, og kog sovsen lidt ind, så den bliver tykkere. Kom kyllingen tilbage i sovsen bagefter.

Ved servering

Skyl de grønne urter, og hak dem groft. Kom dem i sovsen sammen med yoghurt, smag til med salt og peber, og juster evt. friskheden med citronsaft. Spis med kogte basmatiris og friskbagte naanbrød.


Mere simremad?

> Læs hvorfor Claus Meyer elsker simremad – og hvor kærligheden til disse tidskrævende, men også lette retter, stammer fra her.

> Køb Meyers Simremad hos boghandleren eller her.


 

Meyers Simremad chicken tikka masala