Krimi

Krimi-stjerneskuddet Anne Mette Hancock: ”Mødet med læserne har været MAGISK. Intet mindre!”

Anne Mette Hancock debuterede som krimiforfatter i 2017 med Ligblomsten, som røg ind i toppen af bestsellerlisterne, blev kåret som årets debutant af Det Danske Kriminalakademi, og snart udkommer i Frankrig. Nu er hendes næste danske krimi på vej.

“Når man skriver en debutkrimi, aner man ikke, om den er noget værd, før man står med en bogkontrakt i hånden. Derfor har man ofte en nagende fornemmelse i solar plexus af, at man er totalt talentløs. Det havde jeg, i hvert fald!  Så det, at man sidder i al sin ensomhed og skriver på et manuskript det ene år, for så at ligge øverst på bestsellerlisterne det næste – dét føles vildt! Det er jo den vildeste drøm, der er gået i opfyldelse,” fortæller Anne Mette Hancock

”Fra dag ét har Lindhardt og Ringhof behandlet mig som familie og virkelig troet på mit forfatterskab, og så har mødet med læserne været MAGISK. Intet mindre! Jeg har sagt det hundrede gange, og nu siger jeg det igen: Jeg har aldrig før følt mig så pænt behandlet af nogen (som ikke lige var mine allernærmeste), som jeg er blevet af krimilæserne. Jeg er utrolig taknemmelig for hver og én, der har bakket op om mig og bogen.”

Modtager af Den Danske Kriminalakademis debutant-diplom

I begyndelsen af januar modtog hun den dejlige besked, at hun havde fået Det Danske Kriminalakademis debutant-diplom:

“Det var min redaktør, der ringede og fortalte nyheden. Jeg havde et par dage forinden sendt hende manuskriptet til Mercedes-snittet og gik rastløs rundt og ventede på feedback. Så da jeg så hendes navn på mobilen, troede jeg naturligvis, at hun ringede for at tale om bogen. Men i stedet sagde hun: Har du tid til et glas champagne? Du har nemlig fået Det Danske Kriminalakademis debutant-diplom. Jeg blev selvfølgelig vildt overrasket og stjernelykkelig,” siger Hancock.

Drømmen om at blive Årets debutant gik i opfyldelse

“Jeg kan huske første gang, jeg fandt ud af, at prisen fandtes; Det var i sommeren 2016, et par uger inden, jeg var færdig med Ligblomsten. Jeg sad på en café i solen og læste Grønt Støv af Sara Blædel, og bogen havde et klistermærke på forsiden, hvorpå der stod, at hun var blevet tildelt debutant-diplomet for den. Dengang tænkte, jeg at det måtte være som at vinde i Lotto: Skønt, men totalt usandsynligt. Det er kæmpe ære at få lov til at figurere i den statistik sammen med navne som Sara Blædel, Jesper Stein og Michael Katz Krefeld.”

Ligblomsten udkommer i Frankrig

Til maj udkommer Ligblomsten i Frankrig i et førsteoplag på over 10.000 stk., hvilket er meget for en udenlandsk debutant. Og samme måned skal Anne Mette Hancock til Paris og møde den franske presse. Hun er ellers midt i processen med at færdiggøre sin kommende krimi Mercedes-snittet, som udkommer i Danmark til juni.

Ny bog på vej: Mercedes-snittet

“Det har været en anderledes proces at skrive Mercedes-snittet, fordi jeg ved, at der denne gang sidder læsere derude, som kender karakterne og venter på at finde ud af, hvad der er sket med dem siden sidst. Sikke et privilegium! Men det er også angstprovokerende at skulle leve op til successen med Ligblomsten, så jeg håber selvfølgelig, læserne vil tage pænt imod Mercedes-snittet. Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til at slippe bogen fri og sende den ud i verden,” fortæller Anne Mette Hancock og fortsætter:

 

“Der er nogle, der tror, at forfattere bare sætter sig foran skrivemaskinen med en kande kaffe, kæderyger en karton smøger og hiver en knaldroman op af hatten. Sådan fungerer det ikke – især ikke, når man skriver krimier, hvor plottet betyder alt. Det er et job, og det kræver fordybelse, tid og selvdisciplin. Sidstnævnte er noget, jeg ofte kæmper med. Det hjælper mig at have en deadline og skønne læsere, der venter spændt på noget nyt! Der er dage, hvor det hele kører, og jeg står forrest på Titanic og rækker armene ud i et sejrskrig, og så er der dage, hvor jeg rammer isbjerget. Men selv når det føles som hårdt arbejde, er der ikke noget, jeg hellere vil arbejde med.”

Læs også: Debutant helt til tops på bestsellerlisten.

Mercedes-snittet udkommer 1. juni 2018.

Om Ligblomsten:

Anne Mette Hancock, Ligblomsten, krimi,Den første bog i ny krimiserie skrevet af Anne Mette Hancock, strøg direkte ind på bestsellerlisterne og blev der i over seks måneder!

Journalist Heloise Kaldan står midt i et mareridt: Hendes kilde er blevet afsløret i en løgn, og avisen står på gloende pæle. Det gør Heloises privatliv også. Midt i det hele modtager hun mystiske breve fra Anna Kiel, der i tre år har været eftersøgt for drabet på en ung advokat.

Både den egenrådige politimand Erik Schäfer og Heloise selv begynder at grave i den gamle sag, da der sker endnu et drab. Har Anna Kiel slået til igen, eller er der mere end én morder? Hvorfor leder alle spor i sagen pludselig til Heloise? Er hendes eget liv i fare?

Ligblomsten er en stærk krimi om hævn, retfærdighed og tilgivelse.

Du kan købe Ligblomsten online her eller hos din lokale boghandler.