Kogebøger med sund mad Louisa Lorang Mad og drikke Madværkstedet

Nem og hurtig madplan (og opskrift på lækker butterchicken)

Nem og hurtig madplan (og opskrift på lækker butterchicken)

Det kan være svært at få madlavning passet ind i en travl hverdag. Hvis det tilmed skal være hjemmelavet, sundt, nemt og billigt, bliver det endnu sværere.

Derfor er det rart at bruge en madplan.

Læs om Louisas madplan

nem madplan til den travle hverdagMan kan tilrettelægge en madplan på forskellige måder. Nogle kigger i kogebøger og opskrifter på internettet, andre køber sig til madplaner eller mad i bokse.

Louisa Lorang har skrevet Louisas Madplan med alt, hvad du skal bruge i løbet af ugen. Her er 30 nemme retter, som alle kan laves på 30 minutter. I bogen er der lagt vægt på at få sneget flere grøntsager ind i retterne, som alle holdes på 500-600 kcal pr. person. Derfor kan du holde vægten, men hvis du er på kur, er der flere tips undervejs til vægttab.

Her kan du se et eksempel på en dejlig ret, som indgår i Louisa madplan.

Køb Louisas madplan: 179,95 spar 10%

Butterchicken

Hovedret til 2 personer:

Ingefærpasta og ris

  • ca. 20 g ingefær 1 fed hvidløg
  • 1 grøn chili 1 håndfuld
  • hel koriander
  • kogte fuldkornsris

Kylling

  • 2 kyllingebryster
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olie, gerne kokosolie
  • 2 løg
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • 2 dl vand
  • 1 nip stødt kanel
  • 200 g græsk yoghurt (10 %)
  • salt
  • lidt plukket koriander
  • mangochutney

Sådan gør du:

butterchicken fra Louisas madplanSkræl eller skrub ingefæren.

Skræl hvidløget, og flæk chilien. Tag kernerne ud, hvis du ikke vil have din chilipasta så stærk.

Mas ingefær, hvidløg, chili og koriander i en morter, eller blend det hele i en minihakker.

Sæt vand over til ris.

Kog risene efter anvisningerne på pakken. Kog dem uden salt, så går det hurtigere. Krydr dem, når de er færdigkogte.

Skær kyllingebrysterne i tern.

Brun kødet i 1 spsk. smør og 1 spsk. olie i en varm gryde.

Snit løget i tynde både, og tilsæt dem.

Lad dem stege ved middel varme, til de er bløde og lækre, men ikke brunede.

Kom ingefærpastaen i, og tilsæt spidskommen, gurkemeje og garam masala.

Lad det hele varme ganske kort.

Tilsæt tomater og vand, og smag til med kanel. Lad det derefter simre i 15-20 minutter.

Tilsæt yoghurten, og tag det straks af varmen.

Smag til med salt, og server den tilberedte kylling toppet med lidt plukket koriander og med kogte ris og chutney.

Tip: Du forkorter risenes kogetid ved først at salte dem, når de er kogt. Vil du undlade ris, kan du erstatte med revet blomkål, snittet kål eller andet grønt.

Se en læseprøve på Louisas madplan