Mad og drikke

Louisa Lorangs hindbærkoldskål

Louisa Lorangs hindbærkoldskål

Det smager virkelig af koldskål, selvom der ikke er noget mælk i. Du kan nyde drikken med sugerør eller toppe den med ristede havregryn og hakkede nødder og spise den med ske.

Ca. ½ liter

Ingredienser
200 g hindbær
korn af 1,4 stang vanilje
1 tsk. fintrevet citronskal
4 dl hasselnøddemælk
2-3 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde
Kom hindbær, vaniljekorn, citronskal og hasselnøddemælk i en blender, og blend i ½-1 minut. Smag til med citronsaft, og servér drikken med topping eller sugerør.

Tip
Du kan bruge en hvilken som helst nøddemælk eller endda kærnemælk, hvis du er til det (undlad da citronsaft, da kærnemælken er syrlig nok i forvejen). Skulle du have mod på at lave hasselnøddemælken selv, følger her Louisa Lorangs opskrift på en skøn, fed mælk med en god hasselnøddesmag.

Hasselnøddemælk

Ca. 1 liter

Ingredienser
150 g hasselnødder
1 liter koldt vand
1 nip salt
1-2 spsk. agavesirup

Fremgangsmåde
Sæt nødderne i blød i koldt vand natten over. Hæld vandet fra, og skyl nødderne kort. Blend hasselnødderne med 1 liter koldt vand, salt og agavesirup efter smag. Blend i 1-2 minutter. Mælken skal hverken være sød eller salt, bare afstemt. Sigt mælken. Det er nemmest igennem en fintmasket si/etamine eller et rent viskestykke. Selv bruger Louisa Lorang en lille øse til at presse mælken igennem med. Servér mælken iskold.

Tip
Hvis du sigter din hasselnøddemælk, kan du bruge pulpen i for eksempel brød og pandekager. Hasselnøddemælken er holdbar 3 dage i køleskab.