Børnebøger, Carlsen
Leave a comment

Letlæsning fra Carlsen

carlsens-letlaesning

Carlsen har gennem årene udgivet letlæsningstitler under forskellige navne: De små stribede, De stribede og Kommas Læsestart med forskellige læseniveauer i de enkelte serier.

Nu samler vi bøger med læsebearbejdede tekster under navnet Carlsens Læsestart, så det bliver mere overskueligt for både boghandlere, biblioteker, børn og forældre at finde rundt i letlæsningsbøger fra Carlsen.

Carlsens Læsestart

Carlsens Læsestart består af begynderletlæsningsbøger på 3 niveauer. Alle bøger udkommer i det samme format. På forsiden fremgår niveauet, og på bagsiden er lix- og lettal angivet. Alle bøger er rigt illustreret, så illustrationerne fungerer som støtte for læsningen:

Niveau 1: 16-32 sider. Til den allerførste læsning. Bøgerne indeholder mange lydrette ord, mange gentagelser og korte sætninger. Lixtal 3-7.

Niveau 2: 32-48 sider. Til de let øvede læsere, der kan læse flere ord, og som er i stand til at læse lidt længere tekster. Lixtal 6-12.

Niveau 3: 40-48 sider. Til de læsere, der er kommet godt i gang med læsningen. Lixtal: 8-15.

Der udkommer også fagbøger i Carlsens Læsestart. Disse vil ikke indeholde lix- og lettal, men de vil være læsebearbejdede.

Når vi genoptrykker en bog fra Kommas Læsestart, De stribede eller De små stribede, vil de fremadrettet få Carlsens Læsestart-layout og format.

Hvornår udkommer bøgerne?

De første 4 titler er netop udkommet i Carlsens Læsestart niveau 2:

Line Kyed: Liv og Emma på cykeltur og Liv får en hund

liv-og-emma_burnedliv-hund_burned

Pia Hagmar: Saga på ridelejr og Saga passer hund

saga-passer-hund_burnedsaga-pa-ridelejr_burned

Du kan læse mere om titlerne ved at klikke på bøgerne.

Du læse de første sider af Liv får en hund her

 

Letlæsning, Letlæsning, Letlæsning, Letlæsning. Letlæsning. Letlæsning. Letlæsning. 

About FORLAGET CARLSEN

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *