Børnebøger, Carlsen
Leave a comment

Læs selv for sjov – bøger der giver læselyst

læs selv for sjov

Når børn har lært at læse, gælder det om at fastholde deres interesse. Som forælder kan det ofte være svært at få familiens yngste læsere til selv at hive bøgerne frem om aftenen efter en lang dag med skole og fritidsaktiviteter.

Læs selv for sjov er en ny selvlæsningsserie med historier skræddersyet til 8-11-årige piger og drenge. Det er selvlæsningsbøger med både humor og spænding, hvor der ikke skal øves ud fra lix- eller let-tal, men læses mere frit for at stimulere læsningen og gøre den mere sikker.

Her kan du læse mere om de første fire bøger i serien, der både byder på historier fra Anders Morgenthalers krøllede hjerne og to historier om Iqbal og hele den gæve familie fra Nørrebro.

God fornøjelse og ikke mindst læselyst!

-> se hele udvalget af selvlæsningsbøger hos din boghandler og på carlsen.dk


Iqbal og den sorte Pjerrot

af  Manu Sareen

Iqbal skal udføre et fysikforsøg. Med hjælp fra sin lillebror og noget viskelæder, lidt kontaktlim og en håndfuld grannåle kommer der mere fut i fysikforsøget end planlagt. Eksplosionen kommer i Nyhederne, og det er der nogle skumle typer, der ser. De er meget interesserede i den hemmelige eksplosions-formel.

Bogen er en forkortet og bearbejdet udgave af Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot, der i 2006 blev kåret til Årets Børnebog af Dagbladet Politiken. Bogen vandt Orla-prisen i 2008, og i 2015 var der premiere på filmen Iqbal og den hemmelige opskrift, der er baseret på bogen.

Iq

Du kan finde bogen her og se den gratis læseprøve her

Iqbal og kronjuvelerne

Da Iqbals klasse er på besøg på Rosenborg, får de at vide, at de udstillede kronjuveler er kopier! De ægte juveler forsvandt under 2. verdenskrig. Men Iqbal og hans bror, Tariq, finder snart ud af, at de ægte kronjuveler er gravet ned i en kælder under Ungdomshuset. Huset tilhører nu noget, der hedder Das Fhaterhaus. Ungdomshuset ligger i krig med både das Fhaterhaus og politiet, og de unge lukker ikke hvem som helst ind. Derfor er det ikke nemt at finde de forsvundne kronjuveler – og heller ikke uden farer. Men Iqbal giver ikke så let op …

Bogen er en bearbejdet og forkortet udgave af Iqbal Farooq og kronjuvelerne.

Iqbal Farooq_kronjuvelerne cover.indd

Du kan finde bogen her og se den gratis læseprøve her

Anker på fryseren

af Anders Morgenthaler

Skør, skæv og supersjov selvlæsningsbog. Hunden Anker bor sammen med sin bror Jørgensen hos en dejlig familie. Da familien en dag er taget ud for at købe stort ind, opdager de to relativt kvikke hunde, at fryseren står åben! Det betyder en del for de to hunde, at familien har det godt, men det betyder især noget, hvis den mørbrad i flødesovs, der ligger i fryseren, bliver dårlig og må smides ud … for så vil hverken Anker eller Jørgensen få resterne, og det er intet mindre end en katastrofe for sådan et par raske hunde.

 Anker på fryseren – læs selv for sjov

Du kan finde bogen her og se den gratis læseprøve her

Hallo?! Hvem slukkede lyset?

af Anders Morgenthaler

Giraffer er frygtelig stædige og har en usædvanlig evne til at bære nag. Således har de to brødre Lennart og Johan ikke talt sammen i 10 år, fordi den ene huggede en acaciefrugt lige foran snuden på den anden. Og sandelig om historien ikke er ved at gentage sig selv 10 år senere, hvor de to brødre ved et tilfælde får øje på den samme acaciefrugt. Med lukkede øjne kaster de sig begge over den – og så sker katastrofen. I stedet for at sluge acacien, kommer Lennart til at sluge sin brors hoved, så det sidder fast langt nede i hans hals. Virkelig fast …

Hallo?! Hvem slukkede lyset – læs selv for sjov

Du kan finde bogen her og se den gratis læseprøve her


 

Husk at du altid kan finde flere gode selvlæsningsbøger i din boghandler og på carlsen.dk

selvlæsning, selvlæsning, selvlæsning. Letlæsning, letlæsning, letlæsning. 

Selvlæsning letlæsning 

About FORLAGET CARLSEN

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fordi vi elsker bøger

Follow

Follow this blog

Get a weekly email of all new posts.