Mad og drikke Madværkstedet

Caroline Fleming: kyllingesalat

Caroline Fleming: kyllingesalat

Trænger du til at få fornyet dit salatrepetoire? Og mangler du måske oven i købet en idé til en salat, der både vil fryde øjnene og ganen? Så prøv Carolines Fleming opskrift på kyllingesalat, der både er lækker, let og vildt flot.


kyllingesalat

Kyllingesalat

Til 4 personer

150 g jasminris
4 kaffirlimeblade, halverede
2 tynde skiver galangarod
350 g hakket kyllingekød
2 spsk. olivenolie
2 spsk. grøntsagsfond
4 spsk. limesaft
3 spsk. soja
1 spsk. honning
3 tsk. chilipulver
4 skalotteløg, finthakkede
1 forårsløg, finthakket
8 spsk. koriander, finthakket
8 spsk. bredbladet persille, finthakket
½ stor rød chili, finthakket
4 spsk. mynte, finthakket
½ agurk, i tynde skiver skåret på langs
korianderblade til pynt

Steg ris, limeblade og galangarod i olivenolie i en tykbundet pande på middel varme, til risene er gyldne. Blend risblandingen, til konsistensen er som fint sand. Lynsteg kyllingen i en gryde med olivenolie, og tilsæt grøntsagsfond. Sæt den til side. Bland limesaft, soja og honning sammen i en skål. Tilsæt kyllingen, den blendede ris og chilipulver. Vend løg, forårsløg, koriander, persille, rød chili og mynte i.

Kom kyllingesalaten i små portionsforme, vend bunden i vejret på formene, og anret portionerne på en tallerken eller et fad. Lav de lange agurkeskiver med en kartoffelskræller, og fold skiverne rundt om portionerne som vist på fotoet. Pynt med korianderblade.


Køb Det bedste fra mit eget køkken hos din boghandler eller her.

ItemImage (14)

Caroline Fleming: kyllingesalat