Krimi

Den store krimiguide – se alle de gode krimier

Er der noget som en spændende krimi, der giver gåsehud, kildren i maven og holder én hen i gætterier?

Vi elsker krimier, og derfor har vi lavet en guide over en masse gode krimier, vi gerne vil anbefale videre.

 

Den store krimiguide


Nu er alle krimier ikke ens og falder ikke i alles smag. Derfor har vi får nemhedens skyld delt bøgerne op i kategorier, så du nemt kan finde den helt rette krimi til dig.

Spring til nordiske krimier

Spring til domestic noir

Spring til franske krimier

Spring til spioner og politiske thrillere

Spring til Leif Davidsen

Spring til Wilbur Smith

Spring til Michael Katz Krefeld

 

Nordiske krimier

Til dig der elsker de skandinaviske krimier – eller måske slet ikke har udforsket territoriet endnu.

Lone Theils: Den blå digters kone

Lone Theils har et godt tag i sine læsere med denne medrivende femi-krimi om Nora Sand.

London-korrespondenten Nora Sand skal hjælpe den berømte digter Manash Ishmail, der under sin flugt fra Iran er blevet adskilt fra sin kone Amina. Nora hjælper, og det kaster hende ind i en farlig verden hvor nogle menneskeliv er mindre værd end andre.

Dette er andet bind i serien om Nora Sand, og tredje bind udkommer næste år. Serien er planlagt til at udgive i 11. lande.

Læs også første bind i serien Pigerne fra Englandsbåden, som også er på tilbud.

 

>> Køb den blå digters kone

Carina Bergfeldt: Fadermord

Fadermord er til fans af psykologiske grumme krimier. Bogen er første bind i serien om kriminalinspektør Anna Eiler.

Læs også andet bind, Fotografiet, som også er på tilbud.

Mens en kvinde planlægger det ultimative mord, findes en anden kvinde frosset ihjel.

Politiet og kriminalinspektør Anna Eiler arbejder med opklaringen, men to kvindelige journalister på lokalavisen på egen hånd forsøger at opklare sagen. De har nemlig deres egne personlige grunde. I den lille by har alle relationer til hinanden og en af kvinderne bærer på en mørk hemmelighed.

>> Lån Fadermord på biblioteket.

 

Michael Larsen: Mordet på øen

En nordic noir som foregår på Ærø af bestsellerforfatteren Michael Larsen. Michael bor selv på Ærø og kærligheden til øen mærkes helt ind til benet. Heldigvis er Michael i fuld gang med at skrive endnu en krimi i serien om kriminalkommisær Jan Folmer, som vi også møder her i Mordet på øen.

Folmer arbejder i drabsafdelingen i København og undersøger mordet på en modeblogger. Efterforskningen bringer ham til Ærø, hvor der er begået endnu et mord. Alt tyder på at det er samme gerningsmand. Men det bliver en vanskelig efterforskning for Folmer, da Ærø og dens beboere er meget tillukkede.

>> Lån Mordet på øen på biblioteket.

 

Camilla Grebe: Når isen brister

 

Camilla Grebe, der før skrevet krimibestsellere med sin søster Åsa Träff, er her soloforfatter i denne psykologiske spændingsroman, der er fuld af overraskende twists.

Emma er forelsket. Jesper er hendes drømmefyr. Men han er også direktør i den tøjkæde, hvor hun arbejder, og hendes øverste chef. Derfor foregår kærligheden i det skjulte.

Men pludselig hører Emma ikke mere fra Jesper. Han er som sunket i jorden, og Emma er ude af sig selv af bekymring. Og en dag bliver en ung kvinde fundet myrdet i hans prangende villa i en forstad til Stockholm.

>> Køb Når isen brister

Yrsa Sigurðardóttir: DNA

Islands krimidronning Yrsa Sigurðardóttir har modtaget et væld af litterære priser for DNA, blandt andet årets krimi i 2016.

DNA er den første bog i krimiserien om politibetjenten Huldar og psykologien Freyja. Andet bind, som hedder Hævn er også udkommet.

En kvinde bliver myrdet i sit hjem i Reykjavik, og hendes syv årige datter er vidne. Da endnu en kvinde bliver myrdet, mistænker politiet, at samme gerningsmand står bag begge mord.

Men lederen af efterforskningen, Huldar, står uden spor. Og Det skaber konflikter internt i politiet.

>> Køb DNA

 

 

Domestic noir

Til dig der elsker det subtile gys og rædslen mellem linjerne.

Amy Gentry: Aldrig glemt

Da Julie var 13 år blev hun kidnappet fra sit værelse, midt om natten mens resten af huset sov.

I otte år har Anna levet med sorg. Hun har gjort alt for at finde Julie, men håbet om, at Julie overhovedet er i live, svinder langsomt ind. Men en dag ringer det på døren. Udenfor står en ung pige, der hævder at være Julie. Det er et mirakel, og alle er lykkelige. Men Anna kommer i tvivl. Der er så mange små ting, der ikke hænger sammen.

Da Anna bliver kontaktet af en tidligere efterforsker på sagen, starter en jagt på sandheden. For hvis Julie ikke er den, hun siger, hun er, hvem er hun så – og hvad vil hun?

>> Køb Aldrig glemt

S.J. Watson: Før jeg lukker øjnene

Nervepirrende thriller, der er filmatiseret med Nicole Kidman i hovedrollen.

Hver morgen når Christine vågner, husker hun intet og kan ikke kende sig selv. Hun ved heller ikke, hvem manden, der ligger ved siden af hende, er. Hendes mand? Hun husker intet, men er helt afhængig af hans hjælp.

En psykiater, dr. Nash, som hun åbenbart har set i al hemmelighed, kontakter hende og fortæller, at hun har været ude for en ulykke, og at hun skriver i en dagbog, som er gemt væk. Da hun finder den, står der på første side skrevet: “Stol ikke på Ben!”
Langsomt begynder Christine at stykke sit liv sammen, men skal starte forfra hver dag …

>> Lån Før jeg lukker øjnene på biblioteket

 

S.J. Watson: Dobbeltliv

Spændende domestic noir og psykologisk thriller.

Da søsteren Kate bliver fundet myrdet i Paris, sætter Julia sig for selv at undersøge sagen, som hurtigt henlægges på grund af manglende spor.

Fra Kates bofælle modtager Julia en lille sort notesbog der har tilhørt Kate. Bogen er fyldt med passwords og log-ins til diverse datingsider. Julia opretter sin egen profil for at lede efter mænd, som kan have haft kontakt med søsteren. Inden længe bliver Julia kontaktet af den charmerende Lukas, og hun takker ja til at mødes. Men hvem er manden egentlig? Hvilket farligt spil indlader hun sig på?

>> Lån Dobbeltliv på biblioteket

 

Franske krimier

Til dig der er forelsket i trenden med grumme mord og masser af action, som kun vores sydlandske venner, kan skrive det.

Pierre Lemaitre: Brudekjolen

Har du brug for en ordentlig omgang uhygge og grusomhed, skal du straks kaste dig over Brudekjolen.

Sophie tror, hun er ved at blive skør. Hun har blackouts, er forvirret og kan ikke huske. Hun er hovedmistænkt i drab og på flugt. I virkeligheden er hun offer for en djævelsk plan. Men det ved hun ikke.

Hun var engang gift og lykkelig med en velfungerende karriere. Nu arbejder hun som barnepige for en rig familie i Paris. En morgen finder hun den 6-årige Léo død, kvalt med et af hendes snørebånd. Hun kan intet huske, men er nu hovedmistænkt for drabet. Hun planlægger en flugt, hvor hun har tænkt sig at ændre sit navn, sit liv og finde en ny mand. Men Sophie kan ikke løbe fra sit liv. Nogen er hele tiden et skridt foran.

Læs også Et beskidt job.

>> Køb Brudekjolen.

Guillaume Musso: Opkald fra en engel

Hvis du leder efter en krimi som ikke er en klassisk krimi, men indeholder lidt af det hele, er Opkald fra en engel den bog du skal læse.

Bogen er en perfekt binge-basker med mix af komedie, kærlighed, krimi og action fra Frankrigs bedst sælgende forfatter.

Opkald fra en engel starter som en romantisk komedie. En mand og en kvinde ombytter ved et uheld deres telefoner. De får adgang til hinandens liv, minder – og hemmeligheder. Og hvad der i starten virker som et harmløst uheld bliver hurtigt langt mere alvorligt …

Læs også Guillaume Mussos spændende action krimi Central Park.

>> Køb Opkald fra en engel.

 

Pierre Lemaitre: Iréne

Første bog i den fremragende trilogi om kriminalkommisær Camille Verhoeven.

Læs mere om serien og  Pierre Lemaitres forfatterskab.

Camille er lykkelig: Han er gift med den dejlige Irène og sammen venter de deres første barn. Men hans tilværelse bliver vendt på hovedet, da han skal opklare et voldsomt mord.

Kun Camille ser at drabsstedet ligner en scene beskrevet i en krimi af James Ellroy. Der er så mange detaljer, der passer, at det ikke kan være tilfældigt. Pressen får nys om sagen, men det er, som om de ved mere, end Camille fortæller dem. Da de iscenesatte mord fortsætter, udvikler sagen sig til at blive personlig for Camille.

Se også de andre bøger i serien Alex og Camille, samt tillægsromanen Rosy & John.

>> Køb Iréne

 

Bernard Minier: Iskold død

Hvis du allerede har slugt Pierre Lemaitres fremragende krimier og hungrer efter mere er Iskold død et godt bud. Den prisbelønnede krimi er 1. bog i serien om politikommisær Martin Servaz.

2. bog i serien udkommer i starten af 2018.

I Pyrenæerne finder et par arbejdsmænd en dag et hestekadaver ophængt i kablet til en svævebane i 2000 meters højde. Hestehovedet er skåret af.

Politikommissær Martin Servaz kan ikke forstå hvorfor han er blevet tilkaldt til at undersøge et dødt dyr. Men hurtigt bliver det klart, at der er noget mystisk ved sagen: På hesten finder man dna fra en massemorder, som sidder bag lås og slå på en psykiatrisk sikringsanstalt. Han kan ikke være undsluppet sin celle, men bare få dage efter sker det første mord …

>> Køb Iskold død.

 

 

Spioner og politiske thrillere

Til dig der har kærlighed for spioner, spænding og konspirationsteorier.

Stephenie Meyer: Kemikeren

Vi er langt fra vampyrer og teenageliv i denne actionprægede thriller fra Twilight-forfatteren Stephenie Meyer.

I Kemikeren møder vi en kvindelig actionheltinde, som er en mellemting mellem James Bond og Jason Bourne.

Hun er en eksagent på flugt, da hun bliver nødsaget til at tage en sidste sag i håbet om at rense sit navn og redde sit liv.

Hun bliver sjældent det samme sted og ændrer sit navn med korte mellemrum. Hendes tidligere arbejdsgiver har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden er nu en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre.

>> Køb Kemikeren.

Mogens Blom: Gidsel i Amman

Første del af en serie med efterretningsagenten Maiken Tarp.

Læs også næste bog Arven fra Basra, som også er på tilbud.

Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste befinder sig i Jordans hovedstad Amman, da en ung dansk kvinde kidnappes foran.

Straks indledes en klapjagt for at finde gidslet og stoppe et planlagt bombeattentat. Men det politiske spil i både Danmark og Jordan undergraver efterforskningen. Derfor må Maiken trodse sine overordnede, og sammen med journalisten Kåre Nygaard indleder hun sin egen jagt på terroristerne.

>> Køb Gidsel i Amman.

Tom Rob Smith: Barn nr 44

Sovjetunionen 1953.

Stalin holder landet i et jerngreb godt hjulpet af sikkerhedstjenesten, hvis nådesløse brutalitet alle kender og frygter. I det perfekte socialistiske samfund findes der officielt ikke kriminalitet. Politikommisæren Leo Demidov fra magtens centrum i Moskva er i sandhed systemets mand.

Men da en række børn findes dræbte under mystiske og bestialske omstændigheder, må han erkende, at dødsfaldende ikke kan fejes ind under gulvtæppet. Leo må satse alt, hvad han har kært, for at fange seriemorderen, og hans trofasthed over for staten sættes på den endelige prøve.

>> Køb Barn nr 44.

Tom Rob Smith: Agent 6

Moskva 1965.
Leo Demidov har som tidligere KGB-agent forbud mod at rejse ud af Sovjetunionen. Så da hans adoptivdøtre bliver inviteret til Amerika på en “fredstur” for at fremme forholdet mellem de to koldkrigsfjender, sender han med bange anelser sin kone Raisa af sted sammen med pigerne.

Da et mord finder sted, sidder Leo sønderknust tilbage i Moskva. Både USA og USSR lægger låg på sagen, og han begynder at planlægge sin flugt ud af landet.

I en spændende og nervepirrende jagt på sandheden, følger vi Leo fra 1950’ernes Moskva over 1960’ernes New York til det krigshærgede Kabul i 1980’erne. Han bliver konfronteret med foruroligende nyt om sit land, sin familie og ikke mindst sig selv.

>> Køb Agent 6.

 

Elsker du spændingsromaner centreret om politiske og historiske begivenheder? Så læs også Steffen Jacobsens nye store roman Da blev jeg døden.

Frederick Forsyth: Dødslisten

En fundamentalistisk prædikant truer vesten ved at destinere tilhængere til at dræbe offentlige personer i deres lokalsamfund.

En tidligere marinesoldat i den amerikanske hær, under navnet The Tracker,  bliver betroet den umulige opgave at prædikanten. Fast besluttet på at sætte en stopper for den voldelige hærgen, får The Tracker hjælp af en teenager, der er en af de mest sublime hackere. Ved fælles hjælp lykkes det dem at kaste lokkemad. Og så skal de blot væbne sig med tålmodighed og vente på, at prædikanten bider på krogen på et tidspunkt og blotter sig.

>> Lån Dødslisten på biblioteket. 

 

 

 

3 gode fra Leif Davidsen

Den ukendte hustru

Den danske forretningsmand og tidligere jæger-soldat Marcus er taget med sin russiske kone, Nathalie, på flodrejse i hendes gamle hjemland.

Under en landgang forsvinder Nathalie sporløst. Marcus kaster sig ud i en desperat eftersøgning, som fører ham fra hjemmet på Østerbro over det nyrige miljø i Nice til Putins postkommunistiske Rusland og det moderne Japan. Men sporene peger videre endnu: mod terrorbevægelser, stalintidens fangelejre – og en sagnomspunden forsvundet skat.

Det bliver en søgen, ikke kun efter Nathalie, men også efter hendes sande identitet og det hemmelige liv, hun har levet i deres ti år lange og lykkelige ægteskab.

>> Køb Den ukendte hustru.

 

Patriarkens hændelige død

Et stort russisk drama om uhellige alliancer mellem religion og politik – og om kærlighed og hævn.

I Moskva finder to dødsfald sted inden for et døgn: Patriarken for hele Rusland sover fredfyldt ind, og danskeren Gabriel Lassen bliver tævet ihjel i en baggård. Hjemme i Danmark kommer Gabriels tvillingebror Adam i besiddelse af oplysninger, der peger på en mulig forbindelse.

Adam sætter sig til at opklare sin brors død og i første omgang fører det ham tilbage til halvfjerdserne kommunistiske Sovjetunionen, hvor tvillingernes danske forældre mødte hinanden. Siden fører det ham ind til det moderne Rusland, hvor økonomiske og religiøse interesser smelter sammen i et storpolitisk spil, hvor det kan være svært at skelne ven fra fjende.

>> Køb Patriarkens hændelige død.

 

Fjenden i spejlet

Vuk, den serbiske dansker og tidligere lejemorder, er på overlevelsestur i Death Vally, da en verdensomvæltende begivenhed river ham ud af idyllen.

Vuks gamle modstander, PET-agenten Per Toftlund, bliver samtidigt sat i spidsen for en gruppe, der har til opgave at optrevle mulige islamistiske terrorceller i Danmark.

På hver sin side af Atlanten bliver Vuk og Toftlund involveret i et kompliceret politisk spil: om den mulige forbindelse mellem Irak og al-Qaeda, om usynlige pengeoverførsler og handel med honning – og om en mystisk person kaldet Tronfølgeren.

>>Køb Fjenden i spejlet.

 

 

 

3 gode fra Wilbur Smith

Foto af: Hendre Louw

Se alle Wilbur Smiths romaner på tilbud

Afrikas horn

Actionmættet og højaktuelt drama.

Afrikas horn er andet bind i serien om Hector hvor En ond cirkel er første bind

Da Hazel Bannock, ejer af det globale oliefirma Bannock Oil, er på cruise i det indiske ocean, bliver hendes yacht kapret af somaliske pirater og hendes 19-årige datter, Cayla, kidnappet.

Hector Cross er tidligere major i det britiske specialkorps SAS og ejer nu et sikkerhedsfirma, som arbejder for Bannock Oil.
Piraterne kræver en astronomisk høj løsesum for at frigive Cayla, men politiske og diplomatiske hensyn komplicerer sagen, og Hazel tilkalder Hector. Sammen er de villige til at tage loven i deres egne hænder for at få Cayla ud af de skruppelløse kidnapperes stramme greb.

>> Køb Afrikas horn.

Udyret

Udyret er tredje og selvstændige fortsættelse af serien om Hector Cross.

Oprørsstyrker planlægger et terrorangreb mod en af Bannock Oils olieplatforme i havet ud for Angola, og Johnny Congo, den psykopatiske morder, der myrede Hectors hustru, er flygtet fra det topsikrede fængsel, som Hector fik ham anbragt i. Hector Cross er i et stort dilemma:

Hector ved, at Johnny er ude på at tage hævn, og derfor skal han stoppes, men samtidig ved Hector også, at et angreb mod olieplatformen kan katastrofale følger, så hvem skal han vælge at gå efter? Da Hector for underretninger om, at Johnny har slået sig sammen med terroristerne, er valget let. Hector samler en styrke af mænd og begiver sig til Angola og det endelige opgør.

>> Køb Udyret.

Den gyldne løve

Et skønt gensyn med den populære Henry “Hal” Courtney i en roman fyldt med spænding, drama, heltemod og hjertesorg.

Mange år er gået, siden Henry “Hal” Courtney så sin far blive henrettet.

Nu er han kaptajn på sit eget skib og venter sit første barn med den frygtløse kriger, Judith Nazet. Men skæbnen har ikke sluppet sit tag i Hal, for under et stop i Zanzibar bliver Judith kidnappet. Det tvinger Hal til at kaste sig ud i en hæsblæsende jagt, hvor han med livet som indsats må kæmpe sig gennem ørken, savanne, slavemarkeder og hajfyldte farvande.

>> Køb Den gyldne løve.

 

Få styr på rækkefølgen på Wilbur Smiths bøger her

3 gode fra Michael Katz Krefeld

Se alle romaner af Michael Katz Krefeld på tilbud

Afsporet

1. del af Krefelds bestsellerserie om kriminalbetjent Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn. Serien er udgivet i 20 lande.

Ravn er sendt på sygeorlov fra Station Citys specialenhed, efter at hans kæreste, Eva, er blevet brutalt myrdet under et hjemmerøveri.

Ravn bliver revet ud af sin sorg, da en nær ven beder ham om hjælp til at finde en ung pige, der forsvandt sporløst et par år tidligere. Efterforskningen tvinger Ravn tilbage mod sin gamle arbejdsplads og ned i den københavnske underverden. Her tyder alt på, at pigen er blevet solgt til storforbryderen Slavros, som har et netværk af bordeller i Europa.

Læs også de næste selvstændige bind i serien, Savnet og Sekten, som også er på tilbud.

>> Køb Afsporet.

 

Dybet

Nyeste og 4. selvstændige bind i bestsellerserien om kriminalkommisær Thomas Ravnsholdt, kaldt Ravn.

Ondskaben kender ingen grænser. Ravn får sin mest uhyggelige sag til dato, da en klient beder ham finde en gammel skolekammerat, som han ikke har haft kontakt med i 17 år.

En række bestialske overfald på kvinder, der ryster København, har givet klienten mistanke om, at hans skolekammerat står bag, fordi overfaldene minder om det, som han og kammeraten begik på en lille pige tilbage i 1993, og som endte fatalt.

Da endnu en kvinde bliver overfaldet og denne gang dræbt, efterforsker Ravn sagen og indleder jagten på den anonyme morder.

5. bind i bestsellerserien, Pagten, udkommer 2. november.

>> Køb Dybet.

Sort sne falder

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med Michael Katz Krefelds tidligere forfatterskab, bør du straks smide alt, hvad du har i hænderne og gribe fat i Sort sne falder, som fik prisen for den bedste danske krimi nogle år tilbage.

Sort sne falder er en selvstændig fortsættelse af den også fremragende krimi, Protokollen (som også er på tilbud), hvor vi første gang møder PET-chef Nikolaj Storm og kriminalkommisær Katrine Bergman.

Da den skandaleramte politiker Peter Levin bliver udsat for et attentatforsøg, vendes et valgnederlag til en sympatisejr for et lille midterparti. Partiet får magten til at vælge landets næste statsminister.

Storm og Bergman undersøger sagen, der peger mod miljøkaktivister. Men så dukker liget af den myrdede attentatmand op og alle spor peger på en hemmelig loge, som også Storms afdøde far, var en del af.

 

>> Køb Sort sne falder.