Børnebøger Carlsen

Klar, parat, skolestart – seks gode skolestartsbøger

Er dit barn klar til skolestart? Mange børn er både spændte, utålmodige og måske lidt nervøse for alt det nye. Vi har samlet et udvalg af skønne børnebøger, som både kan bruges op til, og efter, første skoledag.

Der er bøger både til selvlæsning og oplæsning, bøger om tal og om bogstaver til mange sjove og lærerige timer. Hvis de små er nervøse for den store omvæltning, er der også hjælp at hente i flere højtlæsningsbøger om den første skoledag.

Dengang hr. Skæg startede i skole

af  Mikkel Lomborg & illustreret af  Gabriel Diaz

Hr. Skæg har lært ramasjang-generationen at skrive bogstaver, tælle, stave og regne. Nu har Mikkel Lomborg skrevet en skøn bog om at være nervøs for skolestarten og om at overvinde nervøsiteten. Bogen er illustreret og er velegnet som højtlæsning for de 5-6 årige, der snart skal starte i skole. De yngre, nysgerrige søskende vil også elske at lytte med!

første skoledag hr. skæg

Du kan finde bogen her

Hr. Skæg tæller

af  Niki Vraast-Thomsen

En sjov og underholdende Hr. Skæg-tællebog med små historier, som tager udgangspunkt i vilde eller fjollede situationer, hvor barnet kan hjælpe med at tælle sig frem gennem historien.

Du kan finde bogen her

Hr. Skægs ABC

af  Mikkel Lomborg & Nikolaj Grandjean & Toke Reunert

Hr. Skæg lærer alle om bogstaverne i alfabetet. Med bogstaverne kan man stave til sit navn og alle andre ord hele i verden. Med bogstaver kan man simpelthen ALT.

Hr. Skæg fortæller om hele alfabetet hvor hvert bogstav har sin egen lille historie. Du kan møde chimpansen Arne der laver chili con carne eller Hr. Hansen den hemmelig helt. Historierne er også lavet så man kan synge med på dem og der følger en cd med i bogen.

Du kan finde bogen her 

Halfdans ABC med CD

af  Halfdan Rasmussen

En nyindspilning af Halfdans Rasmussens velkendte og elskede ABC-rim med en samling kendte danske kunstnere: Karen Mukupa, Mark Linn, Sys Bjerre og Thomas Buttenschøn.

Du kan finde bogen her

Simon skal i nulte

af  Peter Gotthardt

Simon skal snart i nulte klasse. Det glæder han sig til. Men lidt nervøs er han også. Der er så meget nyt: bogstaver og tal, nye kammerater, en stor skole han slet ikke kender.

Men far og mor hjælper ham med at blive skoleklar. Og heldigvis er der også en sød lærer i den klasse, Simon skal gå i.
Så mon ikke det går?

En rigtig god bog for de små, der skal til at starte i skole.

Du kan finde bogen her

Hr. Struganoffs mad-alfabet

af  Kim Fupz Aakeson

Lær bogstaver med hr. Struganoff! Kim Fupz Aakeson har skrevet 28 finurlige Pixi-bøger om den søde kok hr. Struganoff og hans travle dag på restauranten vidunderligt illustreret af Siri Melchior.

Kufferten indeholder 28 Pixi-bøger – en til hvert bogstav i alfabetet – samt en plastlomme, man kan hænge op på væggen. Her er det nemt for barnet at danne sig et overblik over alfabetet, bogstavernes rækkefølge og holde styr på bøgerne.

Bøgerne er en god måde at introducere barnet for alfabetet. Lad det selv vælge bogstav, fx sit eget, eller lad det stave med Pixi-bøgernes forsider eller bagsider. På den måde kan man tale om både store og små bogstaver, bogstavernes udseende og udtale.

Du kan finde kufferten her

Skolestart, skolestartsbøger, abc