Børnebøger Carlsen

Julegaver – bøger til drenge 8-12 år

Når man giver en bog i gave, giver man en oplevelse. Dét man får, når man bevæger sig ind i fortællingers univers, kan man ikke få andre steder – og det gør en god bog til en skøn julegave at gi’ og modtage.

Men hvilken bog vil hitte hos drenge når de trækker gaven ud under træet?

Vi har lavet en forlagsliste, som både rummer udkantsvampyrer, fodboldbøger, en superhelt i underhyler, fortabte helte og meget mere. Bøgerne spænder bredt, så der er noget for enhver smag.

De utilpassede

h9788711359808

En blodig venskabshistorie, der indeholder en stor mængde rigtig farlige vampyrer.
Der sker noget nede på Lolland … Det er for alvor slut med at dø af kedsomhed på en af omegnens roemarker.

Først var Johan og Jacob bedste venner, og Johan var hemmeligt forelsket i Dorthea, så satte Jackie ild til Frederiksens møbelbutik, samtidig med at byen nærmest gik neden om og hjem, fordi folk er blevet arbejdsløse. Sikke en ballade.

Og lige når man tror, at det ikke kan blive værre, så forsvinder alle byens voksne for kort tid efter at vende tilbage som frådende og blodtørstige vampyrer, som for enhver pris skal have blod.

Når så ens bedste ven så oven i købet bliver forvandlet til et mindre aggressivt, men ikke des mindre, et vampyrbarn, så er fanden da for alvor løs, og når byens bad boy forstår at imponere ens udkårne, så er det måske efterhånden på tide at tage affære … måske! Johan er ikke ligefrem handlingens mand eller dreng, men på et eller andet tidspunkt er det måske på tide at blive voksen, selv om det ikke altid er lige let, når man bor på Lolland og er omgivet af vampyrer.


Karmaboy – kometen og den onde numsekløe

h9788711454381

Niller er en dreng på 11 år, der gerne vil redde Skovlunde Bytorv. Der er nemlig en komet på vej. En komet, der ikke bekymrer andre end ham. En komet, der lige nøjagtig kun vil udrydde Skovlunde Bytorv. Og borgmesteren er lykkelig, fordi den baner vej for hans pakeringskælder. Og de forretningsdrivende er ligeglade, for der er alligevel aldrig nogle kunder. Men Niller er ikke ligeglad, for det er der, han har levet alle sine 11 år. Men Niller er også en dreng, der ikke tør så meget, lige indtil hans bedste ven Tykke losser ham bagi og siger, at han skal være superhelten Karmaboy. Men kan gode gerninger stoppe en komet?


Kaptajn Underhyler-serien

h9788711092262

Jimmy og Otto har opfundet den største superhelt i deres skoles historie – og nu kommer han til live! Mød Kaptajn Underhyler! Hans sande identitet er så hemmelig, at han ikke engang selv ved, hvem han er!

Med denne sjove og action-spækkede bog har den prisvindende forfatter og illustrator Dav Pilkey skabt en fantastisk og letlæst historie. Man må ganske enkelt overgive sig til superhelten i underbukser. Kaptajn Underhylers Eventyr er stor underholdning for drengerøve i alle aldre.


Iqbal Farooq-serien

untitled

Manu Sareen debuterede som børnebogsforfatter med en yderst humoristisk hverdagsskilding fra en opgang på Nørrebro og med afsæt i indvandrermiljøet.

Den 14-årige Iqbal Farouq er bogens hovedperson. Vi følger hans dagligdag med mor, far Nazem, storesøster Fatima på 16, lillebror Tariq på 11, Dindua på 9, den opportunistiske onkel Rafiq – og alle opgangens mere eller mindre skæve eksistenser. Den første Iqbal Farooq-bogs omdrejningspunkt er Dinduas ufrivillige møde med to skurke, der tilsyneladende har planer om at sprænge Tivoli i luften Missionen er klar: Tivoli skal reddes.

Derudover trænger mange andre småproblemer sig på: hvordan holder man egentlig dansk jul? Må man hænge sporststrømper og bestik på et juletræ? Hvad blev der af den krokodilleunge, som overboens søn havde med hjem fra Egypten? Hvad gør Hassan, efter han er kommet til at tisse på sit lange skærf lige inden han foreviges med sin brud under bryllupsfesten på Avedøre Gymnasium? Hvor mange ulovligt importerede dåsecolaer kan der være i grønthandler Baba Khans lejlighed? Og hvornår lytter langhårede Christian i stueetagen til far Nazems råd og får sig et liv – i stedet for at stå på hovedet i flere timner om dagen og tale om karma…


Percy Jackson-serien

9788762608290

Tolvårige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole – der er et lille problem med, at han har pulveriseret sin matematiklærer. Præcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er heller ikke første gang, at besynderlige ting sker omkring ham.

Det begynder dog at give noget mere mening, da Percy efter en dramatisk flugt ender i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren. Her møder han til sin forbløffelse væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi, og i de højere luftlag er de gamle guder endog særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz’ lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte.

Han har nu ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sætter han af sted tværs over USA i jagten på tordenkilen. Men mange har interesse i at stoppe ham, og farer lurer de mest uventede steder. Oven i det har Oraklet advaret ham om forræderi fra allernærmeste hold … fra hans far, der har forladt ham, fra en af hans venner, eller …?

Gale guder, sjove satyrer og en helt, der holder helt frem til sidste side.

Percy Jackson & Lyntyven er første bind i serien om Percy Jackson og olymperne.


Olympens helte

h9788711395592

Jason har et problem. Han vågner op i en bus fyldt med børn på skoleudflugt, men han kan ikke huske noget som helst om, hvad er er gået forud. Åbenbart har han en kæreste, der hedder Piper, og hans bedste ven er en dreng ved navn Leo. De er alle elever på en kostskole for “besværlige børn”, som Leo siger det. Hvordan er Jason endt her? Og hvor ER her, helt præcist? Jason har ingen anelse om noget som helst – ud over at stort set alt virker helt galt.

Piper har en hemmelighed. Lige siden hun for tre dage siden havde et forfærdeligt mareridt om, at hendes far – en berømt skuespiller – var i vanskeligheder, har han været forsvundet. Piper forstår ikke drømmen, og hun forstår ikke, hvorfor hendes kæreste pludselig ikke kan genkende hende. Da en pludselig storm ledsaget af de særeste væsner rammer skoleudflugten og fører hende, Jason og Leo til et sted kalder Halvblodslejren, får hun en fornemmelse af, at hun vil få svar på sin undren, hvad enten hun vil eller ej.

Leo er god med værktøj. Da han ser, at hans hytte i Halvblodslejren er fyldt med elekstriske værtøjer og maksindele, føler han sig straks hjemme. Men der er også nogle mærkelige ting i lejren – som den forbandelse, som alle bliver ved med at tale om, og noget med en lejrdeltager, som er forsvundet. Mærkeligst af alt er dog, at de andre i hans hytte insisterer på, at de hver især – og også Leo – er i familie med en GUD. Kan det have noget at gøre med Jasons hukommelsestab, eller den lille detalje med, at Leo bliver ved med at se spøgelser?


Guinness World Records 2016

Guinness rekordbog

Alle tiders største rekorder, syge stunts og kuriøse kunster, film i topfed 3D, gear, grej og tekniske gadgets, rekordvilde rutsjebaner, ekstreme sportsrekorder og meget andet.

Nye emner i 2016 er bl.a.: Minecraft, pirater, videospil, hacking og youtube. Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.


 

Mål!-serien

9788762606852

En eventyrlig historie om otte fodboldgale børn og deres oplevelser, kampe og drømme.

Tommi spiller i en klub i Milano. Selvom han er holdets bedste spiller, får han tit lov til at sidde på udskiftningsbænken, når holdet spiller kampe. Men så møder han kokken Gaston Champignon, der med det samme kan se, at Tommi kan blive til noget stort – og at hans egen drøm kan gå i opfyldelse. Han vil nemlig starte et fodboldhold, hvor alle spillere får lov at komme på banen. Og hvor alle selvfølgelig har det sjovt.


Elefantstenenh9788711330968

Bapit bor i Thyborøn og ligner ikke de andre. For han har spist alt for mange Nutella-madder, og så er hans mor fra Thailand. Bapits fiskerfar er død, og Bapit har arvet en hulsten, som hans far påstod er magisk: Hvis man kigger gennem hullet og ønsker noget, så går det i opfyldelse. Men det tror Bapit ikke på. Lige indtil det hele en dag bliver for meget.

Bapit kiggede på stenen, og så gjorde han det bare. Han holdt stenen op for øjet og kiggede gennem hullet, mens han hørte sig selv sige: ”Jeg ville ønske, at jeg ikke var Thyborøns tykkeste dyr!”

Der skete ikke noget, indtil han hørte et underligt prust og vendte sig om. Under en gadelampe 20 meterlængere fremme kom en kæmpestor elefant langsomt gående lige imod ham!


Det magiske hus i træet

9788762602502

DET MAGISKE HUS I TRÆET er en serie af letlæste romaner for børn i alderen 7 – 10 år. Bøgerne er på 80 sider, med mange illustrationer og skrevet i et lettilgængeligt sprog. De er udgivet i en lang række lande og har samlet solgt i ikke mindre end 40 millioner eksemplarer i alt.

Den første bog i serien handler om Jakob og Anne, som finder et mystik træhus i skoven. De får lyst til at undersøge det. Men det skulle de aldrig have gjort. Huset i træet fører dem nemlig tilbage til den tid, hvor der levede dinosaurer.

Hvordan kommer de hjem igen?


FC Mezzi-serien

h9788711381557

Fodbold handler hverken om liv eller død – det er langt vigtigere!

Første bind i en ny, dansk fodboldserie om drengene Johan, Emil  og Nikolai, der starter deres helt eget hold med spillere fra skolen og med  Nikolais storebror som træner. Bøgerne handler om børnenes venskab og lægger vægt på, at det skal være sjovt at spille.

Første bog i serien handler om Johan, Nikolaj og Emil, som er bedste venner. De er vilde med fodbold og spiller i samme klub. Johan og Nikolaj rykker op på førsteholdet. De kan slet ikke få armene ned. I de to første kampe starter de på bænken. Men Johan får ikke meget spilletid i den første kamp. Og da der mangler ti minutter af næste kamp, er han stadig ikke skiftet ind. Så tager Johan en stor beslutning.


Valhalla – den samlede saga

9788756260091

En aften trækker det op til uvejr, og snart ankommer tordenguden Thor og hans frænde Loke til den gård, hvor søskendeparret Tjalfe og Røskva bor. Thor tager dem med til gudernes land, Asgård, hvor de to menneskebørn hvirvles ind i en eventyrlig historie, der når sit højdepunkt, da den frygtede Fenrisulv slipper løs og truer freden i Asgård…

Historien bygger frit videre på myten om, hvordan Fenrisulven blev lænket af guderne. Desuden genfortælles myten om, hvordan børnene Tjalfe og Røskva kom til Asgård og blev Thors tjenere, og alle de vigtigste guder præsenteres. Alt sammen baseret på Snorris Edda.

 

Find også:

Julegaver der hitter til piger 8-12+ årige piger

Julegaver der hitter hos unge (piger)

Julegaver der hitter hos Fantasy & Dystopi-fans