Julegaveguide, kogebøger

Vi har samlet den ultimative julegaveguide med kogebøger til folk, der elsker at være kreative i køkkenet!

kogebøger

Foodie-trenden hærger fortsat over det ganske land, og du kender helt sikkert en fritidskok eller to, der kan have brug for ny inspiration.

Giv dem kogebøger i julegave – så er der også godt i vente, næste gang du er på besøg.

Herunder har vi lavet en julegaveguide til dig, hvor du kan se en liste over de smukke kogebøger, der er udgivet i 2023.

LÆS OGSÅ: 5 inspirerende kogebøger til dig, der elsker mad

God fornøjelse! 

Mine livretter

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

James Price har samlet mere end 150 af sine favoritretter i denne bog. Bogens opskrifter strækker sig fra suppe, pastaretter, mormormad over snacks, asiatiske inspireret retter, fisk og desserter. Kort sagt alle de retter, den kendte tv-kok holder af at lave hjemme i sit eget køkken.

Alle retter er gennemtestet, så du er sikret succes i dit eget køkken. Glæd dig til en kogebog, der er spækket med inspiration til både hurtig hverdagsmad og til festlige måltider.

Udover de mange opskrifter indeholder bogen en række små, hyggelige historier om James mange madoplevelser. Fortællingerne er illustreret med tegninger af Jens Hage.

Du kan købe Mine livretter online hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.

Airfryer favoritter

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Mummum er kendt for deres lækre opskrifter med få og simple ingredienser.

I denne kogebog får du nu også lækre opskrifter til din airfryer fra Mummum. Mummums motto er, at der altid skal være plads til god mad, og denne bog er ingen undtagelse.

Her får du deres bedste tips og opskrifter til at lave god mad i en airfryer. Du finder alt fra bagværk til middagsretter og snacks.

Du kan købe Mummum airfryer online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel fra 31. oktober.

Hverdagsbazar

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Dyk ned i skønne retter inspireret af den østlige del af middelhavskøkkenet. Her er der selvfølgelig både feta, olivenolie og masser af citron, men det er også køkkener, der bugner af grøntsagsretter og masser af krydderier, og hvor maden smager af sol, sommer og dejlige ferier. 

I bogen er der både små og store retter, og de er både til hverdag og til middage med mange. Prøv f. eks. en Alanya bowl, lammekebab med tahindressing, samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, tyrkiske æg med knas og chilismør, fladbrød med halloumi, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost og meget, meget andet. 

Du kan købe Hverdagsbazar hos fx. Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.

Guds eget køkken

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Denne bog indeholder klassiske retter fra Guds eget køkken, Italien. Som Mamma laver dem, og som hun har lært, de skal laves af sin Mamma. For er der noget, der er regler for, fuldstændig styr på, og som der bare ikke skal pilles ved i Italien, så er det maden. 

For italienere er mad nostalgi. Maden samler. Maden giver tryghed, og i et land, hvor alt ikke altid går snorlige, er den et fast holdepunkt. 

Eva Ravnbøl har boet i Rom siden 1990, og i denne bog har hun samlet nogle af sine egne, sine venners og familiens livretter fra det italienske køkken. Særligt fra det romerske og toscanske køkken, men også fra Napoli, Puglia og andre områder, hun har spist sig igennem. 

Du kan købe Guds eget køkken online, fx hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.

Middelhavsmad

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Endnu en uundværlig kogebog fra Jamie Oliver. Med 5 ingredienser: Middelhavsmad bliver det ikke nemmere at lave lækre og velsmagende retter, der emmer af Middelhavets sol og varme. Med over 120 opskrifter med kun 5 ingredienser udover de 5 basisvarer (olivenolie, ekstra jomfruolivenolie, rød vineddike, havsalt og sort peber) i hver, får du et udvalg af hverdags- og gæstemad både med og uden kød, med skemaer over næringsindhold og ekstra simple fremgangsmåder. Fra salater til seafood og søde desserter, handler det om kvalitet og stor smag i så få ingredienser som muligt, så både nybegynderen og stjernekokken kan bringe Middelhavet hjem i hverdagskøkkenet.

Du kan købe 5 ingredienser – Middelhavsmad online fx hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.

Fransk bistro

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Den franske bistro er et helt særligt sted. Stemningen, menneskerne og de hjemmelavede retter, der nydes fra morgen til aften. Et fyrtårn for de sultne, og hjertet af fransk gastronomikultur.

I Fransk bistro deler den kendte restauratør Stéphane Reynaud 250 af de bedste opskrifter fra bistroen, og 100 vine til at ledsage dem. Der er løgtærter, terriner, østers, gryderetter, ostefade og selvfølgelig desserter!

Du finder også kort over østersopdrætsområderne og alt, hvad du behøver at vide om aperitiffer, øl og kaffe. Det er retter ligesom fra din yndlingsbistro: små, fine delikatesser, solide, mættende klassikere og højtelskede franske desserter.

Stéphane Reynaud ejer en række restauranter i og uden for Paris, og åbnede for 6 år siden sin første restaurant i London.

Du kan købe Fransk bistro online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

God mad let at lave

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

GOD MAD LET AT LAVE har gennem 50 år været den uundværlige følgesvend for alle i køkkenet – nybegyndere som mere rutinerede. GOD MAD LET AT LAVE er en klassisk grundkogebog med over 750 gennemprøvede opskrifter og masser af billeder. Her er både de klassiske danske retter og ny inspiration. Denne udgave er blevet kraftigt revideret med masser af tips til at undgå madspild og med mere fokus på grøn mad.

GOD MAD LET AT LAVE har siden den udkom første gang i 1973 vist sit værd – både i ethvert privat køkken og i forbindelse med undervisning i madlavning, ernæring, sundhed og husholdning. Bogen er udgivet i samarbejde med Danmarks Lærerforening.

Du kan købe God mad let at lave online, hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.

Kager du bager igen

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Hvem elsker ikke at bage de kager, som virker hver gang? Dem, som altid vækker lykke og lækkersult til eftermiddagskaffen, på morgenbordet, til fødselsdagen eller som dessert.
Marie Holms kager er netop sådan nogle – kager, man bager igen og igen. Her præsenterer hun 45 yndlingskager til alle anledninger og i alle sværhedsgrader. Lige fra citronkagen, der nærmest er dessertcreme og soufflékage i ét, over det supernemme bananabread med brunet smør og valnødder, til den smukke franske citrontærte, der engang resulterede i, at hun fik et ægteskabstilbud fra Master Fatman. Og så selvfølgelig den blødende chokoladekage med havsalt, der kan redde alle middage.

Du kan købe Kager du bager igen i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé.

Naturalmanak

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

I 10 år har Almanak været en af danskernes foretrukne følgesvende, når der skal laves mad. En nyklassikker der bør stå på hylderne i alle danske køkkener.

Almanak er Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. Med udgangspunkt i årets gang og sæsonernes skiftende råvarer tilbyder bogen mere end 1.000 opskrifter på aftensmad, småretter og desserter, men også syltesager, pålæg, drikkelse, brød og kager. Det hele fordelt ud over samtlige af årets 365 dage.

Almanak er gennemsyret af en klar holdning til sundhed, fagligt overskud, fortælleglæde og af forfatterens begejstring for alt det, som kan høstes i de vilde landskaber. Med denne bog inviterer Claus Meyer sine læsere til at digte med på det nye nordiske hverdagskøkken.

Du kan købe Naturalmanak online eller i din nærmeste boghandel fx Bog&Ide.

Sulten

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Sulten er den store grundkogebog, der er helt uundværlig for alle, der har brug for lidt hjælp i køkkenet.

Du finder 230 opskrifter på alle dagens måltider, og 900 trin-for-trin billeder, der fører dig let og problemfrit igennem tilberedningen – som det bl.a. kendes fra måltidskasserne. Bogen er den ultimative flytte hjemmefra-kogebog, og den kan bruges både som opslagsværk og til inspiration.

Bogen er inddelt i kategorier som morgenmad, pasta, kød, tilbehør og desserter, og indeholder opskrifter på de mest klassiske retter. Lige fra pasta bolognese og cæsarsalat til hollandaisesauce og chokolademousse.

Du kan købe Sulten online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.

Veganske kålhydrater

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

I bogen fortæller forsker Anette Sams, og hendes datter, Celine Sams, hvorfor danskerne kan nyde godt af at droppe kødet og spise (endnu) flere grøntsager.

Bogen kaster et dybdeborende blik på kroppens biologi, og viser hvordan raffinerede kulhydrater fra pasta, brød og sukker laver ravage i en insulinresistent krop.

Vejen til en stærk(ere) og sund(ere) krop går derfor ifølge forfatterne og videnskaben gennem at spise masser af uforarbejdede grøntsager, der forkæler tarmbakterierne og skaber et stabilt blodsukker, et stærkt immunsystem og et aktivt hormonsystem. 

Sammen med videnskaben får læseren 35 lækre, velsmagende veganske opskrifter, udviklet af kokken Morten Fenger.

Du kan købe Veganske kålhydrater online fx Gucca eller i din nærmeste boghandel.

Nemme retter på budget

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

I denne bog får du 100 opskrifter på nem og billig mad.

Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksøe Bentsen står bag en af Danmarks mest populære madblog Mummum.

Deres filosofi er, at der altid skal være plads til god mad, uanset om man har travlt er på SU eller blot savner inspiration til velsmagende, nem mad.

I denne bog har de samlet de opskrifter, der er ekstra gode til små madbugetter og hvis det skal være ekstra nemt.

Du kan købe Mummum – nemme retter på budget online hos fx Bog og idé eller i din nærmeste boghandel.

Louisas billige favoritter

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Med stigende priser på el, gas og fødevarer, er der brug for gode råd til, hvordan du få mest muligt ud af lidt. I denne bog viser Louisa Lorang, at god mad ikke behøver koste alverden, og at du sagtens kan få et godt måltid på bordet uden at sprænge madbudgettet.

I kogebogen er der opskrifter på grønne måltider, pasta-retter, enkle med kød og fyldige salater. Her er også masser af ideer til, hvordan du får mest muligt ud af dine råvarer.

Desuden giver Louisa dig også en række nyttige spareråd til, hvordan du kan lette madlavningsbudgettet ved at planlægge mad til flere dage, spare på el og gas og undgå madspild.

Du kan købe Louisas billige favoritter online fx. hos Bog & idé

Madens verden

Julegaveguide: Kogebøger til fritidskokken

Her får du 100 opskrifter på aftensmad fra et af Danmarks største madsites, Madens Verden.

Du finder både deres signaturretter, lette og lyse retter med fisk eller fjerkræ, grønne retter og opskrifter hvor det hele kan tilberedes i en gryde eller i et fad, hjemmelavet fastfood og tilbehør.

Du kan købe Madens verden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.