Mad og drikke

Jamie Olivers små pizzaer med spinat, prosciutto og æg

6 personer

Ingredienser

  • 4 g tørgær
  • 1 tsk. sukker
  • 1½ dl varmt vand
  • 250 g tipo 00-mel eller andet bagestærkt hvedemel, plus ekstra til drys
  • salt og peber
  • 3 spsk. olivenolie, plus ekstra til smøring
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 500 g frossen spinat, optøet
  • 50 g cremefraiche
  • 50 g parmesan, revet, plus ekstra til servering
  • revet muskatnød
  • 6 store æg
  • 6 tynde skiver prosciutto, revet i strimler, til servering

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader og sæt en bageplade ind i ovnen, så den kan varme med op.
  • Pisk gær, sukker og vand sammen i en skål. Kom mel og et nip salt i en anden skål og hæld gærblandingen i sammen med 2 spsk. af olivenolien. Bland det godt sammen og ælt dejen i 10 minutter, indtil den er elastisk. Smør en skål med olivenolie og kom dejen i. Dæk den til og lad den hæve i 45 minutter til dobbelt størrelse.
  • Varm 1 spsk. olivenolie op i en gryde over middel varme, kom hvidløg og spinat i gryden og steg det i 1-2 minutter. Hæld det i et dørslag og lad det køle af.
  • Del den hævede dej i 6 kugler og rul dem ud til pizzabunde. Lad dem hvile i 10 minutter. Klem den sidste væde ud af spinaten og kom den i en skål sammen med cremefraiche, revet parmesan og lidt revet muskatnød. Krydr med salt og peber, rør rundt og fordel spinaten over pizzabundene.
  • Dryp olivenolie over den varme bageplade og flyt pizzaerne over på den. Lav en fordybning i midten af hver pizza og slå et æg ud i fordybningen. Bag pizzaerne i 10 minutter, indtil æggene er stegte. Top med prosciutto og lidt ekstra revet parmesan.

Italiensk mad er Jamie Olivers varemærke. I bogen Jamie & friends italiensk giver han dig 40 af sine smagfulde, nemme og klassiske retter fra det Italien, vi alle kender og elsker. Køb bogen her.