Børnebøger Carlsen

Helen Lyng Hansen: Tag dit barn med i køkkenet og undgå konflikter ved middagsbordet

Helen Lyng Hansen: Tag dit barn med i køkkenet og undgå konflikter ved middagsbordet

Klokken er 18:00, og du har hakket og braset, skrællet og stegt, og nu er aftensmaden endelig på bordet. Men dit barn vil ikke spise det, du har lavet. Måske skubber barnet tallerkenen væk, måske spytter det maden ud, måske nægter det at sidde stille og roligt på sin stol, mens resten af familien spiser.

At spise sammen skulle gerne være en hyggelig begivenhed, hvor man tager sig god tid og nyder hinandens selskab, men ofte ender det med konflikter og sure miner. De fleste forældre kender den slags situationer og ved, hvor frustrerende det kan være.

Helen Lyng Hansens nye børnebog om Inger og Carlo fortæller en historie, som kan hjælpe jer med at få løst op for en af hverdagens klassiske konflikter mellem børn og forældre. Der er selvfølgelig – som altid – ingen magisk formel, men der er rigtig meget, som du kan gøre for at få aftensmaden til at blive en god fælles oplevelse for dig og dit barn. En af de mest effektive metoder er at inddrage dit barn i madlavningen. Helen Lyng Hansen. Helen Lyng Hansen.

screen-shot-2016-10-28-at-10-39-06

Når dit barn hjælper til med at lave aftensmaden, føler det sig automatisk betydningsfuldt og samtidig får det en god forståelse af at madlavning, og dermed også spisning, er noget som I prioriterer og afsætter tid til i jeres familie.

Her er tre af Helens råd til, hvordan du bedst inddrager dit barn i madlavningen:

  1. Tal positivt om forskellige madvarer og lad dit barn smage på de forskellige ingredienser undervejs i madlavningen.
  2. Sørg for, at dit barn har køkkenredskaber som passer til dets alder og udvikling, og som hverken er for skarpe eller farlige for et barn at bruge.
  3. Kig på maden sammen med dit barn både før, under og efter det er blevet tilberedt. På den måde får barnet en bedre forståelse af den mad, der i sidste ende ligger på dets tallerken. Helen Lyng Hansen, Helen Lyng Hansen.

I Inger og Carlo hjælper med at lave mad bliver Helens bedste råd gjort praktisk håndgribelige, så jeres madlavning og spisning forløber bedre og færre konflikter opstår.

Inger og Carlo laver mad COVER.indd

Inger og Carlo

Bogserien om Inger og Carlo er skabt til oplæsning og dialog mellem forældre og børn i alderen 18 måneder til fire år. Bøgernes illustrationer er i klare farver og rige på deltaljer, så du f. eks. kan tale med dit barn om forskellen på forskellige køkkenredskaber og ingredienser. De første to bøger i serien er Inger og Carlo hjælper med at lave mad og Inger og Carlo hjælper med at købe ind.

Helen Lyng Hansen er uddannet sundhedsplejerske og sygeplejerske og står bag hjemmesiden netsundhedsplejerske.dk. Hun debuterede som forfatter i 2008 og hendes forfatterskab omfatter, ud over børnebøger, også en række fagbøger bl.a. bestselleren Helens bog om Børn & Mad – sådan får du dit barn til at spise. Inger og Carlo hjælper med at lave mad. 

helen-lyng_0119-ret

Læs mere og Inger og Carlo hjælper med at lave mad her 

 

Inger og Carlo hjælper med at lave mad

Helen Lyng Hansen. netsundhedsplejerske