Fagbøger, Mad og drikke, Madværkstedet
comment 1

Halloween-opskrift fra ambassadørens køkken: Pumpkin whoopie pies

untitled-design-5

Halloween er en ærkeamerikansk tradition, der langsomt har sneget sig til Danmark. Den 31. oktober træder børn såvel som voksne ud i aftenmørket i uhyggelige udklædninger for at tage del i den amerikanske tradition.

Antallet af trick-or-treaters, som lægger vejen forbi Rydhave er vokset hastigt, siden Rufus Gifford og Dr. Stephen DeVincent flyttede ind i ambassadørboligen. Sidste år, i 2015, tog næsten 3.000 børn, teenagere og deres forældre turen til Rydhaves hoveddør – og der blev delt cirka 12.500 stykker slik ud. Det er en amerikansk tradition, Rufus og Stephen sætter en ære i at dele med danskerne.

Fejrer du også Halloween? Her får du en skøn opskrift på pumpkin whoopie pies, der passer perfekt til højtiden med deres skønne græskarsmag.


 

Pumpkin whoopie pies

 

whoopie

Til 16 styk:

Cookie-kager:
200 g hvedemel
En halv tsk. bagepulver
En halv tsk. natron
En halv tsk. salt
1 tsk. stødt kanel
En halv tsk. stødt tørret ingefær
En fjerdedel tsk. muskatnød, friskrevet
En fjerdedel. tsk. stødt nellike
2. dl rørsukker
1. dl vegetabilsk olie
1 dåse (425 g) græskarpuré
1 stort æg
Kornene af en halv vaniljestang eller 1 tsk. flydende vaniljeekstrakt

Karamelliserede pekannødder:
2 spsk. rørsukker
Et nip salt
En halv spsk. vand
100 g pekannødder, ristede

Fyld:
170 g flødeost naturel, ved stuetemperatur
100 g smør, ved stuetemperatur
Et nip salt
1,5 dl flormelis
1 spsk. bourbon (kan evt. erstattes af 1 tsk. vaniljeekstrakt)

Cookie-kager

Varm ovnen op til 170 grader. Læg bagepapir på 2 bageplader. Sigt mel, bagepulver, natron, salt og krydderier ned i en skål, og rør det sammen.

Pisk sukker, olie, græskarpuré, æg og vanilje sammen i en anden stor skål, og rør melet i. Læg en klat dej i en lille halvkugle på pladen ved hjælp af en iskugleske eller med en alm. spiseske. Hver cookie skal bestå af ca. 2 spsk. dej. Lav 16 stk. på 1 plade – brug i alt ca. halvdelen af dejen.

Bag cookie-sandwichene 12-18 minutter, til de føles lette og elastiske. Lad dem køle af på en rist. Gentag med resten af dejen, så der bliver i alt 32 små cookie-kager. Lad ovnen være tændt.

Karamelliserede pekannødder

Læg bagepapir i et lille ildfast fad. Rør sukker, salt og en halv spsk. vand sammen i en lille gryde. Varm det op ved jævn varme, til sukkeret er opløst, og bring det i kog. Rør pekannødderne i.

Spred blandingen lidt ud på bagepapiret, og bag nødderne i ovnen, til overfladen er boblende og gyldenbrun, ca. 10 minutter. Lad dem køle helt af på en rist. Hak nødderne groft.

Fyld

Pisk flødeost, smør og salt glat med en elmikser, mens kagerne bager. Tilsæt flormelis og bourbon (eller vaniljeekstrakt), og pisk videre ved lav hastighed, til cremen er glat. Stil fyldet på køl 30-60 minutter.

Servering

Læg kagerne sammen: Kom en stor spiseske af fyldet på den flade side af halvdelen af de helt kolde cookie-kager, og læg en anden kage ovenpå. Stil evt. kagerne på køl i 30 minutter, til fyldet er helt fast igen.

Pres forsigtigt de hakkede pekannødder fast hele vejen rundt i kanten af fyldet, og server.


Ambassadørens køkken af Rufus Gifford og Dr. Stephen DeVincent

1698784_1475038493

Kom med inden for i ambassadørboligen Rydhave på Strandvejen nord for København, hvor Rufus Gifford og hans mand Stephen DeVincent inviterer på deres favoritretter.

Retterne spænder fra weekendbrunch, private dinners og pizza nights til overdådig Thanksgiving-middag med alt, hvad dertil hører. Du får også opskrifterne på de mere officielle receptionshapser, som serveres til de store events på Rydhave, fx i anledning af jul og uafhængighedsdagen. Og er du hundeejer, vil din hund elske at få hjemmelavede hundekiks ligesom den højtelskede golden retriever Argos får det.

-> Køb bogen hos din lokale boghandler eller her.

About Lindhardt og Ringhof

Vi er vilde med bøger - kogebøger, strikkebøger, romaner, digte, biografier og alt det indimellem og rundt om.

1 Comment

  1. Pingback: Ambassadørens køkken: Fra hakkede grøntsager til diplomati - Forlagsliv | Lindhardt og Ringhof

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *