Krimi

Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Guillaume Musso, Et atelier i Paris

Han er den bedst sælgende og mest læste forfatter i Frankrig, og han er hurtig – hele 15 romaner på 13 år er det blevet til. Guillaume Musso indtager nu Danmark med sine romaner fyldt med action, spænding, hemmeligheder og plot-twists.

 

Tag en roman og tilsæt en hemmelighed. Tilsæt så en hektisk jagt over flere lande (tænk The Amazing Race), lidt kærlighed, et par mord og så en, to, eller tre voldsomme plot-twists, så har du en “Guillaume Musso-roman”.

Guillaume Musso er Frankrigs mest populære forfatter. Hans bøger er god underholdning, og det er romaner, som er såkaldte pageturnere. Er man først begyndt, er det svært at stoppe. Uanset om man har tid til det eller ej. De holder nemlig læseren fanget, så man liiige skal læse én side til … eller to … eller …

Guillaume Musso, Pigen fra Brooklyn

Filmiske bøger med masser af plot-twists

Guillaume Mussos romaner er meget filmiske med action og plot-twist, og de er da også inspireret af de bøger OG film, Musso selv foretrækker. Det tæller blandt andet forfattere som Gillian Flynn, Jean-Christophe Grangé og Philip Roth samt film som Shutter Island, Fight Club og The Sixth Sense.

Musso elsker nemlig de store twists både i film og bøger, som gør at handlingen ændrer hele forståelsen af romanen. Den spændingskurve, har han taget med over i sine egne værker.

Debuten figurerer på “det sorte marked”

Hans debut, Skidamarink, der udkom i 2000, figurerer kun på “det sorte marked” til en uhørt høj pris. Den handler om fire mennesker der modtager stykker af Mona Lisa med posten sammen med en besked om et mystisk møde i et italiensk kapel.

Selv sagt leder det tankerne hen på Dan Browns Da Vinci Mysteriet, som faktisk udkom efter Skidamarink. Guillaume Musso har udtalt, at han overvejer at genskrive romanen og udgive den igen engang i fremtiden.

Arbejdede som ismand på Manhatten

I mange af Guillaume Mussos romaner foregår en del af handlingen i USA. I Central Park oplever vi således en hæsblæsende jagt som tager os fra Manhatten og op ad østkysten. To fremmede vågner en morgen og finder sig lænket sammen på en bænk i Central Park.

Mysteriet om, hvordan de to er havnet der, bliver til hæsblæsende biljagter, og et kapløb om tiden i Manhattens gader.

Guillaume MussoGuillaume selv har en forkærlighed for USA. Da han var 19, boede han nemlig på Manhatten og arbejdede som ismand.

Men at lade handlingen forgå i USA som i Central Park, Pigen i Brooklyn og Opkald fra en engel er dog mere et bevidst valg, Musso har truffet, for at distancere sig selv og privatlivet i Frankrig, fra fortælleren i bogen.

Indtil videre er fire romaner af Guillaume Musso oversat til dansk, hvor den seneste, Et atelier i Paris udkommer 1. oktober.

Guillaume Musso, Et atelier i Paris

Et atelier i Paris

Madeline er kriminalbetjent i London og rejst til Paris for at være lidt alene og genfinde roen i sit liv

På grund af en misforståelse er hun dog nødt til at dele udlejningshus med forfatteren Gaspar, som er ankommet fra USA for at skrive i ro og fred.

Huset inklusiv atelier har tilhørt den berømte maler Sean Lorenz, som er død et år forinden og hvis malerier siden er forsvundet.

Da både Madeline og Gaspard er fascineret af Lorenz’ talent og triste skæbne, beslutter de sig for sammen at opspore de meget omtalte billeder. Ingen af dem kunne dog have forudset, hvilke prøvelser de må igennem for at afdække hemmelighederne om Sean Lorenz.

Køb Et atelier i Paris online her eller i din nærmeste boghandel

Pigen fra Brooklyn

I Pigen fra Brooklyn foregår  en del af handlingen i USA. Og læseren kan roligt forberede sig på en rigtig god pageturner, med masser af action, plot-twists.

Guillaume Musso, Pigen fra Brooklyn

 

“Formidabel fransk fiktion om parforholdets hemmeligheder. Guillaume Musso giver den gas i sin romantiske og spændende pageturner.” – LITTERATURSIDEN

Raphael og Anna er forlovede og har kun kendt hinanden i seks måneder.
På en miniferie i Sydfrankrig udspørger Raphael Anna om hendes fortid. Han fornemmer, at hun bærer på en mørk hemmelighed. Modvilligt viser hun ham et billede og forsvinder derefter ud af døren.
Billedet efterlader Raphael i chok, og da hun ikke kommer tilbage eller senere er at finde i deres lejlighed i Paris, begynder en hektisk jagt på Anna og sandheden om hende. Det fører blandt andet Raphael til New York, hvor en god ven i politiet hjælper ham videre i eftersøgningen. Der venter en uventet afsløring, der atter engang vil overraske læseren.

Køb Pigen fra Brooklyn online her eller i din nærmeste boghandel.

Central Park

Guillaume Musso, Central Park

“En vild roman, som du ikke slipper, når du først er i gang”  – FEMINA 

En tidlig morgen i Central Park vågner Alice og Gabriel op på en bænk. De er lænket sammen med håndjern og kender ikke hinanden.
Aftenen før var Alice hjemme i Paris med sine veninder og Gabriel spillede piano på en jazzbar i Dublin, og ingen af dem kan huske, hvordan de er kommet til New York.Alice, som er fransk politikvinde, har en ukendt pistol i lommen og blod på blusen.
Alice og Gabriel har ikke andet valg end at søge svarene sammen, så de kan vende tilbage til deres hverdag, men de er ikke forberedte på sandheden, som vender op og ned på deres liv.

 

Køb Central Park online her eller i din nærmeste boghandel.

Opkald fra en engel

Guillaume Musso, Opkald fra en engel“Spækket med finurlige intriger og veltænkte plot” – BØRSEN

I JFK-lufthavnen i New York støder en kvinde og en mand sammen, så de taber alt, hvad de har i hænderne. Madeline og Jonathan har aldrig mødt hinanden før. Undskyldende og frustrerede samler de deres ting op fra gulvet, og i forvirringen får de forbyttet deres mobiltelefoner. Da de opdager fejlen, er de 10.000 kilometer fra hinanden. Hun er blomsterhandler i Paris, og han er restaurationsejer i San Francisco.

Inden de får aftalt at få sendt telefonerne til rette ejermand, kan de ikke modstå fristelsen og begynder hver især nysgerrigt at undersøge indholdet på den andens telefon. Utilgiveligt af begge, men langsomt bliver de mere og mere optaget af at snage i hinandens liv, hvilket fører til en uventet opdagelse: Deres skæbner er forbundet af en hemmelighed, de begge troede var mørklagt for altid …

Her er den bog, jeg har ventet på at læse. Romanen er et kalejdoskop af litterære genrer. Komedie, kærlighed, krimi og masser af skønne klicheer. Underholdning i topklasse.” – Læs resten af anmeldelsen på Litteratursiden.

Køb Opkald fra en engel online her eller i din lokale boghandel