Romaner

Ernest Hemingway: Om at skrive

Om at skrive

Om at skrive er en herlig antologi over Hemingway-citater, hvor Hemingway giver et fantastisk indblik i sine egne arbejdsmetoder og almene råd til andre, som ønsker at mestre den svære skrivekunst.

Hemingway_03

I sine breve til redaktører, venner, kunstnere og kritikere samt i interviews fik Hemingway fortalt om at skrive ret ofte – og det til trods for sin overtro, hvor Hemingway hele livet stædigt holdt fast i troen på, at det betyder ulykke at tale om at skrive og at vise det, man skriver, til andre. Og han lagde ikke fingre imellem:

Det væsentligste for en god forfatter er at have en indbygget, stødsikker lortedetektor. Den er skribentens radar, og den har alle store skribenter haft.” Fra “Et interview med Ernest Hemingway“ af George Plimpton.

hemingway_01

Uddrag af forordet til “Om at skrive”:

“Ernest Hemingways offentlige image som krigskorrespondent, storvildtjæger og dybhavsfisker havde tendens til at tilsløre hans livslange dedikation til skrivekunsten. Kun de, der kendte ham godt, indså omfanget af dette engagement. For Hemingway kom enhver anden udøvelse, uanset hvor tiltalende den var, i anden række i forhold til hans forfatterkarriere. Under sine velkendte pralerier forblev han en kunstner helt hengiven til sit håndværk. Nogle gange udviste han en nærmest overtroisk modvilje mod at tale om at skrive, og lod til at frygte, at det at spare for meget kunne have en hæmmende effekt på hans muse. Ernest Hemingway: Om at skrive

Men til andre tider, når han ikke var opslugt af problemerne ved et nyt værk, var han villig til at konversere frit om teorier om skrivekunsten og endda sine egne arbejdsmetoder. Han gjorde dette ofte nok i sine breve og andre skriverier til, at det gjorde det muligt at samle denne lille bog.” Ernest Hemingway: Om at skrive

Charles Scribner, Jr.

 

Hemingway_02

 

Leif Davidsen fortæller på 60 sekunder, hvordan Ernest Hemingway har inspireret ham igennem hele hans karriere – tryk på billedet og se filmen.

Skærmbillede 2016-01-15 kl. 14.26.28

 

Du kan købe bogen her eller hos en boghandler.

HEMINGWAY_Om_at_skrive_forside_nyny.indd