Fagbøger

Læser du helst non fiction? Guide til efterårets bedste bøger

Glæd dig til at gå efteråret i møde med en tung bogstak og en dampende kop te. Vi guider dig igennem efterårets absolutte must-reads, så du kan skrive din læseliste allerede nu. Non fiction eller fagbøger til dig, der finder virkeligheden mindst lige så spændende som fiktionen.

I efteråret kan du bl.a. se frem til Amy Schumers første bog, en rørende fortælling om at gå fra at være læge til døende kræftpatient og en fascinerende historie om menneskets indtog i Europas historie.

God fornøjelse!

Pigen med røvgeviret af Amy Schumer

Screen Shot 2016-07-06 at 14.19.44

Kender du Amy Schumer? Ellers burde du måske. Hun er en amerikansk komiker, feminist og politisk aktivist, og hun har taget verden med storm. Hun har sit eget show Inside Amy Schumer, og sidste år udkom filmen Trainwreck, som hun både skrev manuskript til og spillede hovedrollen i. Hun er en verdenskvinde – og hun har noget på hjerte.

Amy Schumer er kendt for sine skamløse og feministiske udtalelser, men uanset om man kender til Amy Schumer eller ej, vil man krumme tæer, grine højt og nikke genkendende til historierne i Pigen med røvgeviret. Historier som handler om både at være veninde, søster og datter samtidig med at kæmpe for at bryde igennem som kvindelig komiker i USA.

Amy Schumer-fans kan godt glæde sig. Og kender du ikke Amy Schumer, kan du glæde dig til at lære hende at kende. Det bliver ikke kedeligt.

Vil du vide mere? Læs om Amy Schumer her.

-> Bogen udkommer den 26. august. Forudbestil den her.


Før jeg forsvinder af Paul Kalanithi

Screen Shot 2016-07-05 at 15.21.39

Paul Kalanithi var 36 år og på nippet til at afslutte ti års uddannelse som neurokirurg, da han fik konstateret lungecancer i stadie 4. Den ene dag var han en læge, der behandlede de døende, den næste var han en patient, der kæmpede for sit liv.

I Før jeg forsvinder beskriver Kalanithi den transformation, der sker i hans liv – fra at være en medicinstuderende på jagt efter et meningsfuldt liv til at være en neurokirurg, som arbejder i centeret for den menneskelige identitet – hjernen – og endelig til at være patient og nybagt far. Paul Kalanithi døde i marts 2015, mens han skrev på denne bog. Hans hustru har skrevet bogens efterskrift. 

Bogen giver et dybt bevægende indblik i en ung neurokirurg, som prøver at finde svar på spørgsmålet: Hvad gør livet værd at leve, når døden pludselig banker på?

-> Bogen udkommer den 19. september. Forudbestil den her.


Min europæiske familie af Karin Bojs

Screen Shot 2016-07-05 at 15.33.13

Min europæiske familie giver dig den fascinerende historie om menneskets indtog i Europas historie – fra den første indvandringsbølge og op til i dag. Om vikinger, tidlige agerbrugere i Mellemøsten, fløjtespillende hulemennesker i Tyskland, Frankrig og andre lande.

Karin Bojs bestemte sig for at bedrive dybdegående slægtsforskning og gennem dna-analyser få mere at vide om sine bånd til fortidens mennesker. Hun læste videnskabelige studier, interviewede førende forskere og rejste rundt i Europa for at følge sporene bagud. Den historie, hun fortæller i denne bog, er alle menneskers historie. Dna-trådene knytter os sammen.

-> Bogen udkommer den 20. september. Forudbestil den her.