Aktuelt Fagbøger Mad og drikke Madværkstedet

Det største og bedste opslagsværk om vin er netop udkommet i en ny udgave

Oxford vinleksikon er det største og mest professionelle opslagsværk om vin på markedet.

Den imponerende udgivelse er en rigtig sværvægter indenfor professionelle opslagsværker om vin. Det definitive etbindsværk byder på 3000 artikler som er en blanding af fakta om vin i alle de historiske, regionale, sociale, videnskabelige og teknologiske aspekter.

Det bedste opslagsværk om vin

Oxford vinleksikon er netop udkommet i en 4. udgave. Det er den første udgave siden 2006.

Vinleksikonets to bagkvinder, vindronningerne Jancis Robinson og Julia Harding, har brugt over 2 år på at gennemrevidere verdens bedste og mest seriøse vinleksikon – og det var der brug for.

60% af artiklerne er blevet fuldstændigt omskrevet, da der siden sidste udgave er sket rigtig meget i vin-verdenen.

Det er kendetegnende for denne udgave, at den er blevet udvidet både i fortid og nutid. De seneste nye dyrkningsmetoder er blevet behandlet, og de historiske og arkæologiske fund har ført vindyrkningens oprindelse endnu længere tilbage.

Siden 2006 er nye vinlande og -områder kommet til. Stilarter og mode har ændret sig, ny teknologi er taget i brug, og klimaforandringer er godt i gang med at forrykke vinens geografiske balance.

oxford vinleksikon, Det bedste opslagsværk om vin

Interessen for vin – både indtagelse og produktion – har aldrig været større. Det betyder at vinens verden aldrig har været under så hurtige forandringer som nu. Derfor er der i Oxford Vinleksikon tilføjet ca. 300 nye opslagsord, f.eks. vin-app, skruelåg og vinavlernes oprindelse.

Nye lande og områder er kommet til som f.eks. Alaska, Norge, Kina og Tahiti. Siden 2006 har Hong Kong udviklet sig til at være et handelscentrum for finere vine og nye producenter – i særdeleshed Nordeuropa er blevet markante spillere. Endvidere er også indtaget en artikel om sociale mediers indflydelse på interaktion med vin.

I vinleksikonnet forefindes også reviderede kort over alle vigtige vinregioner.

 

oxford vinleksikon, Det bedste opslagsværk om vin

Artiklerne i Oxford Vinleksikon er skrevet af 187 internationale eksperter. 50 af dem er kommet til siden sidste udgave i 2006. I takt med at tidligere skribenter er faldet fra, har nye kræfter omskrevet eller nyskrevet en række emner.

Artiklen om dansk vin er leveret af Danmarks mest præmierede vinbonde, Sven Moesgaard, som også er grundlægger af erhvervsmæssig vinavl i Danmark og ejer af Skærsøgaard Vin.

Emnerne i Oxford Vinleksikon omfatter vinregioner, druesorter, vinfremstilling og vindyrkning, vinens kemi, vinens historie siden oldtiden, vin i kunst og litteratur, vinsmagning, aroma og mundfornemmelse, vin og helbred.

Sidst i bogen findes tillæg om appellationer, vinproduktion og vinforbrug verden over, årgange og investering i eksklusive vine og de senere års udvikling inden for dette felt.

oxford vinleksikon, Det bedste opslagsværk om vin

Oxford vinleksikon byder på artikler om alle vinproducerende lande. De vigtigste af dem har også særskilte artikler om de enkelte regioner eller – når det gælder Australien og USA
– om de enkelte forbundsstater.

Nogle lande eller regioner har fået individuelle opslag om specifikke appellationer, afhængigt af hvilke vine, der er bredt tilgængelige eller særlig berømte. Endvidere har enkeltpersoner, vinproducenter og ejendomme som har spillet eller spiller en vigtig rolle i vinens historie fået egne opslag.

Oxford vinleksikon har vundet stort set alle de vinbogpriser, der findes.

oxford vinleksikon, Det bedste opslagsværk om vin

Se Jancis Robinson fortælle om den nye udgave af Oxford Vinleksikon og de enorme arbejde der står bag:

DRUERNE.DK skriver: “Af de danske bøger findes der ingen over eller ved siden af Oxford Vinleksikon. Det er det ultimative opslagsværk, som alle vininteresserede bør have stående på bogreolen. Hvem kender f.eks. ikke situationen med gæster, hvor man diskuterer om Zinfandel og Primitivo er en og samme drue? Det slår man hurtigt op i bogen for at finde et entydigt svar i stedet for at Google sig til det, hvor man er nødt til at besøge fem forskellige sites, da ikke alle er enige.”

 

oxford vinleksikon, Det bedste opslagsværk om vin

“Bogen er skrevet med ekspertise og autoritet og indimellem med en humor, der er så subtil, at man må læse artiklen en ekstra gang. Bogen er det bedste sted at finde svar på ethvert spørgsmål om vin.” – THE GUARDIAN

“Hvis man er novice i vines verden, kan man i dette etbindsværk lære mere om vin, end man kan i noget andet bogværk. Også for et fuldtids, professionelt vinmenneske er der masser af ny viden at finde.” -Andrew Jefford, DECANTER

Jancis Robinson: Oxford Vinleksikon

Oxford vinleksikon, Det bedste opslagsværk om vin

Oxford Vinleksikon er det definitive etbindsværk om vin, og bogen har vundet stort set alle de vinbogpriser, der findes.

Dette er 4. udgave af Oxford Vinleksikon, og vinens verden har forandret sig meget siden sidste udgave. 300 nye opslagsord er tilføjet og mere end 60 % af artiklerne er blevet gennemgribende revideret. Kortene over alle vigtige vinregioner er revideret.

Køb Oxford vinleksikon online her eller hos din lokale boghandler

Jeg elsker bøger og har de seneste par år forelsket mig i de digitale muligheder, bøger giver. At løbe en tur eller lave mad, mens jeg hører lydbog. At læse en e-bog i toget, på rejsen eller midt om natten uden at forstyrre. Men jeg elsker også den traditionelle papirbog. Den flotte indbinding, duften og forventningens glæde, når man slår op på første side og bare ved, man har en god stund foran sig. Jeg har arbejdet i bogbranchen siden 2005 og elsker at pushe gode læseoplevelser videre.