Børnebøger

Derfor hitter Minecraft både i hjemmet og i skolen

Minecraft, guide til minecraft, hjælp til minecraft

Af Camilla Skov Lund, dansklærer og skolebibliotekar 

Men måske er du nysgerrig på, hvad det er, der gør Minecraft så populært? Det er næppe spillets tekniske side, for nogen stor grafisk oplevelse er det ikke. Alt i Minecrafts forunderlige verden er firkantet – som traditionelt LEGO – og en del af spillets succes er i virkeligheden dets simple præmis; byg lige hvad du vil! Nøjagtigt som med traditionelt LEGO.

Der er ikke tale om enkeltstående missioner som skal udføres, eller en historie som skal spilles til ende. Spillet er en åben verden, som du får sat til rådighed uden instruktioner. Du er her – byg noget! Nogle børn kaster sig bare ud i at bygge og konstruere, andre børn synes det er noget af en mundfuld, som måske kan virke uoverskuelig.

Forlaget Carlsen har udgivet en række Minecraft-guides: Guide til udforskning og Guide til kreative konstruktioner til nybegyndere og snart kommer Guide til Rødsten og Guide til Nether og End de lidt mere øvede spillere. Børn fra 10 år vil selv kunne læse guidebøgerne, hvor yngre børn vil have glæde af at bruge guiden sammen med en voksen.

En hyggelig indendørs efterårsaktivitet for både børn og voksne

Det kræver nemlig lidt overblik at spille Minecraft, men det er noget man erhverver sig, som spillet skrider frem. Hele byer er bygget i Minecraft, og den slags arbejde kommer ikke af sig selv. Derfor kan Minecraft være en social oplevelse, som man kan dele med andre.

“Sammen med venner eller familie kan man tale sammen og være fælles om et projekt. Dette kræver samarbejde, og udvikler dine evner til at lytte til andre, samtidig med at du skal formidle dine egne idéer til andre.”

Minecraft i undervisningen 

Minecraft bruges i flere skoler som et læremiddel med masser af fagligt læringspotentiale, både i de humanistiske og naturfaglige fag. Muligheden for at være målrettet og kreativ producent er stor, og eleverne kan både stille og løse problemstillinger.

”Børnene udfordres af at spille Minecraft og for nogle er det ren meditation, som kan sammenlignes med at sidde og bygge med legoklodser. Det siges også, at Minecraft har en god virkning på børn med ADHD og en beroligende effekt”

Desuden skal det nævnes, at Minecraft kan spilles både som et ”almindeligt” computerspil med bl.a. fjendtlige væsner, men også som udelukkende kreativt udviklingsspil uden fjender. Dog er de fjendtlige væsner ikke grafisk realistiske og dermed ikke uhyggelige. De kan bare gøre det sværere at bygge.

 

 

Her er fire officielle guides, som sikkert vil være et hit for Minecraft-glade børn … og voksne kan også med fordel læse med!

Minecraft – Guide til udforskning

Denne bog er den ultimative begynderguide til dig, der bare venter på at udforske Minecrafts vide verden. Den officielle Minecraft-guide til udforskning hjælper dig med at overleve, samle materialer, fremstille udrustning, beskytte dig mod fjendtlige væsner og meget mere – blandt andet insiderinformation fra eksperterne på Mojang. For børn i alderen 7+

 

Du kan finde Minecraft – guide til udforskning her eller hos din lokale boghandler. 

mincraft, børnebøger, minecraft guide til udforskning, minecraft bøger

Minecraft – Guide til kreative konstruktioner

I Minecraft – guide til kreative konstruktioner lærer du alt, du behøver at vide for at bygge ting i Minecraft, som vil overgå dine vildeste drømme. Med insiderinformation fra ekseperterne på Mojang er dette den ultimative guide til at bygge i Minecrafts fantastiske, komplekse og endeløse verden. For børn i alderen 7+

 

> Du kan finde Minecraft-guide til kreative konstruktioner her eller hos din lokale boghandler. 

Minecraft, minecraft guide til konstruktioner, læring, børnebøger, minecraft guide, minecraft bøger

Minecraft – Guide til rødsten

Bliv en sand Minecraft-ingeniør, og byg de mest fantastiske konstruktioner med denne officielle Minecraft-guide til rødsten (dine unger ved helt sikkert, hvad det handler om). Lær alt om rødstenskomponenter til komplekse kredsløb, og løs til de mange spændende udfordringer sidst i bogen. Dette er den ultimative guide til ingeniørarbejde i Minecraft, fyldt med en masse tips og viden direkte fra eksperterne på Mojang! For børn i alderen 7+

 

Du kan finde Minecraft-guide til rødsten her eller hos din lokale boghandler fra d. 23. oktober. 

minecraft, minecraft bøger, bøger om minecraft, børnebøger, minecraft guide

Minecraft – Guide til Nether og End

Det er vanskeligt at overleve i de farefulde Nether- og End-dimensioner, men denne officielle Minecraft-guide lærer du at navigere i det fremmedartede terræn, kæmpe mod de indfødte monstre og ikke mindst finde sjældne blokke og genstande. Dette er den ultimative guide til overlevelse i Nether og End og selvfølgelig fyldt med insiderinformation og tips fra eksperterne på Mojang! For børn i alderen 7+

 

> Du kan finde Minecraft – Guide til Nether og End her eller hos din boghandler fra d. 23. oktober 2017. 

minecraft, bøger om minecraft, minecraft guide, børnebøger