Romaner

De 20 bedste romaner du skal læse til sommer

Hvis du endnu ikke ved hvad du skal læse til sommer, giver vi dig her 20 gode romaner, du kan kaste dig over og læse til sommer.

Hvis du er mere til krimier kan du se listen over krimier vi anbefaler til sommerlæsningen her.

 

Er du til e-bøger, kan du finde de fleste på iBooks, Saxo.com eller Plusbog.dk.

Er du på Bookmate? Så har vi gemt  bøgerne på en liste til dig lige her. Så er det bare at gå i gang med at læse.

Jessica Shattuck: Kvinderne på slottet

En fantastisk bog om tre kvinder, der alle er hjemsøgt af fortidens hemmeligheder. De er nemlig enker fra modstandsmænd fra Anden verdenskrig.

Kvinderne på slottet strøg til tops på New York Times bestsellerliste, da den udkom i USA sidst i marts måned i år.

Da Anden verdenskrig slutter vender tyske Marianne von Schneesingen tilbage til det forfaldne slot, hvor hun før krigen afholdt fester for den tyske overklasse. Marianne er nu blevet enke efter en modstandsmand, og hun har lovet at samle andre enker efter modstandsfolk på slottet.

Men det går hurtigt op for Marianne, at verden ikke længere er, som før krigen.

Kvinderne på slottet er en fængslende og stemningsfyldt fortælling fra en af historiens mest turbulente perioder. Romanen giver et dramatisk og nuanceret portræt af Anden verdenskrig og de menneskelige konsekvenser heraf.

Du kan købe Kvinderne på slottet her eller hos din lokale boghandler

Du kan læse e-bogen på Bookmate.

Lauren Groff: Skæbne og hævn

Skæbne og hævn er en gysende domestic noir, som med twists og afsløringer fortæller om mørke dynamikker i et turbulent ægteskab.

Lotto og Mathilde bliver stormende forelsket på college og kort efter gifter de sig. Som 22-årige er de smukke, glamourøse og med storslåede fremtidsudsigter. Ti år senere ser vennerne stadig med misundelse på deres liv og ægteskab. Men alt er ikke som det ser ud på overfladen.

Med en ildevarslende gysen går det op for læseren at ægteskabet med dets kærlighed, løgne og hemmeligheder er mere kompliceret og mørkt end det umiddelbart ser ud.

 

Køb Skæbne og hævn her eller hos din lokale boghandler

Du kan læse Skæbne og hævnBookmate. Du kan lytte til den på Storytel og Mofibo.

Maren Uthaug: Hvor der er fugle

Maren Uthaug er tilbage med et brag af en slægtsroman om kærlighed og indavl.

★★★★★ “Simpelthen en brandgod bog” – Fyens Stiftstidende

Johan gifter sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Du kan købe Hvor der er fugle her eller i din lokale boghandel.

 Du kan læse Hvor der er fugleBookmate.

Donna Tartt: Den lille ven

Den lille ven er skrevet af den prisvindende forfatter Donna Tartt som vandt Pullitzerprisen et par år siden for Stillidsen.

Den lille ven er Donna Tartts anden roman og finder sted i USA’s sydstater. Da Harriet var spæd blev hendes bror Robin fundet kvalt ude i familiens have. Nu er Harriet 12 år og hun er bekymret og nysgerrig og beslutter sig  sammen med sin bedste ven Hely at undersøge sin storebrors død.

Køb Den lille ven her eller hos din lokale boghandler

 Du kan læse Den lille ven på Bookmate og Mofibo. Du kan lytte til den på Storytel.

Torben Munksgaard: Muren

“Torben Munksgaard har lige smidt en bog, som jeg er fristet til at kalde for Den store danske roman, ind gennem det danske samfunds vinduer.” – Litteratursiden

Muren er en humoristisk og mørk fortælling om en mand, som beslutter sig for at vende verden ryggen og mure sig inde. Bogstavelig talt: Han bygger en høj mur hele vejen rundt om sit hus for at være i fred for resten af verden. Men det vil naboerne ikke finde sig i …

Du kan købe Muren her eller i din lokale boghandel.

 Du kan læse Muren på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Andrew Michael Hurley: Ensomheden

En uhyggelig og stemningsfuld debutroman, som udforsker ideer om tro og overtro.

“Ensomheden” er et øde sted, hvor en gruppe religiøse tager til på deres årlige bøns- og bodsuge for at søge Gud. Men i løbet af deres ophold, oplever de andre uforklarlige ting.

Forfatteren Andrew Michael Hurley blev inspireret af de forskellige øde, ensomme steder på den nordlige vestkyst af Lancashire i England. Her fylder overtro, naturen og kristen tro stadig meget og tiden forandrer sig ikke meget.

Du kan købe Ensomheden her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse Ensomheden på Storytel og Bookmate. Du kan lytte til den på Mofibo.

John Irving: Mysteriernes allé

Hvis du elsker John Irvings tidlige værker, vil du også elske at læse Mysteriernes allé. Her genoptager han nemlig mange af de temaer, hans forfatterskab er elsket verden over for.

14-årige Juan har en 13-årig søster, som hedder Lupe, og hun tror, at hun kan forudse deres fremtid. Og så kan Lupe læse de flestes tanker, og hun kan som regel regne ud, hvad de værste ting, som er hændt en person, er – en evne hun gør flittigt brug af.
Lupe kan dog ikke forudse fremtiden med samme nøjagtighed, men det er en frygtelig byrde at tro, man ved, hvad der vil ske i fremtiden – især hvis der vil ske noget, for et menneske man holder af. For hvad vil en 13-årig drive sig selv til at gøre, hvis hun tror, det kan ændre begivenhederne?

Du kan købe Mysteriernes allé her eller hos din lokale boghandler.

Du kan lytte til Mysteriernes alle på Storytel og Mofibo.

Margaret Atwood: Tjenerindens fortælling


Margaret Atwoods dystopiske mesterværk fra 1985, i helt ny genoptrykt udgave. Bogen, som i øjeblikket bliver sendt som tv-serie på HBO nordic, er Atwoods hovedværk.

En grusom beretning fra den nære fremtids USA, der er blevet til et diktatur.
De få fødedygtige kvinder, der er tilbage, efter at størstedelen af befolkningen er steril, er blevet placeret hos den mandlige elite, så deres slægt kan videreføres. Hvis tjenerinderne nægter, bliver de slået ihjel.

Bogen udkommer d. 22. juni. Forudbestil Tjenerindens fortælling her.

Don Delillo: Zero K

En mesterlig skildring af livet og kampen mod døden fra den litterære aldrende pionær Don Delilo.

Jeffreys far, Ross, er mangemilliardær og gift med den yngre kvinde, Artis, som er uhelbredeligt syg. Ross er hovedinvestor i et afsides liggende og hemmeligt kompleks, hvor alvorligt syge mennesker fryses ned i håbet om, at de kan vende tilbage til livet den dag, hvor medicinske fremskridt ville kunne kurere dem. Jeffrey slutter sig til Ross på komplekset for at sige farvel til sin stedmor, inden hun fryses ned, da Ross fortæller, at han har i sinde at følge med hende og lade sig fryse ned.

 “Zero K er ekstremt langt ude, men alligevel utrolig tæt på. Og er samtidig DeLillos stærkeste roman i årevis. Ja, i årtier.” – BERLINGSKE

Køb Zero K her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse Zero K på Bookmate og Mofibo. Du kan lytte til den på Storytel.

Clélie Avit: Jeg er her stadig

★★★★★ “Super sød og tankevækkende roman. .. Kan varmt anbefales til alle der ønsker at læse en roman der giver stof til eftertanke. Bravo”. – Litteratursiden

Sød og livsbekræftende kærlighedshistorie med alvorlige undertoner.

Elsa har været involveret i en frygtelig ulykke og ligger i koma på hospitalet. Det er flere måneder siden, og der er ingen bedring eller livstegn fra den unge kvinde.

En dag går Thibault forkert og lander på hendes stue. Han beslutter sig for at blive og tage et hvil, men stilheden føles tung, og Thibault begynder at tale til Elsa. Uventede varme følelser opstår.

Kan kærligheden påvirke sanserne? I så fald er tiden knap, for lægerne og familien har givet op og planlægger at koble Elsa fra de livsnødvendige maskiner, men Thibault tror stadig på mirakler.

Du kan låne Jeg er her stadig her på biblioteket.

Du kan lytte til Jeg er her stadig på Storytel og Mofibo.

Stephanie Danler: Sødbitter

★★★★★ “Har du nogensinde arbejdet i restaurationsbranchen, som afrydder, opvasker, bartender, kok, eller tjener. Læs bogen. Har du nogensinde haft et forhold til nogen, som har arbejdet i restaurationsbranchen? Søn, datter, mand, kone, kæreste, kusine? Læs bogen.” – POV

“En af de helt gode bøger til sommerferien” – Femina

Tess ankommer til storbyen med et brændende ønske om at høre til et sted.

Hun får et eftertragtet job som tjener på en eksklusiv restaurant. Hun er så grøn, at hun aldrig har smagt en østers og må nu lære de forskellige arter og at værdsætte at spise terrine af svinehoved.

Tess’ appetit på mad vækkes, og læseren trækkes med ind i den kaotiske og fascinerende restaurations-branche og dennes mørke bagside og får et indblik i det vilde liv, der starter efter lukketid.

Du kan købe Sødbitter her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse Sødbitter på Bookmate.

Rachel Joyce: Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd

Harold Fry er 65 år og modtager en dag et brev fra en gammel kollega, som har fået kræft og som ligger på et hospice.

Harold begiver sig ud på en spontan pilgrimsrejse til sin gamle kollega. Rejsen varer 87 dage og 1009 km, og der sker utrolige ting under denne fantastiske tur.

Han har ikke nogen vandrestøvler eller noget kort, for ikke at tale om et kompas, en regnjakke eller en mobiltelefon. Det eneste han ved er, at han er nødt til at blive ved med at gå – for at redde et andet menneskes liv.

Du kan låne Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd på biblioteket.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Sarah Engell: Det stof som drømme er gjort af

Tankevækkende roman om jagten på det perfekte liv af Sarah Engell.

Udadtil har Dicte det hele: Søde veninder, et godt udseende og en lækker forlovet.

Men under planlægningen af bylluppet krakelerer hele Dictes verden, i jagten på “det perfekte liv”.

Lån Det stof som drømme er gjort af på biblioteket.

Du kan læse e-bogen på Storytel og Bookmate. Du kan lytte til den på Mofibo.

Merete Pryds Helle: Folkets skønhed

folkets skønhed, pryds helle, bedste roman, litteraturpris, laurbær, de gylde laurbær, romanpris, bogpris

Vinder af Politikens Litteraturpris 2016

Vinder af DE GYLDNE LAURBÆR 2016

Nomineret til Weekendavisens litteraturpris. Nomineret til DR Romanprisen.

Marie vokser op på  Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt.

Folkets skønhed er Merete Pryds Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie.

Du kan købe Folkets skønhed her eller i din lokale boghandel.

Richard Bach: Jonathan Livingston Havmåge

En smuk og tankevækkende fortælling til alle der føler sig anderledes.

Havmågen Jonathan afviger fra sin flok. Han kan ikke leve under de normer og regler flokken udstikker, han vil hellere leve det frie og uafhængige liv.
Han elsker at flyve og bruger al sin tid på dette, og for hver dag der går, bliver han hurtigere og dygtigere.
Jonathan bliver udvist fra flokken og dømt til at leve resten af sit liv alene. Dette bekymrer ham dog ikke, for i stedet for at være en del af frygten, kedsomheden og vreden, der prægede mågeflokkens liv, kan han i stedet flyve hver eneste dag.

Køb Jonathan Livingston havmåge her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på Storytel og Bookmate.

Jeffrey Archer: Clifton krøniken

Clifton-krøniken er en fængslende saga til alle Downton abbey fans om kærlighed, tab, svigt og ambitioner, der fører læseren fra Bristols baggyder, til New Yorks gademylder, til Stalins Rusland.

Det er den storslåede fortælling om Harry Cliftons liv, som begynder i England i tiden efter Første Verdenskrig. Harry vokser op i den fattige del af Bristol med en hårdtarbejdende, enlig mor og historien om en far, der blev dræbt under krigen.

Vi følger Harrys liv og hans slægt op gennem de store begivenheder i 1900-tallet.

Krøniken er et imponerende værk   som har toppet bestsellerlister verden over.

Du kan købe Clifton-krøniken her eller i din lokale boghandel.

Læs Hvor der er viljeStorytel og Bookmate. Læs Faderens synderBookmate.

Gabrielle Zevin: Historien om A.J. Fikris liv

Humoristisk og varm fortælling for alle bogelskere.

A. J. Fikry ejer en boghandel på den lille ø Alice Island i New England, USA og har det svært. Salget i bogladen er nedadgående, han er blevet enkemand i en ung alder, han drikker og hans stolthed – en sjælden udgave af Edgar Allan Poes digte – er blevet stjålet. Bøger har altid været hele hans liv, men som årene er gået, har han langsomt givet op, er blevet sur og bitter på verden.

En dag finder han en pakke i butikken, og hele hans liv bliver vendt på hovedet. A.J Fikry får nemlig mulighed for at se verden med nye øjne og ændre sit liv.

Du kan købe Historien om A.J. Fikrys liv her eller hos din lokale boghandler.

Læs e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Carlos Ruiz Zafon: Vindens skygge

Dannelsesroman, thriller og kærlighedshistorie – hvis du endnu ikke har læst denne gennebrudsroman af Carlos Ruiz Zafón, har du en fantastisk læseoplevelse til gode!

Daniel vokser op i skyggen af Den Spanske Borgerkrig. Han bor alene med sin far, der er antikvarboghandler. Som tiårig kommer han i besiddelse af en sjælden bog af en ukendt forfatter. Bogens titel er Vindens skygge.

Læserens slynges direkte ind i den labyrintiske opklaring af gåden om den mystiske bog og dens forfatter, der for altid vil forandre Daniels liv. Omkom forfatteren egentligt under en skudepisode i Den Spanske Borgerkrig? Hvem destruerede alle eksemplarer af bogen? Hvorfor får Daniels pludselig Barcelonas brutale politichef på nakken? Og hvad skal han gøre, da han finder sig fortryllet af én kvinde og dybt forelsket i en anden?

Du kan købe Vindens skygge her eller hos din lokale boghandler.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

John Williams: Stoner

Et fascinerende, velskrevet og rørende romant om identitet, om livet og om de valg, vi træffer fra den amerikanske forfatter John Williams.

Stoner blev første gang udgivet i USA i 1965 og siden genudgivet i 2006 hvor den toppede på bestsellerlisterne verden over.

William Stoner bliver i slutningen af det nittende århundrede født ind i en fattig bondefamilie i Missouri, USA. Som ung går han på landbrugsskole, men drages af litteraturens verden. Han vælger det akademiske liv som lærer, hvor bøgerne forbliver hans faste holdepunkt – også når modgang og skuffelser truer med at ødelægge hans tilværelse og karriere.

 

Du kan køber Stoner her eller i din lokale boghandel.

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo

John Krakauer: Op i det blå

Op i det blå er beretningen om katastrofen på Mount Everest den 10. maj 1996, der sendte chokbølger gennem de internationale medier, og som kostede 12 mennesker livet.

Drømmen om at nå toppen af Mount Everest og få den store, livsfarlige oplevelse er stærk hos mange mennesker. Og nogle er villige til at betale store beløb for at nå deres drømmes mål – drømme der kan blive til mareridt, hvis ulykken slår ned.

Jon Krakauer, der selv var med den dag, fortæller om alle tragediens faser: rivaliseringen mellem guiderne, de mange misforståelser, medieshowet, og ikke mindst den uforberedte turists hjælpeløshed.

Du kan købe Op i det blå her eller i din lokale boghandel

Du kan læse e-bogen på Storytel, Bookmate og Mofibo.

 

 

Se vores store sommerlæseguide.

 

Jeg elsker bøger og har de seneste par år forelsket mig i de digitale muligheder, bøger giver. At løbe en tur eller lave mad, mens jeg hører lydbog. At læse en e-bog i toget, på rejsen eller midt om natten uden at forstyrre. Men jeg elsker også den traditionelle papirbog. Den flotte indbinding, duften og forventningens glæde, når man slår op på første side og bare ved, man har en god stund foran sig. Jeg har arbejdet i bogbranchen siden 2005 og elsker at pushe gode læseoplevelser videre.