Romaner

De bedste bøger til mors dag

mors dag

Den 14. maj er det mors dag og tid til at forkæle kvinderne i vores liv: konen, kæreste eller moderen.

Hvis du ikke aner, hvad du skal give – eller ønske dig – så fortvivl ikke. Vi har samlet 4 gode bogforslag her.

Til romanlæseren

Er du, eller din mor, en vaskeægte læsehest? Så er Folkets skønhed af Merete Pryds Helle det oplagte valg til en firkantet gave. Det er nemlig en stærk roman, der både har vundet læsernes og anmeldernes gunst – og så er den for nylig blevet tildelt De Gyldne Laurbær.

Bogen handler om Marie, som vokser op på  Langeland 1930’erne i et hjem, hvor børnene er mange, pengene få og vold hverdag – også før krigen kommer og gør et fattigt samfund endnu fattigere. Lyset melder sig i form af Otto, en elektrikerlærling med klare blå øjne. Sammen undslipper de Langelands fattigdom og rejser til hovedstaden for at skabe sig en ny og bedre fremtid. Men Langeland flytter med på godt og ondt.

Folkets skønhed er Merete Pryds Helles slægtskrønike baseret på hendes egen familiehistorie.

Køb bogen her.


Til ferielæseren

Sommerferien står for døren, og mange danskere forbinder ferien med tid til at slappe af og læse en god bog – gerne en medrivende og spændende en af slagsen. Hvis du, eller din mor, er på udkig efter årets feriebog, så sikrer Jeffrey Archers Clifton-krønike timevis af underholdning.

Clifton-krøniken er en fængslende saga om kærlighed, tab, svigt og ambitioner, der fører læseren fra Bristols baggyder, til New Yorks gademylder, til Stalins Rusland. Der er vilde plottwists undervejs, og Jeffrey Archer formår virkelig at servere en uforglemmelig historie. Perfekt til hængekøjen, flyveturen eller stranddagene.

Køb bogen her.

Bind 2 i serien er netop udkommet. Køb Faderens synder her


Til krimilæseren

Er du eller din mor vild med krimi – og gode, hårrejsende historier, der får dig til at vende side efter side? Så skal du have fingrene i Ligblomsten af Anne Mette Hancock.

I Ligblomsten står journalisten Heloise Kaldan midt i et mareridt: Hendes kilde er blevet afsløret i en løgn, og avisen står på gloende pæle. Det gør Heloises privatliv også. Midt i det hele modtager hun mystiske breve fra Anna Kiel, der i tre år har været eftersøgt for drabet på en ung advokat. Både den egenrådige politimand Erik Schäfer og Heloise selv begynder at grave i den gamle sag, da der sker endnu et drab. Har Anna Kiel slået til igen, eller er der mere end én morder? Hvorfor leder alle spor i sagen pludselig til Heloise? Er hendes eget liv i fare?

Ligblomsten er en stærk krimi om hævn, retfærdighed og tilgivelse.

Køb bogen her.


Til madelskeren

100 helt nye opskrifter på grønne salater, fyldige måltidssalater og salater inspireret af asiatiske, mellemøstlige og middelhavets køkkener. Salaterne tager udgangspunkt i de råvarer, hver sæson har at byde på, og kan laves af alle. Undervejs kan du lære at piske perfekt emulgerede dressinger, koge knasende sprøde rodfrugtchips, sylte citroner og meget mere. Eksperimenterende sjæle vil sætte pris på at se teknikker som fermentering og røgning introduceret i salatkøkkenet.

Giv bogen til din mor – eller ønsk dig den selv – hvis du gerne vil inspireres til spændende og anderledes salater.

Køb bogen her.

mors dag. mors dag. mors dag.