Indefra

L&R på Litterær Danmarksekspedition

L&R på Litterær Danmarksekspedition

10 redaktører
478 hestekræfter
661 kilometer
Et ukendt antal sider

Den 11. juni tager Lindhardt og Ringhofs skønlitterære redaktion på roadtrip gennem Danmark. Vi skal besøge læsegrupper, biblioteker, skrivegrupper, boghandlere, kulturhuse og andre, der deler vores kærlighed til bøgerne. Her får I ruten:

  • Boghandlerbesøg i Svendborg: En af Danmarks bedste boghandler ligger i Svendborg – ”Troels” har gennem årtier trukket læsere fra hele oplandet til Svendborg. I juni lukker butikken, og giver stafetten videre til Arnold Busck. Vi besøger boghandlerne sammen med Alice fra forlagets salgsteam, for at høre hvilke tanker de gør sig om branchen. Hvad er deres udfordringer, hvordan kan vi hjælpe boghandlerne – og hvad gør vi godt.
  • Skrivegruppe i Alssund: I Alssund er der oprettet en skrivegruppe. Otte forfattere, amatører og semiprofessionelle skriver om Alssund set med fremmede øjne. Lindhardt og Ringhof bidrager med professionel forlagsredaktion. Alssund-forfatterne har sendt deres bidrag ind til forlaget, og vi møder op på Knøs Gård i Hørup Hav, hvor vi giver en introduktion til forlagsbranchen, og efterfølgende individuel sparring på forfatternes tekster. Senere på sommeren følges der op med sprogredaktion af de endelige tekster. Projektet er støttet af Danmark læser.
  • Læsegrupper i Kolding: Litteratur6000 er et netværk af 200 læsere på Kolding-egnen. Vi har sendt fem Lindhardt og Ringhof-bøger til Kolding Bibliotek, som sørger for at sammensætte læsegrupper på 5-10 læsere. Bøgerne er på forskellige stadier – et krimimanus der stadig er i støbeskeen, en litterær debutant som udkommer til efteråret, en oversættelse frisk fra tryk, en ungdomsforfatter som nu også skriver litteratur for voksne, og en amerikansk klassiker genudgivet i begyndelsen af året. Alle læsninger tæller, vi kan kun blive klogere. Læs mere om Litteratur6000 her.
  • Litteraturformidling på Godsbanen: Leder af Aarhus Litteraturcenter Jette Sunesen fortæller om centerets arbejde og om det litterære miljø i Aarhus. Litteraturcenteret står blandt andet bag Skrivekunstskolen, Art Writing, 365 tekster og litteraturfestivalen på Godsbanen.
  • Forfatterlinjen på Vallekilde højskole: Vallekilde afholder hvert år festivalen Litt talk, hvor de i 2015 blandt andet havde besøg af Maren Uthaug. Vi mødes med Forfatterlinjens afgangselever og deres lærer, Simon Fruelund som vil fortælle om deres arbejde på Vallekilde. Vi fortæller om forlagsarbejde og dagen afsluttes med fælles middag i Skrivestuen.

Det er en inspirationstur, men også et feltarbejde – vi vil gerne møde så mange og så forskellige forfatterspirer, læsere, undervisere og litteraturformidlere som muligt. Vi glæder os til at møde jer derude!

Se vores præsentation af L&Rs redaktion for dansk skønlitteratur her.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.