Fagbøger, Mad og drikke, Madværkstedet, Sundhed og livsstil
Leave a comment

Chokoladekage med råsyltede appelsiner

Untitled design (7)

Nana Frolov Christensen elsker kager og søde sager, men hun vil gerne have et sundere alternativ til alle de klassiske kager – dog uden at det går ud over smagen. Som vinder af DR-programmet “Den Store Bagedyst” i 2012, har hun helt styr på sine ingredienser, og i bogen “Søde sunde sager”, viser Nana, hvordan kage kan gøres sundere.

Smør kan udskiftes med lidt salt eller æblemos, og sukker kan erstattes af frisk og tørret frugt eller kokossukker, der ikke får blodsukkeret til at stige uhæmmet. Ikke nok med at kagerne smager godt, så har bogen også fokus på at de skal se smukke og indbydende ud. Du kan derfor roligt invitere gæster til kagebord.

“Søde sunde sager” er fyldt med opskrifter til alle årstider, og denne lækre chokoladekage med råsyltede appelsiner er perfekt til de kolde vinteraftener – og så er den uden mælkeprodukter og blodsukkervenlig.

Kagen her er præcis lige så chokoladelækker, snasket og skøn, som man kan ønske sig, og her kan man tillade sig at spise løs med god samvittighed. Hvis det er sæson, kan du også pynte med masser af friske bær.

Skærmbillede 2016-01-13 kl. 14.14.13

Råsyltede appelsiner:
Start med at råsylte appelsinerne. Skær appelsinen ud i tynde skiver, og læg dem på en tallerken. Kom appelsinsaft og kokossukker i en gryde, og giv det et hurtigt opkog. Hæld saften over appelsinskiverne. Lad appelsinerne råsylte i mindst 2 timer.

Kagebunde:
Forvarm ovnen til 175 grader. Læg bagepapir i bunden og langs siderne i to springforme på 18 cm. Bland mandelmel, fuldkornshvedemel, kakao, bagepulver, vanilje og salt godt sammen. Blend dadler, æg og vand til en blød masse, og vend den i melblandingen. Smelt kokosolien, og vend den til sidst i dejen. Fordel dejen i de to springforme, og bag kagerne midt i ovnen i 20-25 min., til de er gennembagte. Tag kagerne ud af ovnen, løsn springformene, og lad dem køle helt af på en rist.

Glasur:
Blend dadler, appelsinsaft og vanilje i en blender, til blandingen er helt jævn og glat. Tilsæt kakaopulveret, og blend videre, til glasuren er ensartet.

Samling af kagen:
Læg den nederste kagebund på et serveringsfad, og fordel en tredjedel af glasuren over kagebunden. Læg den anden kagebund ovenpå, og fordel resten af glasuren på toppen og siderne af kagen. Pynt til sidst toppen af kagen med de råsyltede appelsiner.

I “Søde sunde sager” kan du finde endnu flere opskrifter på kager uden gluten, mælk og sukker. Bogen kan købes her.

sundesager

About Madværkstedet

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof udgiver kvalitetsbøger, der underholder, oplyser og inspirerer: bøger om mad og vin. På Madværkstedet fortæller vi om de nyeste bøger indenfor mad, sundhed, juicer og drikke. Det er vores ønske at inspirere dig indenfor mange forskellige genrer og nytænkning indenfor opskrifter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *