Fagbøger Historie

5 bøger der gør dig klogere på historien

Fem boganbefalinger til dig, der gerne vil blive klogere på historien. Uanset om du interesserer dig for danmarkshistorien, Den Russiske Revolution eller Anden Verdenskrig. Her er nogle af årets bedste historiske bøger:

-> Er du mere til skønlitteratur? Læs med her, hvor vi anbefaler 3 tankevækkende historiske romaner.

Bliv klogere på de danske konger – og den danske historie

Række copy

Det siges, at Danmark er Europas ældste monarki. Alligevel er det de færreste danskere, der kender de farverige historier om de danske regenter. Eller overhovedet huske, hvem der var hvem.

I podcasten Kongerækken genfortæller Hans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien. Og nu bliver podcasten til en kortbogsserie, så du også kan læse dig klogere på de danske konger.

Kongerækken er danmarkshistorie fortalt gennem de danske regenter. På under 100 sider får du spændende og ikke mindst morsom viden om de danske kongers liv og regeringstid.

-> Forudbestil Kongerækken her og få 30 % rabat med rabatkoden KONGE.

-> Følg Kongerækken på Facebook her.


Lær mere om manden som satte reformationen i gang

Screen Shot 2017-03-15 at 10.01.19_burned

Enkel og underholdende, seriøs og udfordrende skildring af Luthers liv, tanker og betydning. Men først og fremmest fortæller bogen om mennesket Martin Luther; om hans enestående mod og kampvilje. Og om hans stædighed og stridbarhed.

Dette er historien om manden, der med livet som indsats i 1517 slog 95 teser op på døren til slotskirken i Wittenberg og dermed satte reformationen i gang. Reformationen, der blev et opgør med pavekirken, og som dermed banede vejen for nationalstaten, som vi kender den i dag.

Hvem var Luther? Hvad var det, han troede på? Hvad var det, han ville gøre op med? Og hvad betyder han for os i dag?

-> Køb bogen her.


Opdag en markant dansk kvindeskikkelse

Untitled-1 copy

OLUFFA er fortællingen om en markant dansk kvindeskikkelse, der endte som hovedaktionær i Brandts Klædefabrik i Odense. Oluffa Dahlerup Brandt voksede op i fiskerlejet Tórshavn på Færøerne som datter af den danske amtmand. Det var i hendes barndom, øerne omsider dukkede frem af tørverøg, klipfisk og århundreders isolation, og hendes opvækst prægede hende for livet.

Gennem Oluffas historie fortælles også om den spæde industrialisering i Danmark, hvor driftige iværksættere som Oluffas mand skabte baggrunden for det Danmark, vi kender i dag. Ved Søren Christian Brandts tidlige død i 1905 opkøbte Oluffa størstedelen af aktierne i klædefabrikken og styrede den videre med sikker hånd. Samtidig brugte hun en stor del af sin velstand på Odenses fattige og på anden form for socialhjælp og var også på den måde forud for sin tid.

-> Køb bogen her.


Chokerende bog om brugen af narkotika under Anden Verdenskrig

Untitled-1 copy

Med Den totale rus har Norman Ohler foretaget den første omfattende undersøgelse af sandheden bag brugen af narkotika i Det Tredje Rige. Det er en øjenåbnende og meget chokerende bog, der skildrer begivenhederne i Nazityskland og på de europæiske slagmarker i et nyt perspektiv.

Det Tredje Rige var gennemsyret af stoffer: kokain, heroin, morfin og frem for alt metamfetamin. Stofferne blev brugt af alle fra fabriksarbejdere til husmødre og var afgørende for troppernes modstandskraft. Efterhånden som krigens gang vendte sig mod Tyskland, søgte Hitler og hans følge tilflugt i potentielt dødelige cocktails af stimulanser, administreret af lægen dr. Morell. Det omfattende misbrug svækkede den tyske ledelses evne til at træffe afgørende beslutninger. Selvom brugen af narkotika ikke alene kan forklare udfaldet af Anden Verdenskrig, ændrer det alligevel vores forståelse af krigen. DEN TOTALE RUS tilføjer en manglende brik til historien.

-> Køb bogen her.


Klog og medrivende gennemgang af Den russiske revolution

Screen Shot 2017-03-15 at 10.01.12_burned

I år er det 100 år siden, Den Russiske Revolution fandt sted. I Den Russiske Revolution 1917 fortæller Erik Kulavig den dramatiske historie om det russiske folks kamp for frihed, der endte som en tragedie. I februar 1917 indledtes en euforisk tid i Rusland med håb om bedre tider – en periode, hvor Rusland blev kaldt verdens frieste stat. Det skulle hurtigt ændre sig.

I løbet af 1917 voksede uroen, og i oktober var det slut, da bolsjevikkerne med Lenin i spidsen tog magten. Lenins løfter om fred, jord, arbejde og indflydelse viste sig hurtigt at være tomme. Men da folket protesterede, blev de mødt af bolsjevikkernes jernhånd. Det var begyndelsen på mere end 70 års diktatur, der først sluttede i 1991 med den kommunistiske stats sammenbrud.

-> Bogen udkommer den 24. marts. Køb den her.