Krimi

10 spionromaner du ikke må gå glip af

spionromaner

Er du til spioner, agenter og politiske thrillere?

Der er masser af action, hæsblæsende jagter og korruption i disse 10 spionromaner.

Mogens Blom: Gidsel i Amman

Spionromaner, Gidsel i Amman, Mogens Blom

❤❤❤❤ – “Mogens Blom har noget på hjertet… superaktuel thriller”- POLITIKEN

★★★★ – “Du sidder yderst på stolekanten og sover ikke om natten! – FEMINA

Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste befinder sig i Jordans hovedstad Amman, da en ung dansk kvinde kidnappes for øjnene af hende.

Straks indledes en klapjagt for at finde gidslet og stoppe et planlagt bombeattentat. Men det politiske spil i både Danmark og Jordan undergraver efterforskningen. Derfor må Maiken trodse sine overordnede, og sammen med journalisten Kåre Nygaard indleder hun sin egen jagt på terroristerne.

Gidsel i Amman er en politisk thriller, der tegner et sammensat billede af forholdet mellem Vesten og Mellemøsten. Bogen er første del af en serie med efterretningsagent Maiken Tarp.

Ny Maiken Tarp krimi, Enken fra Kiev, udkommer 15. februar.

 

Køb Gidsel i Amman online her eller i din lokale boghandel

  Snup også de selvstændige fortsættelser Arven fra Basra og Enken fra Kiev a

 

 Du kan læse Gidsel i Amman på Storytel, Bookmate og Mofibo.

 

Leif Davidsen: På udkig efter Hemingway

spionromaner, på udkig efter hemingway, leif davidsen

På udkig efter Hemingway er veloplagt spændende med både farlig menneskejagt og fatal skudveksling. Bravo og hola for Leif Davidsens bedste thriller i lang tid. ” – POLITIKEN

Da gymnasielektoren John mister sin kone, går hele hans liv i hårdknude. For at få lidt luft og dulme sorgen, beslutter den passionerede Hemingwayfan at drage ud i verden og besøge nogle af de steder, Hemingway har boet og arbejdet.

Men før John ved at det, bliver han hvirvlet ind i et farligt og højdramatisk spil mellem hemmelige agenter og dobbeltagenter på Cuba.

 Se alle Leif Davidsens romaner 

Køb På udkig efter Hemingway online her eller i din lokale boghandel

 Du kan læse På udkig efter Hemingway på Bookmate.

 

Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden

spionromaner, steffen jacobsen, da blev jeg døden

★★★★★ “Steffen Jacobsens bedste værk til dato” – EKSTRA BLADET

★★★★★ “Spændingsroman af internationalt format” – JYLLANDS-POSTEN

Hæsblæsende historisk spændingsroman om kapløbet om at skabe verdens første atombombe.

I New Mexicos ørkenlandskab kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere et våben, der kan vinde 2. verdenskrig for De Allierede. Blandt disse kloge hoveder er den berømte fysiker Niels Bohr og den unge danske ingeniør, David Adler.

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

 

Køb Da blev jeg døden online her eller hos din lokale boghandler

 Du kan læse Da blev jeg døden på Bookmate.

Michael Katz Krefeld: Sort sne falder

spionromaner, Michael Katz Krefeld, sort sne falder, krimier

“Michael Katz Krefelds nye krimi er ikke på internationalt niveau, den er bedre.” – WEEKENDAVISEN

En højdramatisk konspirationsthriller.

Da den skandaleramte politiker Peter Levin bliver udsat for et attentatforsøg, vendes et knusende valgnederlag til en sympatisejr for det lille midterparti Demokratisk Koalition. Partiet får magten til at vælge landets næste statsminister.

PET-chef Nikolaj Storm og kriminalkommissær Katrine Bergman fra drabsafdelingen efterforsker attentatet, der peger mod miljøkaktivister på den yderste venstrefløj. Men da liget af den myrdede attentatmand dukker op, fører efterforskningen frem til en hemmelig loge, som også Storms afdøde far, den afdøde arkitekt Herman Storm, var en del af. Men hvem er menneskerne bag logen og hvor langt rækker deres magt?

Storm og Bergman indleder jagten på en morder og sandheden bag attentatet. En jagt, der fører dem ind i magtens centrum, mod politiske skandaler, mod afsløringen af angrebsplaner fra den kolde krig.

  Snup også den selvstændige forgænger Protokollen

Køb Sort sne falder online her eller i din lokale boghandel

 Du kan læse Sort sne falder på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Wilbur Smith: Afrikas horn

spionromaner, Wilbur Smith, Afrikas horn

★★★★★“En veltilrettelagt, veludført spændingsroman, der nægter at svigte sin læser.” – BERLINGSKE

Et actionmættet og drama om helvede på havet. Da Hazel Bannock, ejer af det globale oliefirma Bannock Oil, er på cruise i det indiske ocean, bliver hendes yacht kapret af somaliske pirater og hendes 19-årige datter, Cayla, kidnappet.

Hector Cross er tidligere major i det britiske specialkorps SAS og ejer nu et sikkerhedsfirma, som arbejder for Bannock Oil, og hans loyalitet mod familien Bannock kender ingen grænser.
Piraterne kræver en astronomisk høj løsesum for at frigive Cayla, men politiske og diplomatiske hensyn komplicerer sagen, og Hazel tilkalder straks Hector. Sammen er de villige til at tage loven i deres egne hænder for at få Cayla ud af de skruppelløse kidnapperes stramme greb.

  Snup også de to næste i serien En ond cirkel og Udyret

Køb Afrikas horn online her eller i din lokale boghandel

 Du kan læse Afrikas horn på Storytel, Bookmate og Mofibo.

 

Rob Smith: Barn nr. 44

spionromaner, barn nr 44, rob smith

“Fremragende, rystende og blændende” – POLITIKEN

“Tom Rob Smith skildrer det velbegrundede sovjetrussiske paranoia så overbevisende, at den forplanter sig til læseren.” – WEEKENDAVISEN

Sovjetunionen 1953.

Stalin holder landet i et jerngreb godt hjulpet af sikkerhedstjenesten, hvis nådesløse brutalitet alle kender og frygter. I det perfekte socialistiske samfund findes der officielt ikke kriminalitet.

Politikommisæren Leo Demidov fra magtens centrum i Moskva er i sandhed systemets mand. Men da en række børn findes dræbte under mystiske og bestialske omstændigheder, må han erkende, at dødsfaldende ikke kan fejes ind under gulvtæppet.

Leo må satse alt, hvad han har kært, for at fange seriemorderen, og hans trofasthed over for staten sættes på den endelige prøve. Det samme gør forholdet til hans kone Raisa. For i Stalintidens Sovjet er kærlighede ikke til at skelne fra bedrag.

  Snup også de to næste bøger i serien: Den hemmelige tale og Agent 6

 

Køb Barn nr. 44online her eller i din lokale boghandel

 Du kan læse Barn nr. 44 på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Stephenie Meyer: Kemikeren

spionromaner, kemikeren, stephenie meyer

★★★★★”En god thriller der vil få dig ud på kanten af stolen”- FORESTILLING OM PARADIS

★★★★★ “Masser af spænding og action” – FRK. TINES KRIMITANKER

En medrivende fortælling om en eksagent, der er på flugt fra sine tidligere arbejdsgivere og bliver nødsaget til at tage en sidste sag for at rense sit navn og redde sit liv.

Hun er ekspert inden for sit felt og var en af de mørkeste hemmeligheder i et agentur så hemmeligt, at det ikke engang har et navn. Da agenturet besluttede sig for, at hun var en trussel, vendte de sig mod hende uden advarsel. Nu er hun konstant på flugt, og kan under ingen omstændigheder leve et normalt liv. Hendes eneste chance for at undslippe sine tidligere arbejdsgivere er, ved at udføre ét allersidste job.

Mens hun gør sig beredt på at kæmpe sit livs hårdeste kamp, falder hun pludselig for en mand, der komplicerer hendes situation og overlevelseschance i en skræmmende grad.

 

Køb Kemikeren online her eller i din lokale boghandel

 Du kan læse Kemikeren på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Leif Davidsen: Djævelen i hullet

spionromaner, djævelen i hullet, leif davidsen

       “Veloplagt … fremragende” – POLITIKEN

★★★★★  “En stærk spionhistorie” -JYLLANDS-POSTEN

En intens spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening, og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland.

I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv.

Hun uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender Laila ud på rejse til det moderne Rusland. Hendes far har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud. Laila bliver viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig.

Køb Djævelen i hullet online her eller hos din lokale boghandler

 Du kan læse Djævelen i hullet på Bookmate.

 

  Køb Ravnens Rede  ☜

 

Frederick Forsyth: Dødslisten

spionromaner, frederick forsyth, dødslisten

★★★★★ “Veltrimmet thriller … ren fryd” – BERLINGSKE

★★★★★ “En drønspændende thriller” – NORDJYSKE

Dødslisten er en hemmelig liste med navne, der er i hemmeligstemplet af den amerikanske regering. På listen figurerer navnene på mænd og kvinder, der truer verdenssikkerheden. Øverst står The Preacher, en radikal islamisk gejstelig, hvis taler og prædikener inspirer hans tro følgesvende til at dræbe højtstående vesterlændinge i Guds navn. Og der er tale om mere end inspiration, for ligene begynder at hobe sig op i USA, England og Europa.

En tidligere marinesoldat i den amerikanske hær, der siden er blevet en af de mest effektive efterretningschefer, bliver betroet med den umulige opgave at finde The Preacher. Han går under navnet the Tracker, og med stor præcision er han i stand til at tilegne sig de ganske få oplysninger, der findes om The Preacher.

The Tracker får hjælp af en teenager, der er en af de mest sublime hackere, og ved fælles hjælp lykkes det dem at kaste lokkemad.

 

Køb Dødslisten som e-bog online her eller lån den på biblioteket

 Du kan læse Dødslisten på Storytel, Bookmate og Mofibo.

John Grisham: Mægleren

spionromaner, mægleren, john grisham

★★★★ “En spionroman og en af de bedre af slagsen”- BOGRUMMET

“En Grisham-bog, der til fulde indfrier trofaste læseres store forventninger”- JYLLANDS-POSTEN

Kort før den amerikanske præsident går af, benåder han advokaten Joel Backman, der har siddet i fængsel de sidste seks år.

Hvad ingen ved er, at præsidenten har benådet Joel, fordi CIA har presset ham til det. CIA har nemlig grund til at tro, at Joel har informationer om det mest sofistikerede satellitovervågningssystem til dato.
I al hemmelighed bliver Joel smuglet ud af landet. Han får et nyt navn, en ny identitet og et nyt hjem i Italien. Når alt er klar, vil CIA lække disse informationer til russerne, kineserne, israelerne og saudiaraberne og så ellers vente på, hvem der reagerer. At Joel dermed er dødsdømt, er der ingen tvivl om. Det der er interessant for CIA er, hvem der dræber ham!

  Snup også De fortabtes advokat 

 

Lån Mægleren på biblioteket