Romaner, Uncategorized
comment 1

10 citater for bogelskere

10 citater for bogelskere

 

Er du en ægte bogelsker? Så ved du, at noget af det bedste i verden er, at møde andre der dele din store interesse for bøger og for læsning. For det er så skønt at møde nogen, der forstår ens interesser – og hvor meget en god bog kan betyde.

Derfor har vi samlet 10 smukke citater om læsning og bøger, som vi garanterer, at enhver bogelsker vil kunne nikke genkendende til.


 

love (1)

“Indtil jeg frygtede, at det ville blive taget fra mig, havde jeg aldrig elsket at læse. Man elsker ikke at trække vejret.” – Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee 

“Alle gode bøger har det tilfælles, at de er mere sande, end de ville have været, hvis de var sket i virkeligheden, og når man har læst sådan en bog, føler man, at alt, som er sket før og efter den bog, tilhører én selv; det gode og det onde, ekstasen, angeren og sorgen, menneskene og stederne og hvordan vejret var.” – Om at skrive af Ernest Hemingway

“Jeg må sige, at når det kommer til stykket, er der intet så fornøjeligt som at læse! Man bliver langt hurtigere træt af alt andet end en bog! Når jeg får mit eget hjem, vil jeg være ulykkelig, hvis der ikke er et ypperligt bibliotek.” – Stolthed og fordom af Jane Austen

”Vi læser for at vide, at vi ikke er alene.” – Historien om A.J. Fikrys liv af Gabrielle Zevin

12241665_10153146680486717_6235280919777244567_n

”Intet menneske er en ø; enhver bog er en verden.” – Historien om A.J. Fikrys liv af Gabrielle Zevin

“Jeg voksede op blandt bøger og fandt usynlige venner på sider, der var ved at smuldre og blive til støv, og hvis duft stadig hænger ved mine hænder.” – Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafón

“På universitetsbiblioteket gik han rundt i magasinerne mellem tusindvis af bøger og indåndede den mugne lugt af læder, lærred og indtørrede bogsider, som om det var eksotisk røgelse. Somme tider standsede han, tog et bind ned fra hylderne og holdt det et øjeblik, og det snurrede i hans hænder ved den stadig uvante fornemmelse af ryg og perm og føjelige sider.” – Stoner af John Williams

“Det er bedre at kende en bog indgående end at kende hundrede overfladisk.” – Den hemmelige historie af Donna Tartt

About Rikke Møller

Jeg arbejder i marketingafdelingen som community manager, og en af mine helt store passioner er netop online communities: magien der opstår, når flere mennesker via internettet går sammen og deler deres passion for en fin fortælling, en genre eller en forfatter. Jeg er også selv en bogorm, bogblogger og håbløs bogsamler. Hver dag pendler jeg mellem Odense og København, og derfor har jeg altid har en bog med i tasken - togtid er nemlig den bedste læsetid.

1 Comment

  1. Yrsa Andersen says

    Jeg håber på at kunne læse “høre” omkring 70 bøger.
    Det er dog ikke ret mange klassiske bøger, jeg er mere til de lidt lettere genre. Det er både krimi, kærlighedsromaner og biografi.
    Der kan dog snige et par bøger ind af det lidt tungere genre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *