Børnebøger, Carlsen
Leave a comment

10 billedbøger om hverdagens små og store oplevelser

inger-og-carlo-2

Et lille barn oplever mange ting i løbet af sin dag – på godt og ondt. Der kan være mange følelser, knubs, smil og kram, som er svære at få sat ord på eller give udtryk for.

Men hvordan taler man med sit barn om hverdagens små og store følelser, oplevelser eller konflikter i vuggestuen, børnehaven og i hjemmet? Vi har samlet 10 af de bedste billedbøger om hverdagen i børnehøjde, der kan hjælpe både børn og voksne godt på vej.

Rigtig god læselyst!

Inger og Carlo

Hele Danmarks netsundhedsplejerske, Helen Lyng Hansen, har sammen med Forlaget Carlsen skabt to skønne billedbøger, som vil gøre lykke i mange familiers hverdag.

Der er ingen magisk formel eller knap, forældre kan trykke på, når barnet ikke vil spise eller smider sig på gulvet i supermarkedet. Der er dog meget, man kan gøre for at inddrage sine børn i både indkøb og madlavning, som mindsker potentielle konflikter. Inger og Carlo-bøgerne hjælper børn og voksne godt på vej.

Alder: 18 mdr.+

inger-og-carlo

Du kan finde Inger og Carlo-bøgerne her

Min dag i vuggestue

Et vuggestuebarn oplever mange ting i løbet af sin dag, på godt og ondt. Bogen er bygget op omkring 12 rim baseret på genkendelige situationer fra det lille barns hverdag i vuggestue. Til hvert rim hører et par spørgsmål og ideer til aktiviteter, der er tænkt som dialogskabende og fællesskabsdannende redskaber med respekt for det enkelte barn.

Alder: 1+

min-dag-i-vuggestuen

Du kan finde Min dag i vuggestue her

Den lille bog om store følelser

Den lille bog om STORE følelser skal hjælpe og støtte barnet i den følelsesmæssige udvikling. Bogen indeholder forslag til samtaler og leg, så barnet kan forholde sig aktivt til følelser og konflikter fra hverdagen.

Alder: 18 mdr.+

den-lille-bog-om-store-folelser

Du kan finde Den lille bog om store følelser her

Den store snikke snakke bog

I Den store snikke snakke bog følger vi Ronja og Pelle gennem en hel dag, hvor de står op, spiser morgenmad, kommer i institution og ender dagen ude på landet, hvor de skal sove hos mormor og morfar.

Bogen er lavet til børn mellem 18 måneder og 4 år, hvis sprog konstant er i udvikling, og hvis sordforråd dagligt vokser. Bogen hjælper denne udvikling på vej, da børnene aktivt får brugt og øvet sig i sproget via forslag til samtaler og leg, som den voksne læser introducerer.

den-store-snikke-snakke-bog

Du kan finde Den store snikke snakke bog her

Alexander bliver vred

En billedbog om at gå i børnehave og de konflikter, børn af og til havner i. Sidst i bogen er der ideer til dialogisk læsning og gode råd til at tale med børnehavebørnene om venskab.

Bogen handler om Alexander, der er glad for at gå i børnehave. Han har to gode venner, som han godt kan lide at lege med. Men nogle gange har han svært ved at styre sine lange arme og kan mærke vreden brænde i maven …

Alder: 3+

screen-shot-2016-11-27-at-19-11-08_burned

Du kan finde Alexander bliver vred her

Viola og veninderne

Viola går i børnehave og er glad for det, men nogle gange er det svært. Hun vil så gerne være med i legen, men når man føler sig udenfor, kan man godt komme til at gøre noget dumt. Hvorfor skal det være så svært at lege sammen, og hvornår er man en god ven?

Bogen sætter ord på og viser, hvilke konflikter pigegruppen i børnehaven af og til havner i, og hvordan man håndterer dem.

Alder: 3+

viola-ogg-veninderne

Du kan finde Viola og veninderne her

Blev du til ved et knald?

Sofus og Viola ved godt, hvordan de små børn kommer ud af deres mors mave. Det er sværere at finde ud af, hvordan de kommer derind. Sofus’ lillesøster påstår, at hun ved det hele,
men hun siger bare: bolle, bolle, bolle. Hvem kan hjælpe dem med at finde ud af det?

En sød, humoristisk bog om, hvordan man får børn. Sofus og Viola hører om både adopterede børn, et dreng med to mødre, om kunstig befrugtning og en mormor, der er født i Fredericia. Og så lærer de en masse nye, sjove, frække ord.

Alder: 4+

blev-du-til-ved-et-knald_burned

Du kan finde Blev du til ved et knald her 

Snitten og Kis

Historier om de store følelser, man kan have inde i kroppen, når man er en lille dreng, der går med kappe. Og sådan en dreng er Snitten. En dreng, der kan blive ked, rasende og stresset, når alle de store tanker tumler lidt for hurtigt rundt oppe i hovedet og kommer helt ud i dagligstuen. Men så er det godt, at Kis med de bløde arme sidder klar. Sludrende og hjertevarme historier fortalt til børn og deres voksne af Hella Joof.

Alder: 5+

snitten-og-kis-den-hellige-vorte-og-en-elendig-kop-te

Du kan finde bøgerne om Snitten og Kis her

Fandens far

Billedbog der på finurlig vis sætter fokus på Gud, tro, himmel og helvede. Sarah er i godt humør, for hun har lige hørt om Gud og Paradis, og det synes hun er virkelig rart at tænke på. For hun og kaninen Buller tror på Gud. Men hvad med mor og far?

Alder: 5+

fandens-far

Du kan finde Fandens Far her

Skærmbillede 2016-07-14 kl. 08.38.18

Billedbøger billedbog 

Billedbøger, billedbøger, billedbøger. Billedbog, billedbog, billedbog. 

About FORLAGET CARLSEN

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fordi vi elsker bøger

Follow

Follow this blog

Get a weekly email of all new posts.